»Janez Puh: človek, izumitelj, tovarnar, vizionar«

Ob 150.obletnici rojstva Janeza Puha je Društvo rojaka Janeza PuhaJuršinci v sodelovanju z Občino Juršinci, Zgodovinskim arhivomPtuj ter s Pokrajinskim muzejem Ptuj Ormož izdalo ponatismonografije z naslovom Janez Puh: človek,izumitelj, tovarnar, vizionar.

četrtek, 26. julij 2012 ob 17:16

Mladi gasilci na poletnem taboru

Poletje je čas brezskrbnih počitnic, otroške razigranosti in zabave. V ta namen Gasilska zveza Ljutomer, že vrsto let organizira poletni tabor v naravi za mlade gasilce. Tudi letos so se tabora »Mladi gasilec« 2012, ki je potekal v Bodislavcih od 16. – 20. julija 2012, udeležili številni otroci in mladostniki iz Ljutomera ter okoliških vasi.

sreda, 25. julij 2012 ob 19:481

V Murski Soboti bodo odprli »varno sobo«

Izkušnje doma in v tujini so pokazale, da je potrebno otroke in mladoletnike kot žrtve kaznivih dejanj obravnavati drugače kot odrasle in tudi v drugih prostorih. Zaradi tega je bil že v začetku leta sprejet dogovor med Centrom za socialno delo Murska Sobota, Okrožnim sodiščem v Murski Soboti in Policijsko upravo Murska Sobota, da bi tudi v Pomurju pridobili takšen prostor, ki ga običajno zaradi namena imenujejo varna soba.

sreda, 25. julij 2012 ob 12:53

Potovanja na fotografijah

S številnih potovanj po svetu ter vzponov na vrhove je do 12. avgusta v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled razstava fotografij. Pod naslovom »Moja potovanja« so jo odprli 12. julija, avtor fotografij pa je 73-letni upokojenec Lado Klar iz Murske Sobote. Vemo, da je po poklicu geolog in aranžer, ki pa se je ves čas amatersko (vendar resnično profesionalno !) ukvarjal tudi s fotografiranjem in snemanjem. Fotografiranje ga spremlja že od rane mladosti ...

ponedeljek, 23. julij 2012 ob 09:14

Speljali prvi oratorij na Razkrižju

Prirediteljem oratorijev po vsej Sloveniji se je letos pridružila tudi župnija Razkrižje. Oratorij je bil uspešen, saj se ga je udeležilo 37 otrok, kar predstavlja skoraj polovico otrok, ki se šolajo na tamkašnji osnovni šoli. Otroke je skozi teden iger, petja, plesa ter zabave vodilo 18 animatorjev, ki so prostovoljno popazili na njih in jih vodili, delili nauke, se z njimi igrali ter usmerjali.

četrtek, 19. julij 2012 ob 20:05

Županja sprejela slovenske vinske kraljice

V sredo, 18. julija, je županja občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela vinske kraljice iz različnih krajev Slovenije. Na sprejemu so sproščeno poklepetale z županjo vinska kraljice iz Ljutomera, Gornje Radgone, Koga, Maribora, Cerkvenjaka, Ptuja in Goriških Brd.

četrtek, 19. julij 2012 ob 20:031

Stoletnica Marije Menhart v Radencih

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je že od samega začetka tega tedna izredno veliko obiskov, kajti 16. julija je stoti rojstni dan praznovala stanovalka Marija (Rožman) Menhart.

četrtek, 19. julij 2012 ob 12:44

Maturantje Gimnazije Ormož znova uspešni

V prostorih Ormoškega gradu so 16. julija 2012, uspešni maturantje in maturantke Gimnazije Ormož prejeli maturitetna spričevala.

sreda, 18. julij 2012 ob 18:481

V Ljutomeru podelili spričevala uspešnim maturantom

V ponedeljek, 16. julija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu, potekala slavnostna podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. K splošni maturi je na spomladanskem roku pristopilo 114 kandidatk in kandidatov, uspešnih pa je bilo 112 kandidatov in kandidatk oz 98,2%.

torek, 17. julij 2012 ob 07:022

Osmi Grossmann odprl svoja vrata

Grossmannov festival je danes v Domu kulture v Ljutomeru osmič odprl svoja vrata z otvoritvijo umetniške instalacije Fear Manifesto. Sledil bo šest dnevni program filma, umetniških razstav, delavnic, koncertov in vinskih pokušin.

torek, 17. julij 2012 ob 05:10