Vamos a la playa v Mariboru

V razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je od 15. decembra do 15. januarja postavil na ogled 30 fotografij 60-letni Leon Gobec iz Maribora, sicer pa član Likovnega društva Gornja Radgona. To je bila njegova druga samostojna fotografska razstava, ker je prvič fotografije lani predstavil ob 150-letnici III. gimnazije v Mariboru. V Radencih je njegova razstava imela naslov »Obrazi«, a tokrat jo je naslovil kar s počitniškim naslovom »Vamos a la playa ...

torek, 5. februar 2013 ob 08:39

Skečhec 2 nasmejal polno dvorano

V četrtek, 31. januarja, je v Domu kulture Ljutomer, Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, uprizorila uro in pol zabave - Skečhec 2.

ponedeljek, 4. februar 2013 ob 09:43

Praktični prikaz rezi vinske trte

Rez vinske trte spada med prva zimsko-pomladna dela v vinogradu. Je najpomembnejše delo v vinogradu, saj z rezjo uravnavamo rodnost in kvaliiteto grozdja, spodbujano ali zaviramo rast trte in vplivamo na njeno življensko dobo.

nedelja, 3. februar 2013 ob 20:45

Induktivni dom v Gornji Radgoni

S prvim dnem februarja letošnjega leta je Dom starejših občanov v Gornji Radgoni (51-odstotni lastnik Občina Gornja Radgona, 49-odstotni lastnik Stavbar), kot prvi v Sloveniji, prijaznejši tudi do starejših stanovalcev, ki so gluhi ali naglušni. Ob pomoči treh Lions klubov v Pomurju (Lendava, Ljutomer in Murska Sobota) ter donaciji več podjetij je bilo vloženih šest tisoč evrov za namestitev induktivnih zank (svetlobni zvonec/lučka, posebna budilka) v prostorih Doma starejših občanov ...

sobota, 2. februar 2013 ob 10:41

Kar dve razstavi naenkrat

Prvi dan v februarju so v Domu starejših občanov Gornja Radgona odprli kar dve likovni razstavi naenkrat. V prostorih avle doma razstavlja akrile na platnu (tudi eno olje na platnu) Jasna Brunskole iz Črešnjevec pri Gornji Radgoni, članica Likovnega društva Gornja Radgona ter članica likovne sekcije pri Društvu upokojencev Gornja Radgona. A v hodniku uprave doma pa grafike ter akrile na platnu predstavlja Anja Kolenko iz Ljutomera, absolventka likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze ...

sobota, 2. februar 2013 ob 10:36

Prlek poje, špila, pleše, piše

Pesem »Dere sen ja mali bija…« je kot himna zadonela iz grl pevske skupine Večnica pri Kulturno umetniškem društvu Bubla v Radencih, kajti ob 19. uri se je na prvi večer v februarju pričel 9. prleški večer na odru Kongresne dvorane hotela Radin v Radencih.

sobota, 2. februar 2013 ob 08:121

Zmagovalna predstavitev ekipe TD Pohodniki Mala Nedelja

Na našem portalu smo že poročali o uspehu ekipe TD Pohodniki od Male Nedelje, ki si je na tekmovanju v gradnji snežnih skulptur pri Črni na Koroškem preteklo soboto priborila najprestižnejšo nagrado tega tekmovanja, saj so obiskovalci njihovega sneženega Kralja Matjaža na konju proglasili kot najlepšo med okrog petdeset izdelanimi umetninami.

petek, 1. februar 2013 ob 14:52

Dobrodelni gimnazijci gimnazijcem

V sredo, 30. januarja, se je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, odvijala dobrodelna prireditev ljutomerske gimnazije Gimnazijci gimnazijcem. Namen prireditve je bil zbiranje prispevkov za učbeniški sklad.

sreda, 30. januar 2013 ob 18:18

Uro in pol zabave - Skečhec 2 v Domu kulture

V četrtek, 31. januarja, ob 19.30 v Domu kulture Ljutomer, bo Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, uprizorila uro in pol zabave za vas - Skečhec 2.

sreda, 30. januar 2013 ob 08:28

Prleki na sejmu Alpe-Adria

Na tokratnem sejmu Alpe-Adria v Ljubljani smo se predstavili Prleki na izviren način. Nemalo obiskovalcev je bilo presenečenih, ko so zagledali tablo z napisom Carina Republika Prlekija ob njej pa carinika in policistko. Korak je zastal in takoj je stekel pogovor. Izrečeno je bilo zelo veliko pohval saj je vsakega presenetila izvirnost in posebnost. Kar nekaj jih je želelo popotni list, denar republike pa je bil tudi dober promocijski material.

torek, 29. januar 2013 ob 09:42