Pekli pujske za srečo

V tem prazničnem času se vsi sprašujemo, kaj si želimo v novem letu oziroma kaj zaželeti drugemu v prihajajočem letu. Učenci prvega in drugega razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, ki obiskujejo podaljšano bivanje, so si zaželeli srečo na malo drugačen način. Ne, niso pisali pisma božičku, ampak so si spekli pujske za srečo.

ponedeljek, 17. december 2012 ob 22:48

Bučanje valov - tretja zbirka pesmi Monike Čuš

"Življenje je nepredvidljivo morje,dnevi so valovi,ki nas nosijo v tiste smeri,katerih obzorja še ne vidimoniti ne slutimo,vendar bodo spremenile našo pot za zmeraj."

ponedeljek, 17. december 2012 ob 18:13

Razstava »Moji pogledi« v DOSOR-ju

Vrazstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so od15. decembradalje na ogled fotografije (skupno 30 del) Mariborčana LeonaGobca. Grepravzaprav za njegovo prvo samostojno fotografsko razstavo, čepravje nekaj fotografij letos že predstavil ob 150 letnici III.gimnazije vMariboru.

ponedeljek, 17. december 2012 ob 11:51

Božični koncert v DOSOR-ju

V knjižnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je petkov popoldan (14. decembra) stanovalkam in stanovalcem tega doma popestril s svojim programom božičnih pesmi Mešani pevski zbor Vladimir Močan, ki deluje pri Društvu upokojencev v Murski Soboti. Njegov zborovodja je Matija Horvat.

petek, 14. december 2012 ob 22:45

Film o Ljutomeru in okolici

LTO Prlekija Ljutomer je posnela promocijski film o Prlekiji ter Ljutomeru in njegovi okolici, kjer je v sliki in besedi predstavljena naravna, kulturna in etnološka dediščina naših krajev.

četrtek, 13. december 2012 ob 17:353

Skulpture iz lesa in gline

Vrazstaviščni avli Jožeta Hudalesa Občine Lenart v Slovenskihgoricah od 12. decembra dalje razstavlja svoja dela, skulpture v lesuin glini, Milena Marija Reščič,članica Likovnega društva Gornja Radgona, ki živi in ustvarja vČrešnjevcih pri Gornji Radgoni.

četrtek, 13. december 2012 ob 13:53

Zelo hudobna komedija

Na ljutomerski oder prihaja Möderndorferjeva komedija Limonada Slovenica, ki na satiričen način razgalja pritlehnost in egoizem vsakokratne politične elite. Osrednji lik dogajanja je ugledni profesor ekonomije Vasilij, ki je uspel v tujini.

četrtek, 13. december 2012 ob 13:271

V KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici razstavlja Franci Jaušovec - FRIC

V KUS pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je domače Likovno kulturno društvo pripravilo že šesto razstavo od odprtja središča v aprilu letos. Po petih skupinskih, so v sredo, 12. decembra, odprli prvo samostojno razstavo.

sreda, 12. december 2012 ob 21:06

Dobrodelnost po požaru

Mladinsko društvo Vrelec Radenci letos že tretjič zapored organizira dobrodelni rock koncert. Vsako leto pridobljena sredstva nesebično namenijo družini v stiski. Letošnji 10. december bo za vedno ostal v spominu družini iz Radenec, saj jim je ta dan zgorela hiša. Občutkov se preprosto ne da opisati...

sreda, 12. december 2012 ob 16:44

Ambroževa maša pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Pretekli teden je godoval Sveti Ambrož, zavetnik čebelarjev in voskarjev. God svojega zavetnika so v nedeljo, 9. decembra, s sveto mašo počastili čebelarji Čebelarskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici, ki so v letošnjem letu proslavili visok jubilej, 100 let delovanja.

ponedeljek, 10. december 2012 ob 19:02