»Karkoli že bo, naj bo«

Varstveno delovni center (VDC) Murska Sobota se je v sredo, 14. novembra, v soboškem Gledališču Park prvič predstavil s svojim lutkovnim gledališčem, ki so ga poimenovali Delavnica sanj. Na prireditvi, ki jo je vodil Geza Farkaš, je nastopil tudi pevski zbor VDC Murska Sobota, ki je bil ustanovljen lani.

petek, 16. november 2012 ob 17:54

V Ljutomeru izvedli program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu

V sredo, 14. novembra, je na igrišču Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer, potekal izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu - Jumicar.

petek, 16. november 2012 ob 10:241

Seja IO OKS potekala v Dvorcu Jeruzalem

V torek, 13. novembra, je v prostorih Dvorca Jeruzalem, potekala 18. seja Izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije. Ob tej priložnosti je člane IO pozdravila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba ter jim v spomin podarila monografije Ljutomera.

sreda, 14. november 2012 ob 15:543

Na Moti potekalo usposabljanje za reševanje pred in po poplavah

V soboto, 10. novembra, je na Moti pri ribiškem domu ob Gezovih jamah, potekalo usposabljanje na temo Ukrepi pred in po poplavah. Usposabljanje je organizirala Gasilska zveza Ljutomer, v sodelovanju z občinami Ljutomer, Veržej in Razkrižje.

ponedeljek, 12. november 2012 ob 09:53

Prvo srečanje otrok za Slomškovo bralno priznanje 2012/2013

V nedeljo, 4. novembra 2012, je ob 11. uri, po nedeljski sveti maši, potekalo prvo srečanje veroučencev, ki bodo  letošnje leto sodelovali pri Slomškovem bralnem priznanju 2012/2013.

ponedeljek, 12. november 2012 ob 08:46

Ko čistilka Tilka in hišnik Feri rešita predstavo

Na odru Kocbekove dvorane je bila v petek, 9. 11., Čisto prava predstava v izvedbi gledališča KU-KUC. Predstava, ki je bila za otroke res čisto prava, je prva izmed peterice gledaliških iger, ki se bodo v tem šolskem letu v okviru Lutkovnega abonmaja, ki letos poteka prvič in katerega organizatorica je vodja vrtca Sveti Jurij ob Ščavnici Vera Mihalič, zvrstile na odru Kocbekove dvorane KUS-a Sveti Jurij ob Ščavnici.

ponedeljek, 12. november 2012 ob 08:43

Slike »Utrip slovenskih mest«

Med ducatom likovnih ustvarjalcev je na letošnji 4. mednarodni likovni koloniji za Dosorjev prstan Paleta v mesecu maju v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, sodelovala tudi Elena Sigmund iz Bučne vasi pri Šentjanžu. Profesorica likovne pedagogike, ustvarjalka vitrajev (vitražev) ter slikarka je po rodu iz Rusije,a se je k možu Franciju Sigmundu preselila v Slovenijo.

petek, 9. november 2012 ob 08:35

»Ko govorijo spretni prstki«

Dobre stvari so »baje« vedno tri. Prva je, da imamo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci peč za žganje gline, druga - učence, ki jih zelo zanima ustvarjanje iz gline, tretja pa, da smo krasen kolektiv, ki med sabo ne sodelujemo le pri pouku, ampak tudi pri zunajšolskih dejavnostih.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30

Hubertova sveta maša v Ljutomeru

V nedeljo, 4. novembra, je župnik ljutomerske župnije Andrej Zrim, v župni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, daroval Hubertovo sveto mašo za člane Lovske družine Ljutomer.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30

Aktualno na GFML - november 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML.V tokratni oddaji si lahko ogledate prispevek o ekskurziji na avstrijsko Koroško, reportažo iz letošnje vzgojiteljade, kjer so se srečali dijaki slovenskih vzgojiteljskih šol, dr. Vladimir Hozjan pa je spregovoril o razvoju mobilnih aplikacij in modernih računalniških platformah... Več pa v videu.

četrtek, 8. november 2012 ob 15:44