»Žalujoči ostali« nastopili na Območnem Linhartovem srečanju v Gornji Radgoni

Gledališka zasedbaLjubiteljskega dramskega društva Sveti Jurij ob Ščavnici seje na območnem Linhartovem srečanju v Gornji Radgoni predstavila s komedijo Branislava Nušića Žalujoči ostali (Ožalošćena porodica).

petek, 30. marec 2012 ob 19:12

Zemlja pleše - nova gledališka predstava na OŠ Križevci

Plesno-gledališka skupina OŠ Križevci v letošnji sezoni uprizarja predstavo Zemlja pleše. Učenke združujejo v igri gledališče in ples, najraje pa nastopajo v igrah, ki so jim karakterno in starostno blizu. Seveda pa so sodelovale tudi pri izdelavi kostumov ter scene.

petek, 30. marec 2012 ob 16:33

Učenci OŠ Janka Ribiča smo nastopili v Domu Lukavci

Učenci razredne stopnje OŠ Janka Ribiča Cezanjevci že nekaj let sodelujemo z enoto Doma Lukavci. Vsako leto pripravimo kulturni program, s katerim razveselimo oskrbovance tega oddelka ob materinskem dnevu in novem letu.

četrtek, 29. marec 2012 ob 18:39

Kulturna dediščina iz naše okolice - projekt OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Prlekismo delavni in nadarjeni ljudje, ki se radi veselimo. Trdoživost insamozavest prejšnjih rodov je omogočila ohranitev bogate ljudskezapuščine, ki so jo učenci in zaposleni raziskali pod vodstvomMilene Novak in Nataše Pušenjak.

četrtek, 29. marec 2012 ob 18:28

Mediacija v Osnovni šoli Križevci

Konec lanskega šolskega leta smo v OŠ Križevci začeli uvajati mediacijo kot (možen) način reševanja sporov. Usposobljene šolske mediatorke smo predhodno obiskovale 106-urni tečaj v okviru izobraževalnega centra  »MI«, tako da smo opremljene z znanjem, treningom in navdušenjem ...

četrtek, 29. marec 2012 ob 12:13

Vinski šampion Hudi maček bo letos izbran v mednarodni konkurenci

Grossmannov festival v svojem vinskem delu programa vabi vinarje na razpis, na katerega se lahko prijavijo do 1. junija 2012. Letos je izbor mednarodni.

sreda, 28. marec 2012 ob 11:32

Spusti me pod odejo še zadnjič v Ljutomeru

Ljutomerski gledališčniki prijazno vabijo na četrto ponovitev, nadvse uspešne komedija Spusti me pod odejo, v petek, 30. marca ob 19.30 uri v Domu kulture Ljutomer.

torek, 27. marec 2012 ob 12:57

Zadnja premiera na starih odrskih deskah

Ljubiteljsko dramskodruštvo Sveti Jurij ob Ščavnici je v petek premierno nastopilos komedijo Branislava Nušića Žalujoči ostali.Včerajšnja ponovitev predstave ob materinskem dnevu je biladobrodelne narave, saj je društvo zbrane prostovoljne prispevkenamenilo za Karitas.

ponedeljek, 26. marec 2012 ob 17:531

Prvo slikarsko druženje letos

V Gornji Radgoni, v in ob prostorih Doma starejših občanov, je v soboto, 24. marca, potekalo prvo druženje slikark in slikarjev letos, ki sta jih skupaj privabila Dom starejših občanov Gornja Radgona in Likovno društvo Gornja Radgona. Bilo je namreč dogovorjeno za slikanje velikonočnih in pomladnih ...

nedelja, 25. marec 2012 ob 10:41

DOSOR-jev pevski popoldan

Ob 16. uri, na petkov popoldan, 23. marca, je vse zbrane v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pozdravila ter nagovorila direktorica tega doma Mateja Hauser. Še posebej je pozdravila medgeneracijsko sodelovanje pevk in pevcev, ki so se odločili za skupni nastop.

petek, 23. marec 2012 ob 22:18