Pripravili sprejem ob visokem jubileju Miroslava Steržaja

V petek, 1. marca, so v poročni dvorani ljutomerske Mestne hiše pripravili sprejem ob praznovanju visokega jubileja častnega občana Občine Ljutomer, svetovno znanega kegljača ter člana hrama slovenskih športnih junakov, Miroslava Steržaja.

petek, 1. marec 2013 ob 17:043

Izmenjava izkušenj v Turčiji

Že nekaj let poteka na Osnovni šoli Radenci projekt z naslovom »Individualna evropska mobilnost«. Tako se je v okviru tovrstnih izmenjav izkušenj že kar nekaj učiteljic, pa tudi ravnateljica Nataša Zmazek, udeležilo evropskega seminarja pod okriljem Programa vseživljenjskega učenja (Nadaljnje izobraževanje in usposabljanje). Tega za Republiko Slovenijo koordinira Nacionalna agencija Cmepius.

četrtek, 28. februar 2013 ob 13:30

Ločitev - nova predstava ljutomerskih gledališčnikov

Člani gledališke skupine KD Ivan Kaučič Ljutomer, z velikim veseljem sporočajo, da je nared tudi tretja gledališka predstava v tem jubilejnem letu. Premiero Fadila Hadžića - Ločitev bodo predstavili v sredo, 6. marca ob 19.30 v Domu kulture v Ljutomeru.

sreda, 27. februar 2013 ob 22:011

»Treniram svoje možgane. Izboljšam spomin!«

Kot prvi v Pomurju smo v Domu Janka Škrabana v Beltincih, v torek 26. februarja, organizirali že drugo delavnico projekta Memohelp. Gre za Švicarsko – slovenski projekt, ki je podprt z donacijo Švice v okviru švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

sreda, 27. februar 2013 ob 14:46

Deček iz džungle navdušil polno dvorano

V ponedeljek, 25. februarja, sta Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Lions klub Ljutomer, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pripravili dobrodelni dogodek.

torek, 26. februar 2013 ob 12:40

V Ljutomeru gostovala iskreno neotesana komedija za odrasle

V sredo, 20. februarja, se je občinstvo v Domu kulture Ljutomer, nasmejalo klovnski komediji za odrasle v izvedbi Eve Škofič – Maurer in v režiji Maje Dekleva Lapajne z naslovom Moja nit je rdeča.

ponedeljek, 25. februar 2013 ob 15:44

TKD Babinci pripravili redni občni zbor

V soboto, 23. februarja, je potekal v novo zgrajenem vaško gasilskem domu v Babincih redni občni zbor TKD Babinci.

nedelja, 24. februar 2013 ob 17:44

Odlični uspehi slovenskih debaterjev - med njimi debaterja GFML

V turški Antaliji se je zaključilo najpomembnejše in najprestižnejše mednarodno srednješolsko debatno tekmovanje Svetovno srednješolsko debatno prvenstvo, na katerem je sodelovalo 50 držav.

četrtek, 21. februar 2013 ob 20:22

Prihajajo Žalujoči ostali

"Režiser Roman Marič je odlično prevedel Nušičevo komedijo v prleščino, kar daje igralcem oporo v živosti in prepričljivosti interpretacije. Komedija je zelo dinamična, zabavna in aktualne vsebine, celo bolj aktualne, kot se zdi na prvi pogled. Kaže presežke v masovnih prizorih, kar je znak odličnega razumevanja gledališkega prostora in njegovih zakonitosti...." je med drugim zapisala selektorica za gledališče, Mojca Redjko.

četrtek, 21. februar 2013 ob 13:55

Na 63. občnem zboru PGD Gresovščak izvolili novega poveljnika

Člani PGD Gresovščak smo se zbrali na 63. občnem zboru, ki je potekal v dvorani Turistične kmetije Frank-Ozmec v Slamnjaku, kateri pa predstavlja prelomnico v operativnem delu društva. Ker se je prejšnjim organom iztekel mandat je to bil volilni zbor članstva. Društvo deluje v KS Železne Dveri in pokriva sedem vasi.

sreda, 20. februar 2013 ob 12:122