TKD Babinci pripravili redni občni zbor

V soboto, 23. februarja, je potekal v novo zgrajenem vaško gasilskem domu v Babincih redni občni zbor TKD Babinci.

nedelja, 24. februar 2013 ob 17:44

Odlični uspehi slovenskih debaterjev - med njimi debaterja GFML

V turški Antaliji se je zaključilo najpomembnejše in najprestižnejše mednarodno srednješolsko debatno tekmovanje Svetovno srednješolsko debatno prvenstvo, na katerem je sodelovalo 50 držav.

četrtek, 21. februar 2013 ob 20:22

Prihajajo Žalujoči ostali

"Režiser Roman Marič je odlično prevedel Nušičevo komedijo v prleščino, kar daje igralcem oporo v živosti in prepričljivosti interpretacije. Komedija je zelo dinamična, zabavna in aktualne vsebine, celo bolj aktualne, kot se zdi na prvi pogled. Kaže presežke v masovnih prizorih, kar je znak odličnega razumevanja gledališkega prostora in njegovih zakonitosti...." je med drugim zapisala selektorica za gledališče, Mojca Redjko.

četrtek, 21. februar 2013 ob 13:55

Na 63. občnem zboru PGD Gresovščak izvolili novega poveljnika

Člani PGD Gresovščak smo se zbrali na 63. občnem zboru, ki je potekal v dvorani Turistične kmetije Frank-Ozmec v Slamnjaku, kateri pa predstavlja prelomnico v operativnem delu društva. Ker se je prejšnjim organom iztekel mandat je to bil volilni zbor članstva. Društvo deluje v KS Železne Dveri in pokriva sedem vasi.

sreda, 20. februar 2013 ob 12:122

Sončenje in kuhanje

Pod že znanim geslom »Aktivno preživljanje prostega časa - naredimo nekaj zase« je v letu 2012 skupina prostovoljk oziroma prostovoljcev Društva upokojencev Radenci v DOSOR-ju (kjer je tudi sedež društva !), Domu starejših občanov Radenci, izvajala program »Druženje -za višjo kakovost življenja v DOSOR-ju«. Aktivnosti usklajuje koordinatorka MarijaErveš z delovno terapevtko Andrejo Čuk v DOSOR-ju ter HelenoMaguša Stanek, po potrebi pa še s Petro Gašpar, Stanko ...

sreda, 20. februar 2013 ob 11:38

Nabiranje novih znanj na Finskem

Že od začetka šolskega leta 2012/2013 poteka v petih evropskih partnerskih državah (Slovenija, Finska, Grčija, Islandija in Nemčija) Mednarodni projekt »Aktivno, zmerno, skrbno za boljše počutje«, katerega namen je izboljšati dobro počutje tako zaposlenih kot tudi učencev na vseh sodelujočih šolah. V ta projekt je iz Slovenije vključena Osnovna šola Radenci.

torek, 19. februar 2013 ob 12:59

Informativni dan na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Ta konec tedna so na vseh srednjih šolah ter fakultetah po državi potekali informativni dnevi, kjer so šole predstavile svoje izobraževalne programe bodočim dijakom oz. študentom.

sobota, 16. februar 2013 ob 18:15

Razstava trojčka v Mariboru

V razstaviščni avli hotela Betnava v Mariboru so v petek, 15. februarja, odprli razstavo slik trojčka: Slavice Biderman iz Celja, Rajka Ferka iz Zgornjega Dupleka pri Mariboru in Branka Počkarja iz Selnice ob Dravi, ki pa je sicer aktiven član Likovnega društva Gornja Radgona.

sobota, 16. februar 2013 ob 17:16

Informativni dan na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci

15. in 16. februarja so po slovenskih srednjih šolah potekali informativni dnevi. Tudi na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih so se pripravili na obisk devetošolcev.

sobota, 16. februar 2013 ob 17:10

»Kajeri« pregledali preteklo delo in si postavili nove cilje

Člani KD Kajer iz Bučečovec, enega izmed najuspešnejših društev v občini Križevci, so se v petek, 15. februarja, zbrali v vaško - gasilskem domu na rednem letnem občnem zboru.

sobota, 16. februar 2013 ob 11:531