Od lažjega dela za frizerje do soneta »Groza v Ljutomeru«

Priznana mojstrica karikatur Aljana Primožič Fridauer je v soboto objavila svojo karikaturo na Facebook profilu, ki so objavljene tudi v Slovenskih novicah, tokrat na temo Grossmannovega festivala. Kot je zapisala so najlažje delo v zadnjih dneh imeli frizerji iz Prlekije. Se sprašujete zakaj? Najbolje, da si kar ogledate na spodnji fotografiji.Ena izmed njenih sledilk pa je v komentarju zapisala še pravi sonet z naslovom Groza v Ljutomeru. Preverite spodaj.

ponedeljek, 16. julij 2018 ob 20:10

Najboljši celovečerni film je Errementari

Štirinajsta edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se je zaključila v soboto, 14. julija. Na festivalu je bilo prikazanih 29 celovečernih filmov, 10 dokumentarcev in 53 kratkih filmov iz 29 držav, od tega v tekmovalnem programu 6 celovečercev, 6 dokumentarcev in 25 kratkih filmov.

ponedeljek, 16. julij 2018 ob 11:30

Edita Lindner na Grossmannovem festivalu predstavila Ples mrtvih

Oblikovalka oblačil Edita Lindner se je lani prvič predstavila Grossmannovemu občinstvu v performansu Modne kreature. Njeni posebnosti sta unikatna oblačila, ki so nosljiva, čeprav včasih malo provokativna, in pa način predstavitve le-teh. Njene modne revije so v obliki performansa. Modeli so amaterski igralci, nekateri plesalci, ki nimajo nujno modelskih proporcij, vendar pa profesionalno odigrajo svojo vlogo.

nedelja, 15. julij 2018 ob 10:14

Ljutomer zavzeli zombiji

Zadnji dan 14. Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina je bil tradicionalno namenjen zombijem. Maskiranje je potekalo že od 12. ure naprej na Glavnem trgu v Ljutomeru, vodila pa ga je izkušena mojstrica filmske maske Mateja Naberšnik s svojo ekipo. Posamezniki so lahko izbirali med tremi različno zahtevnimi maskami.

nedelja, 15. julij 2018 ob 03:31

Zadnji dan 14. Grossmanna še zadnje projekcije, Ples mrtvih, Zombie Walk in podelitev nagrad

V soboto, zadnji dan Grossmannovega festivala na Glavnem trgu že od poldneva poteka maskiranje za Zombie Walk, ki se bo pričel ob 19.30, pod vodstvom profesionalne maskerke Mateje Naberšnik in ob glasbeni spremljavi skupine Voodoo Allen., Edita Lindner pa bo predstavila Ples mrtvih, zgodbo o prelepi nevesti, ki pričakuje bodočega moža, vendar pa namesto njega dočaka lačno vampirko.Zadnji dan bo tudi predstavitev novih knjig iz serije Poetika groze novosadske založbe Orfelin in grafičnih ...

sobota, 14. julij 2018 ob 13:36

Na Grossmannu zaropotali Orkester Selotejp in Obnounce

Drugi dan Grossmannovega festivala so se pričele projekcije prvih filmov iz tekmovalnih programov Hudi maček, Hrupni maček in Slakov Hudi maček. Tako so si gledalci med drugim lahko ogledali baskovsko gotsko pravljico Errementari, ki jo je napovedal režiser Paul Urkijo Alijo ter avstrijsko slasher komedijo Žuriraj in umri mlad, ki jo je predstavil režiser Dominik Hartl.

četrtek, 12. julij 2018 ob 21:08

Pričel se je 14. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

V Ljutomeru na Glavnem trgu, se je v torek, 10. julija, pričel 14. Grossmannov festival, ki bo trajal pet dni. Festival bo ljubiteljem žanrske kinematografije v teh dneh ponudil 29 celovečernih filmov, 10 dokumentarcev in 53 kratkih filmov iz kar 29 držav.Na simbolični vinski cesti so se predstavila tudi vina vinskega programa. Letos se bo za nagrado Vinski šampion hudi maček potegovalo šest vin: viteško črno (Lovrec), renski rizling (Pungračič), beli pinot (Miro Vino), Loona (Vino Kupljen ...

sreda, 11. julij 2018 ob 08:39

Za 14. Grossmannov festival objavljen filmski program, znani so tudi nekateri gostje

Letošnji 14. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, se bo v Ljutomeru odvijal od 10. do 14. julija. Organizatorji so objavili filmski program za tekmovalni program Hudi maček, Hrupni maček, Slakov hudi maček, Melies d'argent ter filme izven tekmovalnega programa, Torture Garden in program Na fantastični strani Alp. Otvoritveni film bo Kabinet dr. Caligarija.Znani so tudi nekateri gostje, letošnji gosti vinskega programa so Ivana Rendulić Jelušić, Robert Gorjak in Katarina ...

ponedeljek, 2. julij 2018 ob 11:13

Culture Trip Grossmannov festival uvrstil med deset najboljših festivalov v Sloveniji

Mednarodna spletna stran Culture Trip, ki ima preko devet milijonov obiskovalcev mesečno, je oktobra objavila seznam najboljših festivalov v Sloveniji ter na njega uvrstila tudi Grossmannov festival fantastičnega filma in vina, ki se vsako leto odvija v Ljutomeru."Slovenija je odlična destinacija za ljubitelje festivalov. Vsako leto v mestih po vsej državi gostijo razburljive, edinstvene, lokalne in mednarodne festivale. Ni važno, ali imate radi gledališče, film, folkloro, sodobno umetnost ...

sreda, 8. november 2017 ob 20:09

Podeljene nagrade 13. Grossmannovega festivala

Trinajsta edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina se je zaključila v soboto, 15. julija s slavnostno podelitvijo nagrad. Zaključno prireditev sta vodila Tin Vodopivec in Urška Majdič. Letošnji festival je ponudil 41 celovečernih in 41 kratkih filmov iz 29 držav, za nagrado hudi maček pa se je potegovalo šest filmov.

nedelja, 16. julij 2017 ob 17:46