Regijsko tekmovanje iz prve pomoči

V petek,  20.4.2012. smo se učenke 8. in dve učenki 7. razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci udeležile regijskega tekmovanja iz prve pomoči, ki je letos potekalo na OŠ Gornja Radgona. Na tekmovanje smo se veliko pripravljale ter se ob pripravah tudi zabavale.

sreda, 25. april 2012 ob 23:25

Predstavile so se otroške folklorne skupine Pomurja in Maribora z okolico

V torek, 24. aprila, je v Domu kulture v Ljutomeru potekal Regijski festival otroških folklornih skupin Pomurja in Maribora z okolico.

sreda, 25. april 2012 ob 14:12

Požar v ljutomerski glasbeni šoli

V ponedeljek popoldne je prišlo do požara v prostorih Krajevne skupnosti Ljutomer, v zgradbi pa je tudi Glasbena šola Slavka Osterca. Takrat je v prostorih šole potekal pouk zato je ravnatelj šole Stanislav Lašič takoj aktiviral center za obveščanje, ta pa gasilce Ljutomera in zdravstveni dom Ljutomer.

ponedeljek, 23. april 2012 ob 21:291

Razstava Podari si besedo

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic je organizacija Unesco razglasila leta 1995. V Sloveniji praznujemo praznik knjige več dni. Gre za povezovanje založnikov, učiteljev, knjižničarjev, avtorjev kot vzpodbuda k razvoju bralne kulture. 23. april pa ni izbran naključno, saj gre za datum smrti Williama Shakespeara in Miguela de Cervantesa.

ponedeljek, 23. april 2012 ob 18:30

18. občinski praznik Občine Sveti Jurij ob Ščavnici

V teh dneh se je v sklopu 18. občinskega praznika v Svetem Juriju ob Ščavnici zvrstilo veliko prireditev. V petek, 20. aprila, je bila v Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici proslava, na kateri so se v uvodu z državno himno ter »Jurjevško zdravico« predstavile domače ljudske pevke pod vodstvom zborovodkinje Marije Simonič.

ponedeljek, 23. april 2012 ob 17:531

Enodnevni izlet v Ponikvo pri Šentjurju

Učenci župnije Ljutomer, ki so 15. aprila 2012, prejeli Slomškovo bralno priznanje za uspešno opravljeno bralno značko, so se 21. aprila 2012, odpravili na enodnevni izlet v Ponikvo pri Šentjurju. To idilično podeželsko naselje, v katerem se je natanko pred 212. leti rodil Anton Martin Slomšek, predstavlja v zadnjem času vse večje versko, kulturno in turistično središče. Vsako leto se tukaj v množičnem številu zberejo mladi nadebudni bralci, iz vseh slovenskih župnij in škofij ...

ponedeljek, 23. april 2012 ob 14:05

Gasilska vaja v Stročji vasi

V nedeljo, 22. aprila, so se na sektorski gasilski vaji v Stročji vasi, zbrali člani in članice prostovoljnih gasilskih društev Podgradje, Pristava, Razkrižje, Globoka in Stročja vas.

nedelja, 22. april 2012 ob 16:21

Srečanje v Sklejci

V Sklejci, družbenem prostoru hotela Diana v Murski Soboti, so se 21. aprila dopoldne na rednem letnem občnem zboru zbrali članice in člani Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije. V imenu vseslovenskega Združenja, ki šteje 2170 udov, se jim je pridružila Jolanda Šoštarič, predsednica Ptujske podružnice. 40 zborujočih, od skupnega števila 69 Prekmurske podružnice, je prišla pozdravit tudi predstavnica Organizacijske enote Zdravstvene zavarovalnice v Murski Soboti ...

nedelja, 22. april 2012 ob 11:04

Otrok - sreča v očeh na vseh poteh

»Biti prisoten v najnežnejšem obdobju otroka, biti prisoten pri vzgoji v njegovem začetnem obdobju, biti tisti, ki pomaga družini pri razvijanju otrokove osebnosti, biti njegov vzgojitelj, vsakodnevni vzgled, tolažnik, prijatelj, ki vsak trenutek zna in mora razvijati otrokovo osebnost - biti vse to - je velika sreča in še večja odgovornost. Vse to je tudi vrtec«, so bile uvodne besede ravnateljice OŠ in vrtca Mala Nedelja Brede Žunič, s katerimi je nagovorila zbrane na proslavi ...

nedelja, 22. april 2012 ob 10:421

Čistilka in predsednik uprave v Ljutomeru

V sredo, 18. aprila, so si obiskovalci Doma kulture v Ljutomeru ogledali monokomedijo "Čistilka in predsednik uprave", ki jo je uprizorila Mojca Partljič.

četrtek, 19. april 2012 ob 20:111