Praznik sv. Florijana v Ljutomeru

Čaščenje sv. Florijana je razširjeno po Avstriji, Bavarskem in tudi po naših krajih v Sloveniji. Sv. Florijan je patron proti požarom in poplavam ter zaveznik oziroma zaščitnik vseh gasilcev. V Dravski banovini so se gasilci imenovali tudi »vitezi svetega sv. Florijana«.

nedelja, 28. april 2013 ob 17:44

Območno srečanje odraslih folklornih skupin na Razkrižju

V nedeljo, 5. maja, s pričetkom ob 15. uri, bo v Domu kulture Razkrižje, potekalo Srečanje odraslih folklornih skupin iz občin Ljutomer, Veržej, Križevci in Razkrižje, s pred selekcijskim izborom za uvrstitev na regijsko srečanje, ki bo 2. junija v Lendavi.

sobota, 27. april 2013 ob 22:54

Folklorna skupina TKD Babinci vadila na Pohorju

Člani TKD Babinci, sekcija folklorna skupina, so imeli prejšnji vikend na Pohorju v Dominikovem domu intenzivne plesne vaje. Poudarek je bil na plesih iz Vzhodno Štajerske regije, katere najraje plešejo, predvsem na detajlih.

sobota, 27. april 2013 ob 22:50

O uporu, 1. maju, glasba, pesmi in razstava

V čast Dnevu upora proti okupatorju ter 1. maju – Mednarodnemu prazniku dela so v Domu starejših občanov v Gornji Radgoni pripravili kulturno prireditev v četrtek, 25. aprila. Tako je o pomenu 27. aprila ter 1. maja za današnji čas v uvodu prireditve opomnil z nagovorom direktor tega doma, mag. Marjan Žula, sledil pa je kulturni program.

sobota, 27. april 2013 ob 13:25

Obudili uporniški čas Slovencev

Literarna sekcija Društva upokojencev Radenci, ki se srečuje vsako sredo popoldne v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vključuje kar precejšnje število stanovalk tega doma. Tako sta koordinatorka Marija Erveš in vodja literarcev Bea Baboš Logar pripravili program ob Dnevu upora proti okupatorju – 27.aprilu.

sobota, 27. april 2013 ob 11:08

Plesni športni dan na OŠ Mala Nedelja

LET'S MOVE!Pod tem sloganom se je v petek, 26. aprila odvijal II. skupni športni dan OŠ Mala Nedelja. Ob prečudovitih glasbenih ritmih so si učenci pogledali kar nekaj plesnih zvrsti med drugim Disco Dance, Hip Hop, Zumbo, Can Can, kavbojsko polko ter družabne plese.

petek, 26. april 2013 ob 22:21

Slikarji so se s slikami oddolžili Primožu Trubarju

V spominskem domu Števana Küzmiča v Puconcih so odprli 18. slikarsko razstavo kolonije Primož Trubar, ki je lansko leto potekala v Moravskih Toplicah. Letos namreč slovensko protestantsko društvo Primož Trubar zaznamuje 20-letnico obstoja in delovanja.

petek, 26. april 2013 ob 17:49

Slomškovo bralno priznanje

V župniji Ljutomer je letos že tretje leto zapored potekalo Slomškovo bralno priznanje, pod mojim vodstvom in vodstvom Simone Pušenjak, ki je bralno značko vodila že prejšnja leta. Sodelovali so lahko predšolski otroci, kakor tudi osnovnošolci od 1.- 9.razreda.

petek, 26. april 2013 ob 15:14

Proslava ob 27. aprilu - Dnevu upora proti okupatorju

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta v četrtek, 25. aprila, v Domu kulture Ljutomer pripravili proslavo ob 27. aprilu - Dnevu upora proti okupatorju.

petek, 26. april 2013 ob 14:122

Ekipe iz OŠ so se pomerile v znanju prve pomoči

V petek, 19. aprila, so se ekipe Prve pomoči iz osnovnih šol naših občin pomerile v znanju in poznavanja nudenja prve pomoči. Organizator, območno združenje RK Ljutomer, v sodelovanju z Zdravstvenim domom Ljutomer je zbralo sodelujoče na Osnovni šoli Križevci, kjer so najprej rešili teoretični del z vprašalniki in nato praktično pokazali svoje znanje.

petek, 26. april 2013 ob 13:52