Na 65. pevskem festivalu bo zapelo 15 pevskih zborov

V torek, 13. marca, bo v Domu kulture v Ljutomeru, potekal festival otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej s skupno 500 sodelujočimi.

sobota, 10. marec 2012 ob 19:46

Razstava karikatur v Gornji Radgoni

V Galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni je od 7. marca dalje odprta razstava karikatur Antona Buzetija iz Bakovec. V dogovoru z Likovnim društvom Gornja Radgona bo razstava na ogled do konca meseca marca. In prav predsednica tega likovnega društva, Tatjana Mijatović, je zbranemu občinstvu predstavila tokratnega gosta – umetnika, kajti med ostalim je dejala: »…Anton Buzeti je likovni pedagog, ki poučuje na kar treh pomurskih šolah, a živi in ustvarja v Bakovcih pri Murski ...

sobota, 10. marec 2012 ob 10:29

»Pustite mi danes srečo in sonce«

»Moj dom je medtoplimi ljudmi, kmetijami, vinogradi in zelenimi gozdovi, kamorkoligrem, s sabo nosim svoje prleške korenine«, pravi Monika Čuš,mlada pesnica in izpovedovalka misli, v katerih zna, kot pravi BredaŽunič v predgovoru druge pesniške zbirke Sinjina, »marsikateroživljenjsko resnico odkriti in razodeti na nov, včasih celohudomušen način«. V spomin mi prinese njeno prvo pesniškozbirko. Čudovito darilo za praznik vseh žensk.

četrtek, 8. marec 2012 ob 13:321

Počastili spomin na ustreljene domoljube

Danes mineva 67 let, odkar je okupator izvršil enega zadnjih zločinov na področju Prlekije. Na pragu svobode, 8. marca 1945, so iz ptujskih zaporov pripeljali 19 domoljubov in jih, zvezane z žico po dva skupaj, odvedli v Senčarjevo grabo pod malonedeljskim pokopališčem, ter jih ustrelili.

četrtek, 8. marec 2012 ob 12:094

Ljutomerski Big band se vrača

Vračamo se! Glasbeni spektakel kot ga še ni bilo!Po skoraj desetletnem premoru se ljutomerski Big band zopet predstavlja na domačem odru. Premierni koncert bo v četrtek, 15.3.2012 ob 20h v ljutomerskem Domu kulture, z nami bo tudi pevec Tomi Brus.

sreda, 7. marec 2012 ob 12:561

Delavnice za nadarjene, ustvarjalne in radovedne

V soboto, 3. 3. 2012, sose na OŠ Janka Ribiča pod vodstvom šolske svetovalne delavkeMartine Cvetko izvajale »Delavnice za nadarjene, ustvarjalnein radovedne učence«, ki so jih izvedli notranji in zunanjistrokovni delavci. Učenci so se lahko udeležili naslednjihdelavnic: Izdelovanje izdelkov iz gline (Manja Gospodarič),Kozmetična delavnica (Jasna Lampreht in Lojzka Lepoša),Naravoslovno-logična delavnica (Tanja Zanjkovič), Jezikovnadelavnica (Katja Nemec), Spletno oblikovanje ...

sreda, 7. marec 2012 ob 09:001

Predstava Jeklene magnolije v Ljutomeru

Ženski odbor SDS Ljutomer vabi na komično melodramo Jeklene magnolije, ki bo v soboto, 10. marca, ob 19. uri v Domu kulture v Ljutomeru. Vstopnine ni! Vabljeni.

torek, 6. marec 2012 ob 20:59

Aktualno na GFML - marec 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so Informativni dan, Maturantski ples, Musical, Znanost ima mlade - dr. Miroslav Novak, ... Več pa v videu.

torek, 6. marec 2012 ob 08:55

Premiera predstave Videoklub

V nedeljo, 4. marca, so mladi gledališčniki ljutomerskega gledališča KD Ivan Kaučič v Domu kulture v Ljutomeru uprizorili premiero predstave Gorana Gluviča - Videoklub v režiji Srečka Centriha.

nedelja, 4. marec 2012 ob 19:45

Danilo Horn po trinajstih letih predal vodenje društva Antonu Žinku

Vinogradniki in ljubitelji vina, združeni v Društvu vinogradnikov Mala Nedelja, so v soboto, 3. marca, opravili redni letni občni zbor, trinajsti po vrsti.

sobota, 3. marec 2012 ob 20:39