Od pusta »odrapali« k Valentinovemu

V sredo, 13.2.2013, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci imeli 2. šolski ples s tematiko hip hop in rap. Tako smo od pustnega rajanja »prirapali« k valentinovemu plesu.

četrtek, 14. februar 2013 ob 21:42

Valentinov ples na OŠ Mala Nedelja

V četrtek, 14. februarja, na valentinovo, je bilo na OŠ Mala Nedelja še posebej živahno. Člani Skupnosti učencev šole pod mentorstvom pedagoginje Nine Škraban so namreč priredili valentinov ples. Šolska telovadnica se je za eno šolsko uro spremenila v plesno dvorano. Za glasbo in dobro razpoloženje sta poskrbela DJ-ja Matej in Thomas, zaplesali pa so vsi - tako učenci kot tudi učitelji.

četrtek, 14. februar 2013 ob 19:35

Komedija Moja nit je rdeča v Ljutomeru

V Domu kulture Ljutomer se boste lahko v sredo, 20. februarja, ob 19.30 uri nasmejali klovnovski komediji za odrasle z naslovom Moja nit je rdeča.

četrtek, 14. februar 2013 ob 14:40

Šolo prevzele maškare

Na pustni torek so OŠ Janka Ribiča Cezanjevci prevzele maškare. Prepovedale so pouk in učilnice spremenile v delavnice in plesišča. Na šoli ni bilo več ne učiteljev in ne učencev, ne ravnateljice, ne kuharja... Ta dan so vsi izginili neznano kam. Predvidevam, da so se spremenili v maškare.

sreda, 13. februar 2013 ob 22:28

Ljutomersko društvo »Sožitje« na družinskem vikend seminarju v Topolšici

Vsako leto se v mesecu februarju udeležimo družinskega vikend seminarja v Topolšici, kjer se s starši in rejniki seznanimo z različnimi temami.

sreda, 13. februar 2013 ob 22:21

Pustne norčije v OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Na pustni torek so maškare in kurenti povsod po Sloveniji še zadnjič v tem letu preganjali zimo. Marsikdo danes več ne verjame v to stoletno izročilo, saj zimi in mrazu pri nas še dolgo ni videti konca. Da bi čim prej odgnali mrzlo zimo in priklicali toplo in cvetočo pomlad, so se v maškare našemili tudi osnovnošolci iz ljutomerske Osnovne šole.

torek, 12. februar 2013 ob 19:09

Predavanje logopedinje na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

V četrtek, 7. 2. 2013, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci organizirali za starše otrok iz vrtca in prve triade osnovne šole predavanje. Predavanje je izvedla logopedinja Aleksandra Glatz, ki je zaposlena na ZUDV Dornava. Pobudo za predavanje so podali starši otrok, ki obiskujejo vrtec Cezanjevci in Stara Cesta. Starši namreč ugotavljajo, da imajo njihovi otroki vedno več logopedskih težav.

torek, 12. februar 2013 ob 12:30

Urica kulture na OŠ Mala Nedelja

V dvorani kulturnega doma so v ponedeljek, 11. februarja, učenci OŠ Mala Nedelja, pripravili urico kulture in tako počastili slovenski kulturni praznik. Franček in Micika sta ponovila zmagovalno predstavitev iz Črne na Koroškem, na čelo sta zaigrali Nika in Ajra, učenke višjih razredov pa so uprizorile igrico Kje si, Uršika?

torek, 12. februar 2013 ob 12:171

Dobrodelni koncert župnijske Karitas Mala Nedelja

V petek, 8. februarja, je v kulturnem domu pri Mali Nedelji potekal dobrodelni koncert, katerega so organizirali prizadevni člani župnijske Karitas.

nedelja, 10. februar 2013 ob 10:251

Uspel ustvarjalni natečaj Turnišče 2013

Na dan slovenskega kulturnega praznika, 8. februarja, je bila osrednja kulturna prireditev Občine Turnišče, s pričetkom ob 14. uri, v Jeričevem (kulturnem) domu v Turnišču. Tam je Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče s podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim tudi zaključilo letošnji že 29. ustvarjalni natečaj na literarnem, likovnem in multimedijskem področju. Letos so na razpis prejeli skupno kar 158 del.

sobota, 9. februar 2013 ob 12:05