Aktualno na GFML - marec 2013

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so delavnice Znanje za mlade, muzikal Deček iz džungle, reportažo iz maturantskega plesa, pustovanje, obeležitev kulturnega praznika, o informativnih dnevih, ... Več pa v videu.

sreda, 6. marec 2013 ob 08:50

Predstavili so se pogumni občan in policisti

V torek, 5. marca, so se na Policijski postaji v Ljutomeru, predstavili občan in ljutomerski policisti, ki so v četrtek, 28. februarja, v nočnem času pri eksploziji plina v Ljutomeru iz gorečega stanovanja rešili hudo telesno poškodovano 64-letno žensko.Pri nesreči so nesebično pomagali in preprečili še večjo tragedijo ter tudi tvegali svoja lastna življenja, domačin Janko Veršič ter policisti PP Ljutomer Boris Kumer, Sašo Ferenček, Borut Skuhala in Peter Dovečar. Omenjeni so ...

torek, 5. marec 2013 ob 14:425

Zbor Likovnega društva Gornja Radgona

O uspešnem delovanju Likovnega društva Gornja Radgona je na rednem letnem občnem zboru v prostorih gostišča Panda v Gornji Radgoni (v soboto, 2. marca 2013), poročala predsednica TatjanaMijatović.

torek, 5. marec 2013 ob 08:15

Podelili priznanja in nagrade Civilne zaščite za leto 2013

V ponedeljek, 4. marca, je v Domu kulture v Ljutomeru, potekala osrednja regijska slovesnost ob 1. marcu - dnevu Civilne zaščite s podelitvijo priznanj in nagrad Civilne zaščite za leto 2013.

ponedeljek, 4. marec 2013 ob 19:36

Občni zbor Društva vinogradnikov Mala Nedelja

Na občnem zboru v soboto, 2. marca, so svoje delo v preteklem letu pregledali vinogradniki Društva vinogradnikov Mala Nedelja.

ponedeljek, 4. marec 2013 ob 18:481

Učencem prijazna šola

Na Osnovni šoli Radenci, ki je pridobila naziv Kulturna šola, so se zelo »podjetno« lotili tudi urejanja prostorov. Tako bi naj bili prostori hrama učenosti učenkam in učencem, kot tudi zaposlenim, čim bolj prijazni.

nedelja, 3. marec 2013 ob 17:59

Njen svet so ljudje v najožjem okolju

Od petka, 1. marca, v KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici svoje portrete razstavlja članica domačega LKD Mira Petek.

nedelja, 3. marec 2013 ob 09:33

Žalujoči ostali v Ljutomeru

Igralci Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv. Jurija ob Ščavnici, so se v petek, 1. marca, predstavili na ljutomerskem odru s komedijo Žalujoči ostali.

sobota, 2. marec 2013 ob 22:511

Heraklit na heraklitu

Od 1. marca je v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled prva povsem samostojna razstava likovnih del LeopoldaMethansa iz Spodnje Velke v Občini Šentilj, pod delovnim naslovom »Heraklit«.

sobota, 2. marec 2013 ob 08:53

Slike in grafike Lojzeta Logarja

V palaciju gradu pri Gradu na Goričkem v Prekmurju je bila v petek, 1. marca, ob 18. uri odprta razstava slik in grafik Lojzeta Logarja iz zasebne zbirke Rudija Ringbauerja. Rudi Ringbauer je otroštvo in mladost preživel v Murski Soboti, sedaj pa kot 82-letni upokojeni pravnik živi na Ptuju in je dolgoletni prijatelj enega najpomembnejših slovenskih umetnikov. Sam piše aforizme in je doslej izdal že štiri knjige. Prve tri so knjige aforizmov (Gole resnice, Preproste resnice, Božje resnice ...

sobota, 2. marec 2013 ob 08:28