Mamicam in babicam na Pertoči

Na Pertoči, v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju, delujeizredno aktivno Kulturno turistično društvo Sončnica, ki ga kot predsednica vodi Andreja Šadl. Tako so pred letošnjim materinskim dnevom (25. marec) pripravili bogat kulturni večer v dvorani domačega vaško gasilskega doma in to v soboto, 23. marca.

nedelja, 24. marec 2013 ob 17:21

Dobrodelna prireditev za nabavo defibrilatorja v Radoslavcih uspela

Vsaka sekunda šteje je bilo geslo dobrodelne prireditve, ki je bila prirejena ob materinskem dnevu, dne 23. marca, v prostorih PGD Radoslavci. Prireditev je pripravila Krajevna organizacija Rdeči Križ Radoslavci, z namenom, da zberejo še nekaj dodatnih sredstev za nabavo defibrilatorja, ki bo nameščen v gasilskem domu PGD Radoslavci. Pobudo za njegov nakup je dal predsednik KS Radoslavci, Janez Rudolf.

nedelja, 24. marec 2013 ob 17:154

Ustvarjalni dan v DSO Gornja Radgona

Lansko leto je v Domu starejših občanov Gornja Radgona bila prvičizvedena velikonočna likovna kolonija, ki so jo pripravili v sodelovanju z Likovnim društvom Gornja Radgona. Izkušnja je bila dobra in dogovorjeno je bilo, da se to ponovi čez leto dni. Tako jetudi letos v dneh pred velikonočnimi prazniki strokovni vodja v domu, Jožica Šemnički, povabila članice in člane gornjeradgonskega likovnega društva k podobnemu dnevu ustvarjalnosti.

nedelja, 24. marec 2013 ob 16:27

MePZ Cantate uspešno zakorakal v pomladne dni

Minulo soboto se je v Kulturnem domu Beltinci odvijal koncert Narodnih pesmi in glasbenih vložkov Mešanega pevskega zbora Cantate, ki so pomagali premagati spomladansko utrujenost in spodbujali čute, ki v spomladanskih dneh še kako zaživijo.

sobota, 23. marec 2013 ob 23:10

Občni zbor DU Ljutomer

V četrtek, 21. marca, se je ob 9.00 uri dopoldan, pričel Občni zbor članov Društva upokojencev Ljutomer. Uradni del v zvezi s točkami občnega zbora, je trajal približno eno uro in pol. Člani DU Ljutomer, so se v okviru uradnega dela pogovarjali o samem delovanju, načrtovanju vnaprejšnje organizacije ter o obravnavi že izvršenih projektov.

sobota, 23. marec 2013 ob 22:59

Učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se podali v Planico

Učenci Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci so pod vodstvom mentorice Mire Petek sodelovali v likovnem natečaju na temo Planica in varovanje narave. Naši učenci so se uvrstili med 20 šol finalistk in tako dobili možnost ogleda smučarskih skokov v Planici.

sobota, 23. marec 2013 ob 14:321

V Križevcih potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin Prlekije

V sredo, 20. marca, je v prostorih kulturnega doma Križevci pri Ljutomeru, potekalo območno srečanje prleških otroških folklornih skupin, Folklora, naše veselje, iz občin Ljutomer, Križevci in Veržej, s pred selekcijskim izborom za uvrstitev na regijsko srečanje, ki bo 9. maja 2013 v Mariboru.

petek, 22. marec 2013 ob 22:58

Županja sprejela policiste in občana, ki so posredovali ob eksploziji plina v Ljutomeru

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je v petek, 15. marca, v županatu Mestne hiše Ljutomer sprejela tudi občana in policiste, ki so iz gorečega stanovanja rešili hudo poškodovano 64-letno žensko.

petek, 22. marec 2013 ob 17:57

Na ogled fotografska razstava v spomin Lojzetu Slaku

V trgovskem centru Maximus v Murski Soboti, je te dni na ogled samostojna fotografska razstava v spomin »godcu vseh godcev« Lojzetu Slaku. Amaterski fotograf in velik ljubitelj glasbe ansambla Lojzeta Slaka, Danilo Ivančič iz Veržeja, predstavlja fotografije iz koncertov tega legendarnega ansambla, ki so nastale v zadnjih petih letih njihovega delovanja na glasbeni sceni.

četrtek, 21. marec 2013 ob 23:312

V Ljutomeru gostovalo Gledališče iz desnega žepka z Gospo Pehtro

V ponedeljek in torek, 18. in 19 marca, je potekal Otroški LGG abonma 2012/2013 v Domu kulture Ljutomer, ki ga organizira JSKD Ljutomer, pod vodstvom Mire Rebernik Žižek, vodje izpostave Ljutomer. Sedaj je potekala že četrta oziroma za nekatere otroke že peta abonmajska predstava. Ta predstava je bila sedaj zadnja v tem abonmajskem letu.

četrtek, 21. marec 2013 ob 19:34