Prlekija plesala in pela na Razkrižju

Obmejna občina Razkrižje je v nedeljo, 5. maja, nudila gostoljubje odraslim folklornim pevcem, plesalcem in godcem iz občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje, ki so se zbrali na vsakoletnem prikazu svoje ustvarjalnosti v pretekli sezoni.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 17:26

Karitasova kulinarična razstava z dobrodelno noto

Župnijska Karitas Veržej je v nedeljo, 5. maja, skupaj z župnijo Veržej in občino Veržej v prostorih župnišča v Veržeju pripravila kulinarično razstavo prleških jedi, ki je imela dobrodelno noto. Kulinarična razstava pa je sodila tudi v uvod v praznovanje letošnjega občinskega praznika občine Veržej.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 16:38

Maša za gasilce pri Mali Nedelji

Gasilci in gasilke PGD Precetinci, Radoslavci in Mala Nedelja, so se v  nedeljo, 5. maja, zbrali pri gasilskem domu pri Mali Nedelji in se v povorki odpravili v cerkev Sv. Trojice, v kateri je malonedeljski župnik Tomislav Roškarič, ob prazniku sv. Florjana, daroval tradicionalno mašo za gasilce.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 09:07

Prebujanje spečega gradu

Grad Negova je odprt od aprila do oktobra, od četrtka do nedelje med 10. in 17. uro. Upravlja ga Zavod Kultprotur iz Gornje Radgone in v navedenem času je odprta turistično-informacijska pisarna, da je možen ogled gradu v spremstvu vodnika (ob 12. in 15. uri !), lahko pa si vsak obiskovalec ogleda grad individualno. Že od konca aprila dalje pa se vrste na gradu in njegovi okolici številne prireditve.

sobota, 4. maj 2013 ob 21:40

Pomurski kriminalisti skupaj z avstrijskimi kolegi proti avtomobilski kriminaliteti

Ker se kriminalisti pomurske policije prav dobro zavedajo, da kriminal ne pozna meja, so svoje znanje in izkušnje s področja odkrivanja ukradenih motornih vozil izmenjali s kolegi iz Avstrije. Na posvetu, ki ga je v aprilu 2013 organiziral Sektor kriminalistične policije PU Murska Sobota, je sodelovalo skoraj 50 strokovnjakov s področja avtomobilske kriminalitete.

sobota, 4. maj 2013 ob 08:24

Čebelarski muzej na Krapju odprl vrata obiskovalcem

1. in 2. maja, je Čebelarski muzej na Krapju, pripravil dan odprtih vrat, kjer je družina Tigeli, ki se s čebelarstvom ukvarja že več desetletij, predstavila muzej in delo v njihovem čebelarstvu.

sobota, 4. maj 2013 ob 00:12

Zmaga Gimnazije Ormož v kampanji Pozor(!)ni na okolje

Dijaki Gimnazije Ormož so dokazali, da je skrb za okolje pomemben del vsakdana. Vključili so se v kampanjo Pozor(!)ni na okolje, izboljševali svoje znanje o ločevanju odpadkov, osveščali javnost o pravilnem ravnanju z okoljem in zmagali.

sreda, 1. maj 2013 ob 10:34

Občina Turnišče se je zahvalila domačim gasilcem ob zadnjih poplavah

Občina Turnišče leži na geografskem poplavnem območju. Tako je bila občina Turnišče izpostavljena velikim letošnjim poplavam, zaradi velikih količin padavin pozimi, pri čemer je nastal visok vodostaj vode, predvsem meseca marca in aprila.

sreda, 1. maj 2013 ob 07:56

»Jas mam pa novi gvant«

Pred polno dvorano gledalcev v kulturnem domu pri Mali Nedelji, se je na praznično soboto, 27. aprila, odvila folklorna in pevska prireditev, na kateri so se predstavile tri generacije folklornih plesalcev od Male Nedelje: folklorna skupina Vrtca Mala Nedelja, osnovne šole Mala Nedelja in KD Anton Krempl Mala Nedelja, kot gostje pa so zaplesali folklorniki iz Svetega Jurija ob Ščavnici in Razkrižja. Svoj prispevek k bogatemu programu so dodale še domače pevke ljudskih pesmi "Sosede" ter nepogre ...

torek, 30. april 2013 ob 13:17

Setev koruze, kot so nekoč sejali naši predniki na Cvenu

Člani Turističnega društva Cven na Murskem polju v Prlekiji že nekaj let obujajo stara kmečka opravila in običaje, in tako so se tudi letos odločili, da pred prvim majem na polju v neposredni bližini kmečke hiše na Grüntu, zasejejo koruzo, ročno kot so nekoč.

ponedeljek, 29. april 2013 ob 17:321