Božične in ljudske pesmi

Pred31 leti je bil v Lipovcih ustanovljen moški pevski zbor, za kar imanajveč zaslug JožefTivadar (direktor Centra za socialno delo v Mariboru), ki še danes v zborutudi poje. Toda sedaj 15 pevcev že vrsto let kot zborovodja vodinjegov sin GorazdTivadar. Tazbor je vsako leto redni gost tudi v DOSOR-ju, Domu starejšihobčanov Radenci, kot se je to zgodilo tudi v nedeljo popoldan,13. januarja. Gostovali so s koncertom božičnih in ljudskih pesmi.

ponedeljek, 14. januar 2013 ob 11:27

Občni zbor društva Oldtimer Stara Gora

Številni člani Društva za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine Oldtimer iz Stare Gore pri Sv. Juriju ob Ščavnici, so se v soboto zbrali na rednem letnem občnem zboru, ki je bil tokrat tudi volilni, saj je potekel mandat dosedanjemu vodstvu. Na občnem zboru so ocenili opravljeno delo in si zadali naloge za leto 2013.

nedelja, 13. januar 2013 ob 16:39

V Termah Banovci razglasili najlepše jaslice 13. Božične vasi

V petek, 11. januarja, je v Termah Banovci potekala zaključna slovesnost in razglasitev najlepših jaslic 13. Božične vasi, katere organizatorji so Terme Banovci, občina Veržej in TD Banovci.

sobota, 12. januar 2013 ob 10:38

Gledališka skupina KUD Križevci se vrača s komedijo Iščem moža

Po dvoletnem mirovanju, Gledališka skupina KUD Križevci najavlja novo premiero gledališke komedije Iščem moža, ki bo v petek, 18. januarja ob 19. uri v Kulturnem domu Križevci pri Ljutomeru, ponovitev pa sledi v soboto,19. januarja ob isti uri.

petek, 11. januar 2013 ob 09:54

Zlata poroka zakoncev Potočnik

V soboto, 29. decembra 2012, sta Silva in Janko Potočnik iz Spodnjega Kamenščaka, v krogu sorodnikov in prijateljev obnovila poročne zaobljube izpred 50. let in tako znova potrdila svojo ljubezen in predanost drug drugemu.

petek, 11. januar 2013 ob 09:44

Mešani pevski zbor Cantate v novo leto zakorakal v Božični vasi Banovci

V predbožičnem času si je Mešani pevski zbor Cantate z mladimi in nasmejanimi pevci zastavil ambiciozne 4 koncerte. Ti so bili porazdeljeni po celem Pomurju.

četrtek, 10. januar 2013 ob 21:45

Razstava Mesta in trgi ob hrvaško - štajerski meji v Ljutomeru

V torek, 8. januarja, so v Galeriji Anteja Trstenjaka v Domu kulture v Ljutomeru, odprli razstavo Mesta in trgi ob hrvaško - štajerski meji (gradovi i trgovišta na hrvatsko - štajerskoj granici), ki sta jo pripravila Pokrajinski arhiv Maribor in Splošna knjižnica Ljutomer.

sreda, 9. januar 2013 ob 11:25

Aktualno na GFML - januar 2013

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji si lahko ogledate reportažo o slavnostni otvoritvi dvigala za gibalno ovirane dijake v šoli, o praznično obarvanih programskih vsebinah ter o gledališki predstavi za najmlajše, ki so je dijaki pripravili v središču Murske Sobote. Več pa v videu.

torek, 8. januar 2013 ob 15:352

Koledniki iz Veržeja obiskali DZ in USZS

Predsednik Državnega zbora dr. Gregor Virant je v ponedeljek, 7. januarja, sprejel veržejske kolednike iz Misijonskega središča Slovenije, ki so predstavili tradicionalni koledniški običaj na Slovenskem.

ponedeljek, 7. januar 2013 ob 15:191

Trije kralji in kraljična

Prvosoboto v januarju, tik pred praznikom Treh kraljev, je RajkoFerk,skrbnik galerije v mariborskem hotelu Betnava, pripravil otvoritevrazstave likovnih del četverice likovnih ustvarjalcev pod skupnimnaslovom »Trije kralji in kraljična«.

nedelja, 6. januar 2013 ob 19:17