Poletna muzejska noč v Ljutomeru

Muzeji, galerije in druge institucije po Sloveniji organizirajo vsako leto, 3. soboto v mesecu juniju, Poletno muzejsko noč, ki je največja promocijska akcija slovenskih muzejev in galerij, pridružujejo se ji tudi številni drugi zavodi in ustanove. Izvajajo programe s področja kulturne dediščine, umetnosti, kulture, zgodovine.

torek, 12. junij 2012 ob 16:22

Ljutomer v besedi in sliki in Prleško narečje na Razkrižju

Splošna knjižnica Ljutomer organizira v sodelovanju z Občino Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer prireditev Ljutomer v besedi in sliki, ki bo v petek, 15. junija 2012, ob 19.00 uri, v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer.

torek, 12. junij 2012 ob 09:23

PGD Babinci prevzeli novo gasilsko vozilo

V soboto, 9. junija, so v Prostovoljnem gasilskem društvu Babinci, prevzeli novo gasilsko vozilo Renault Master, ki je bilo ustrezno nadgrajeno. Celotna vrednost investicije je znašala okrog 45 tisoč evrov, sredstva pa so bila zbrana s pomočjo prispevkov vaščanov, društva, iz občinske požarne takse ter donatorjev.

ponedeljek, 11. junij 2012 ob 20:17

10 let folklore v Bučečovcih

Slovesno in veselo, kot oni to vedno znajo, so bučečovski "Kajeri" obeležili desetletnico delovanja svoje folklorne skupine. Niti deževno vreme, ki je izničilo celotedenski trud pri pripravi predvidenega prizorišča prireditve na Vidmarjevi domačiji, ni izbrisalo nasmeha in vedrine z obrazov teh mladih, pa tudi že nekoliko starejših folklornikov, ko so bili prisiljeni slovesnost na hitro preseliti v prostore vaško gasilskega doma.

nedelja, 10. junij 2012 ob 21:581

V Radomerju obeležili prvi krajevni praznik KS Železne Dveri

V soboto, 9. junija, so v Radomerju ob prvem krajevnem prazniku krajevne skupnosti Železne Dveri v spomin na slavista svetovnega slovesa dr. Franca Miklošiča, pripravili celodnevni program.

nedelja, 10. junij 2012 ob 08:40

V Ljutomeru zapel Partizanski pevski zbor

Lions klub Ljutomer je v petek, 8.junija, v Domu kulture v Ljutomeru, organiziral dobrodelni koncert Partizanskega pevskega zbora, ki neprekinjeno deluje že 67 let.

sobota, 9. junij 2012 ob 09:132

Domovanje šolarjev v DOSOR-ju

Že od nekdaj je znan pregovor, »da je šola drugi dom«. A šolarji Osnovne šole Radenci so si v okviru projekta »Nitke prijateljstva« našli tudi tretje domovanje: DOSOR, Dom starejših občanov Radenci.

petek, 8. junij 2012 ob 16:50

Dan odprtih vrat ČD Ljutomer

Čebelarsko društvo Ljutomer v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije in Občino Ljutomer v petek, 15. junija, med 10. uro dopoldan in 17. uro popoldan, organizira Dan odprtih vrat. Projekt bo izveden v Učnem čebelnjaku ČD Ljutomer na lokaciji OŠ Ivan Cankar Ljutomer.

petek, 8. junij 2012 ob 08:32

Letošnje bralne značke podelil Primož Suhodolčan

Tisoč in tisoč zvezd je nad nami, / tisoč in tisoč zvezd med nami, / da gre po svetu – rama ob rami − / svetloba z nami. S to preprosto a izjemno sporočilno Pavčkovo Drobtinico je devetošolka Lea Kolmanič, voditeljica programa,  prisrčno nagovorila in pozdravila vse zbrane na letošnji prireditvi ob podelitvi bralnih značk v Kocbekovi dvorani.  A ni ostalo samo pri teh Pavčkovih verzih, saj so jih osnovnošolci skupaj z otroki vrtca Sonček med plesne nastope vtkali ...

sreda, 6. junij 2012 ob 18:56

Predstavitev knjige Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh v DSO Ljutomer

Torkovo dopoldne, 5. junija, so stanovalce DSO Ljutomer obiskali predstavniki TD Mala Nedelja - Radoslavci. Srečanje je bilo načrtovano zunaj, v naravi, a je zaradi slabšega vremena potekalo v jedilnici doma, kar pa ni vplivalo na dobro razpoloženje oskrbovancev doma in gostov.

sreda, 6. junij 2012 ob 15:42