Področno tekmovanje iz znanja zgodovine v Križevcih

Na Osnovni šoli Križevci pri Ljutomeru je 5. februarja 2013 potekalo področno tekmovanje iz znanja zgodovine. Letošnja tema je Tehnološki razvoj na Slovenskem v 19. in v začetku 20. stoletja ter njihov vpliv na življenje.

sreda, 6. februar 2013 ob 16:51

Krajine Tatjane Mijatović v Ljubljani

Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona, je pripravila že svojo drugo samostojno razstavo v slovenski prestolnici. Novembra 2011 je svoje slike predstavila na razstavi v Perryjevi sobi Ministrstva za obrambo Republike Slovenije, a tokrat razstavlja v Galeriji Ekonomske fakultete.

sreda, 6. februar 2013 ob 11:22

Tečaj žganjekuhe v Otovcih

Zimski čas je namenjen izobraževanju kmetov. V ta sklop spada tudi organizacija tečajev. Tokrat je bil tečaj organiziran pod vodstvom svetovalne službe iz Murske Sobote in sta ga vodila ing. Miran Torič ter Esad Sabanović, na kmetiji Vladota Smodiša v Otovcih na Goričkem.

sreda, 6. februar 2013 ob 11:07

Aktualno na GFML - februar 2013

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji si lahko ogledate reportažo o dobrodelni prireditvi Gimnazijci gimnazijcem, novice o informativnih dnevih, predstavitvi Miklošičevega leta, o ekskurzijah, v rubriki Znanost ima mlade je gostoval dr. Jernej Kosi, ... Več pa v videu.

torek, 5. februar 2013 ob 22:59

Dve likovni razstavi ob prazniku

V razstaviščni avli Občine Lenart (avla Jožeta Hudalesa) je ob letošnjem slovenskem kulturnem prazniku pripravil samostojno razstavo svojih likovnih del Lojze Veberič iz Murske Sobote, sicer pa član Likovnega društva Gornja Radgona, a njegov rojstni kraj so Selišči. Razstava bo na ogled do sredine marca.

torek, 5. februar 2013 ob 08:46

Vamos a la playa v Mariboru

V razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je od 15. decembra do 15. januarja postavil na ogled 30 fotografij 60-letni Leon Gobec iz Maribora, sicer pa član Likovnega društva Gornja Radgona. To je bila njegova druga samostojna fotografska razstava, ker je prvič fotografije lani predstavil ob 150-letnici III. gimnazije v Mariboru. V Radencih je njegova razstava imela naslov »Obrazi«, a tokrat jo je naslovil kar s počitniškim naslovom »Vamos a la playa ...

torek, 5. februar 2013 ob 08:39

Skečhec 2 nasmejal polno dvorano

V četrtek, 31. januarja, je v Domu kulture Ljutomer, Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, uprizorila uro in pol zabave - Skečhec 2.

ponedeljek, 4. februar 2013 ob 09:43

Praktični prikaz rezi vinske trte

Rez vinske trte spada med prva zimsko-pomladna dela v vinogradu. Je najpomembnejše delo v vinogradu, saj z rezjo uravnavamo rodnost in kvaliiteto grozdja, spodbujano ali zaviramo rast trte in vplivamo na njeno življensko dobo.

nedelja, 3. februar 2013 ob 20:45

Induktivni dom v Gornji Radgoni

S prvim dnem februarja letošnjega leta je Dom starejših občanov v Gornji Radgoni (51-odstotni lastnik Občina Gornja Radgona, 49-odstotni lastnik Stavbar), kot prvi v Sloveniji, prijaznejši tudi do starejših stanovalcev, ki so gluhi ali naglušni. Ob pomoči treh Lions klubov v Pomurju (Lendava, Ljutomer in Murska Sobota) ter donaciji več podjetij je bilo vloženih šest tisoč evrov za namestitev induktivnih zank (svetlobni zvonec/lučka, posebna budilka) v prostorih Doma starejših občanov ...

sobota, 2. februar 2013 ob 10:41

Kar dve razstavi naenkrat

Prvi dan v februarju so v Domu starejših občanov Gornja Radgona odprli kar dve likovni razstavi naenkrat. V prostorih avle doma razstavlja akrile na platnu (tudi eno olje na platnu) Jasna Brunskole iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni, članica Likovnega društva Gornja Radgona ter članica likovne sekcije pri Društvu upokojencev Gornja Radgona. A v hodniku uprave doma pa grafike ter akrile na platnu predstavlja Anja Kolenko iz Ljutomera, absolventka likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze ...

sobota, 2. februar 2013 ob 10:36