V Ljutomeru zapel Slovenski oktet

V soboto, 23. marca, je v Domu kulture v Ljutomeru, nastopil Slovenski oktet, ki je prvič zapel leta 1951 v Slovenski filharmoniji in vse od tedaj velja za najbolj reprezentativen slovenski moški vokalni komorni ansambel. Osnovno poslanstvo okteta je ohranjanje in plemenitenje slovenske vokalne glasbe.

ponedeljek, 25. marec 2013 ob 17:00

Volilni občni zbor TKD Mak in prireditev ob materinskem dnevu v Pristavi

Današnja spomladansko - zimska nedelja je bila v Pristavi nekaj posebnega. Popoldan se je odvijal najprej v znamenju volilnega občnega zbora Turistično kulturnega društva Mak Pristava. Dolgoletna predsednica Ksenija Kolar je predsedniški stolček predala novi predsednici Tanji Zanjkovič.

nedelja, 24. marec 2013 ob 22:21

Plesali in peli v pomlad

Folklorniki Folklornega društva iz Sv. Jurija ob Ščavnici, so v petek, 22. marca, pripravili pestro glasbeno - plesno prireditev z naslovom Zapojmo in zaplešimo v pomlad.

nedelja, 24. marec 2013 ob 19:23

Mamicam in babicam na Pertoči

Na Pertoči, v Občini Rogašovci na Goričkem v Prekmurju, delujeizredno aktivno Kulturno turistično društvo Sončnica, ki ga kot predsednica vodi Andreja Šadl. Tako so pred letošnjim materinskim dnevom (25. marec) pripravili bogat kulturni večer v dvorani domačega vaško gasilskega doma in to v soboto, 23. marca.

nedelja, 24. marec 2013 ob 17:21

Dobrodelna prireditev za nabavo defibrilatorja v Radoslavcih uspela

Vsaka sekunda šteje je bilo geslo dobrodelne prireditve, ki je bila prirejena ob materinskem dnevu, dne 23. marca, v prostorih PGD Radoslavci. Prireditev je pripravila Krajevna organizacija Rdeči Križ Radoslavci, z namenom, da zberejo še nekaj dodatnih sredstev za nabavo defibrilatorja, ki bo nameščen v gasilskem domu PGD Radoslavci. Pobudo za njegov nakup je dal predsednik KS Radoslavci, Janez Rudolf.

nedelja, 24. marec 2013 ob 17:154

Ustvarjalni dan v DSO Gornja Radgona

Lansko leto je v Domu starejših občanov Gornja Radgona bila prvičizvedena velikonočna likovna kolonija, ki so jo pripravili v sodelovanju z Likovnim društvom Gornja Radgona. Izkušnja je bila dobra in dogovorjeno je bilo, da se to ponovi čez leto dni. Tako jetudi letos v dneh pred velikonočnimi prazniki strokovni vodja v domu, Jožica Šemnički, povabila članice in člane gornjeradgonskega likovnega društva k podobnemu dnevu ustvarjalnosti.

nedelja, 24. marec 2013 ob 16:27

MePZ Cantate uspešno zakorakal v pomladne dni

Minulo soboto se je v Kulturnem domu Beltinci odvijal koncert Narodnih pesmi in glasbenih vložkov Mešanega pevskega zbora Cantate, ki so pomagali premagati spomladansko utrujenost in spodbujali čute, ki v spomladanskih dneh še kako zaživijo.

sobota, 23. marec 2013 ob 23:10

Občni zbor DU Ljutomer

V četrtek, 21. marca, se je ob 9.00 uri dopoldan, pričel Občni zbor članov Društva upokojencev Ljutomer. Uradni del v zvezi s točkami občnega zbora, je trajal približno eno uro in pol. Člani DU Ljutomer, so se v okviru uradnega dela pogovarjali o samem delovanju, načrtovanju vnaprejšnje organizacije ter o obravnavi že izvršenih projektov.

sobota, 23. marec 2013 ob 22:59

Učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se podali v Planico

Učenci Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci so pod vodstvom mentorice Mire Petek sodelovali v likovnem natečaju na temo Planica in varovanje narave. Naši učenci so se uvrstili med 20 šol finalistk in tako dobili možnost ogleda smučarskih skokov v Planici.

sobota, 23. marec 2013 ob 14:321

V Križevcih potekalo območno srečanje otroških folklornih skupin Prlekije

V sredo, 20. marca, je v prostorih kulturnega doma Križevci pri Ljutomeru, potekalo območno srečanje prleških otroških folklornih skupin, Folklora, naše veselje, iz občin Ljutomer, Križevci in Veržej, s pred selekcijskim izborom za uvrstitev na regijsko srečanje, ki bo 9. maja 2013 v Mariboru.

petek, 22. marec 2013 ob 22:58