Njen svet so ljudje v najožjem okolju

Od petka, 1. marca, v KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici svoje portrete razstavlja članica domačega LKD Mira Petek.

nedelja, 3. marec 2013 ob 09:33

Žalujoči ostali v Ljutomeru

Igralci Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv. Jurija ob Ščavnici, so se v petek, 1. marca, predstavili na ljutomerskem odru s komedijo Žalujoči ostali.

sobota, 2. marec 2013 ob 22:511

Heraklit na heraklitu

Od 1. marca je v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled prva povsem samostojna razstava likovnih del LeopoldaMethansa iz Spodnje Velke v Občini Šentilj, pod delovnim naslovom »Heraklit«.

sobota, 2. marec 2013 ob 08:53

Slike in grafike Lojzeta Logarja

V palaciju gradu pri Gradu na Goričkem v Prekmurju je bila v petek, 1. marca, ob 18. uri odprta razstava slik in grafik Lojzeta Logarja iz zasebne zbirke Rudija Ringbauerja. Rudi Ringbauer je otroštvo in mladost preživel v Murski Soboti, sedaj pa kot 82-letni upokojeni pravnik živi na Ptuju in je dolgoletni prijatelj enega najpomembnejših slovenskih umetnikov. Sam piše aforizme in je doslej izdal že štiri knjige. Prve tri so knjige aforizmov (Gole resnice, Preproste resnice, Božje resnice ...

sobota, 2. marec 2013 ob 08:28

66. Pevski festival otroških in mladinskih zborov

V torek, 5. marca, ob 16.00 in 18.00 uri, bo v Domu kulture Ljutomer potekal 66. Pevski festival otroških in mladinskih zborov občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje.

sobota, 2. marec 2013 ob 08:18

Pripravili sprejem ob visokem jubileju Miroslava Steržaja

V petek, 1. marca, so v poročni dvorani ljutomerske Mestne hiše pripravili sprejem ob praznovanju visokega jubileja častnega občana Občine Ljutomer, svetovno znanega kegljača ter člana hrama slovenskih športnih junakov, Miroslava Steržaja.

petek, 1. marec 2013 ob 17:043

Izmenjava izkušenj v Turčiji

Že nekaj let poteka na Osnovni šoli Radenci projekt z naslovom »Individualna evropska mobilnost«. Tako se je v okviru tovrstnih izmenjav izkušenj že kar nekaj učiteljic, pa tudi ravnateljica Nataša Zmazek, udeležilo evropskega seminarja pod okriljem Programa vseživljenjskega učenja (Nadaljnje izobraževanje in usposabljanje). Tega za Republiko Slovenijo koordinira Nacionalna agencija Cmepius.

četrtek, 28. februar 2013 ob 13:30

Ločitev - nova predstava ljutomerskih gledališčnikov

Člani gledališke skupine KD Ivan Kaučič Ljutomer, z velikim veseljem sporočajo, da je nared tudi tretja gledališka predstava v tem jubilejnem letu. Premiero Fadila Hadžića - Ločitev bodo predstavili v sredo, 6. marca ob 19.30 v Domu kulture v Ljutomeru.

sreda, 27. februar 2013 ob 22:011

»Treniram svoje možgane. Izboljšam spomin!«

Kot prvi v Pomurju smo v Domu Janka Škrabana v Beltincih, v torek 26. februarja, organizirali že drugo delavnico projekta Memohelp. Gre za Švicarsko – slovenski projekt, ki je podprt z donacijo Švice v okviru švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

sreda, 27. februar 2013 ob 14:46

Deček iz džungle navdušil polno dvorano

V ponedeljek, 25. februarja, sta Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer in Lions klub Ljutomer, v športni dvorani ŠIC Ljutomer, pripravili dobrodelni dogodek.

torek, 26. februar 2013 ob 12:40