»Ko govorijo spretni prstki«

Dobre stvari so »baje« vedno tri. Prva je, da imamo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci peč za žganje gline, druga - učence, ki jih zelo zanima ustvarjanje iz gline, tretja pa, da smo krasen kolektiv, ki med sabo ne sodelujemo le pri pouku, ampak tudi pri zunajšolskih dejavnostih.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30

Hubertova sveta maša v Ljutomeru

V nedeljo, 4. novembra, je župnik ljutomerske župnije Andrej Zrim, v župni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, daroval Hubertovo sveto mašo za člane Lovske družine Ljutomer.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30

Aktualno na GFML - november 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML.V tokratni oddaji si lahko ogledate prispevek o ekskurziji na avstrijsko Koroško, reportažo iz letošnje vzgojiteljade, kjer so se srečali dijaki slovenskih vzgojiteljskih šol, dr. Vladimir Hozjan pa je spregovoril o razvoju mobilnih aplikacij in modernih računalniških platformah... Več pa v videu.

četrtek, 8. november 2012 ob 15:44

Plesali bodo za park

V Radencih se bo v petek, 23. novembra, ob 19. uri pričel humanitarni »Turistični ples 2012«, ki ga pripravlja Turistično društvo Radenci. Pod vodstvom predsednice Karmen Žibert Kaučič je namreč devetčlanski Upravni odbor tega društva na svoji zadnji seji v začetku novembra odločil, da bo za dobrobit domačega kraja in njegovih prebivalcev ter v namene humanitarnosti vsako leto odslej pripravil dobrodelni ples.

sreda, 7. november 2012 ob 15:39

Ljutomerski gasilci pomagali v Dvorjanah

V torek, 6. novembra, ob 7.10 uri, so se gasilci PGD Ljutomer odpravili na odpravljanje posledic poplav v Dvorjane, v občini Duplek, saj je štab Civilne zaščite za Vzhodnoštajersko regijo za odpravljanje posledic poplav za pomoč zaprosil tudi reševalce iz Pomurja.

torek, 6. november 2012 ob 21:412

Dobrodelna akcija »Poživimo šolo« v OŠ Janka Ribiča Cezanjevci uspešna

Učenci cezanjevske šole so po jesenskih počitnicah  vstopili v obnovljene prostore. Tri učilnice, sanitarije, knjižnica, hodniki, stopnišče in vhodna avla so dobili novo podobo. Prostori so dobili nov videz, so tudi svetlejši, počutje v njih je prijetnejše. To je bil tudi cilj akcije.

torek, 6. november 2012 ob 19:131

Radgonski upokojenci razstavljajo

»Preden otrok spozna prve pismenke in jih zna zapisati se izraža z risanjem, s katerim poudarja svoja čustva, svoje razpoloženje… Zato ni čudno, da so prvi ostanki kulture iz prazgodovine ravno risbe, ki so nastale na skalah in se jih kljub tisočletjem ohranile do danes. Likovno izražanje se je skozi stoletja spreminjalo, izpopolnjevalo, nastala so kiparska in likovna dela, ki jih občuduje ves svet v galerijah, muzejih, cerkvah, gradovih in drugje. Ljudje se izražamo na razli ...

torek, 6. november 2012 ob 10:051

Prva gledališka predstava v prenovljenem zadružnem domu na Cvenu

Na Cven prihaja zelo uspešna komedija Raya Cooneya - Spusti me pod odejo, katero so naštudirali ljutomerski gledališčniki v režiji Srečka Centriha.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 21:32

Predstavitev novih folklornih oblačil Folklornega društva Sv. Jurij ob Ščavnici

Folklorno društvo Sveti Jurij ob Ščavnici se je v soboto, 3. novembra, predstavilo v novi podobi, saj je bila celovečerna prireditev ljudskih plesov in pesmi namenjena predstavitvi novih folklornih oblačil in zahvali vsem tistim, ki so pri tej pridobitvi kakorkoli pomagali.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 18:341

Podpora študentskih klubov predlogu Zakona o štipendiranju

Z današnjim dnem se prične zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju, kjer sodelujejo tudi študentski klubi Slovenije. Tako Zveza ŠKIS kot študentski klubi pozivajo k oddaji podpisov pred Upravnimi enotami, kjer nudijo tudi dodatno informacijsko podporo, pomoč pri oddaji podpisa in so na voljo za dodatne informacije o predlogu Zakona o štipendiranju.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 11:49