Dijaki Gimnazije Ormož spoznavali pravice do potovanja in zmagali

Ormoški gimnazijci so izmed mnogih projektov, ki so si jih zadali to leto, zopet bili uspešni tudi na natečaju Evropa v šoli. Z učenci Osnovne šole Gorišnica in dijaki Gimnazije Ptuj so združili znanje s kreativnostjo in zmagali v skupnem projektu. Na povezovalnem natečaju Kot evropski državljan pravice in priložnosti imam – kako dobro jih poznam? so tako dobili znak najbolj ustvarjalne šole na natečaju Evropa v šoli 2012/2013.

torek, 7. maj 2013 ob 18:07

Pričenja se Teden Rdečega križa 2013

Osmega maja 1828 se je v Ženevi rodil Henry Dunant, ki je pri svojih 35 letih dal pobudo (s knjigo »Spomin na Solferino« !) ter pomagal ustanoviti najstarejšo humanitarno organizacijo na svetu – Rdeči križ. Tako je 8. maj vsako leto Svetovni dan Rdečega križa, v Sloveniji pa v dneh od 8. do 15. maja vsako leto potekajo mnogotere dejavnosti v okviru Tedna Rdečega križa. Ena od teh pomembnejših so sprejemi mladih v to organizacijo.

torek, 7. maj 2013 ob 15:40

Maša za gasilce v župnijski cerkvi v Veržeju

Ob godu svetega Florjana, ki je zaščitnik gasilcev, so se na ta praznik spomnili tudi v župniji Veržej. Občinsko gasilsko poveljstvo občine Veržej je skupaj z župnijo Veržej v nedeljo, 5. maja, v župnijski cerkvi svetega Mihaela pripravilo Florjanovo sveto mašo za žive in pokojne gasilce.

torek, 7. maj 2013 ob 15:33

Regijski Linhartov festival pomurskih gledaliških skupin

Na območna srečanja odraslih gledaliških skupin Pomurja je bilo prijavljenih osem skupin in strokovna spremljevalka, Mirjana Šajinovič, je izbrala dve skupini za regijsko srečanje, kar je maksimum, glede na pravilnik Linhartovih srečanj. Podelili bodo tudi posebna priznanja in pohvale regijske strokovne spremljevalke, Mirjane Šajinović.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 22:59

Prlekija plesala in pela na Razkrižju

Obmejna občina Razkrižje je v nedeljo, 5. maja, nudila gostoljubje odraslim folklornim pevcem, plesalcem in godcem iz občin Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje, ki so se zbrali na vsakoletnem prikazu svoje ustvarjalnosti v pretekli sezoni.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 17:26

Karitasova kulinarična razstava z dobrodelno noto

Župnijska Karitas Veržej je v nedeljo, 5. maja, skupaj z župnijo Veržej in občino Veržej v prostorih župnišča v Veržeju pripravila kulinarično razstavo prleških jedi, ki je imela dobrodelno noto. Kulinarična razstava pa je sodila tudi v uvod v praznovanje letošnjega občinskega praznika občine Veržej.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 16:38

Maša za gasilce pri Mali Nedelji

Gasilci in gasilke PGD Precetinci, Radoslavci in Mala Nedelja, so se v  nedeljo, 5. maja, zbrali pri gasilskem domu pri Mali Nedelji in se v povorki odpravili v cerkev Sv. Trojice, v kateri je malonedeljski župnik Tomislav Roškarič, ob prazniku sv. Florjana, daroval tradicionalno mašo za gasilce.

ponedeljek, 6. maj 2013 ob 09:07

Prebujanje spečega gradu

Grad Negova je odprt od aprila do oktobra, od četrtka do nedelje med 10. in 17. uro. Upravlja ga Zavod Kultprotur iz Gornje Radgone in v navedenem času je odprta turistično-informacijska pisarna, da je možen ogled gradu v spremstvu vodnika (ob 12. in 15. uri !), lahko pa si vsak obiskovalec ogleda grad individualno. Že od konca aprila dalje pa se vrste na gradu in njegovi okolici številne prireditve.

sobota, 4. maj 2013 ob 21:40

Pomurski kriminalisti skupaj z avstrijskimi kolegi proti avtomobilski kriminaliteti

Ker se kriminalisti pomurske policije prav dobro zavedajo, da kriminal ne pozna meja, so svoje znanje in izkušnje s področja odkrivanja ukradenih motornih vozil izmenjali s kolegi iz Avstrije. Na posvetu, ki ga je v aprilu 2013 organiziral Sektor kriminalistične policije PU Murska Sobota, je sodelovalo skoraj 50 strokovnjakov s področja avtomobilske kriminalitete.

sobota, 4. maj 2013 ob 08:24

Čebelarski muzej na Krapju odprl vrata obiskovalcem

1. in 2. maja, je Čebelarski muzej na Krapju, pripravil dan odprtih vrat, kjer je družina Tigeli, ki se s čebelarstvom ukvarja že več desetletij, predstavila muzej in delo v njihovem čebelarstvu.

sobota, 4. maj 2013 ob 00:12