Znate prepoznati melanom?

Dermatološka klinika UKC Ljubljana v tem času pripravlja kar nekaj akcij ozaveščanja o nevarnostih pretiranega sončenja in pomenu pravočasnega odkrivanja nevarnih sprememb na koži. Širša javnost se žal še vedno premalo zaveda nevarnosti sončnih žarkov, pomenu ustrezne zaščite pred njimi in o pomenu samopregledovanja kože. Pravočasno odkrivanje sprememb na koži je ključnega pomena pri preprečevanju kožnega raka. Tema je zelo aktualna, saj je pred vrati poletje, poleg tega pa ...

petek, 17. junij 2011 ob 09:371

Slovesen in športen zaključek šolskega leta na OŠ Mala Nedelja

Sredo, 15. junija, so delavci in učenci OŠ Mala Nedelja izbrali kot dan, v katerem bodo svoje delo in uspehe v iztekajočem šolskem letu predstavili širši javnosti in se poslovili od devetošolcev, za katere je bil to dan slovesa od osnovne šole.V dopoldanskih urah so se zbrali v kulturnem domu na podelitvi bralnih značk.

petek, 17. junij 2011 ob 09:341

Oblikuje se letošnja podoba Grossmannovega festivala

Umetnost je širokega obzorja, zlasti skozi očala fantastike, so mnenja snovalci programa obsežnega in slikovitega Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina. Na ljutomerskem Grossmannu se tako vsako leto predstavijo izjemni umetniki, ki so ravno tako izstopajoči in zanimivi kot sam festival.

četrtek, 16. junij 2011 ob 11:58

Sprejem najuspešnejših učencev preventivnega projekta Policist Leon svetuje

V sredo, 15. junija 2011, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše v Ljutomeru sprejela najuspešnejše učence osnovnih šol pri projektu Policist Leon svetuje.

četrtek, 16. junij 2011 ob 11:39

Razstava fotografij na Glavnem trgu

Te sončne dni si še na Glavnem trgu pri TICu lahko ogledate razstavo desetih najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije, ki so bile razstavljene v Parku I. slovenskega tabora ob prireditvi Lotmerk v cvetoči pomladi. Fotografije so razstavljene vsak dan do 16. ure.

sreda, 15. junij 2011 ob 17:46

Muzejska poletna noč in razstava

OE muzej vse vljudno vabi na Muzejsko poletno noč, ki bo v soboto, dne 18.  junija 2011. Za vas so pripravili kulturni program iz dela bogatega mozaika kulturne dediščine Ljutomera.

sreda, 15. junij 2011 ob 11:07

Županja sprejela najuspešnejše učenke in učence

Županja občine Ljutomer mag. Olga Karba je ob zaključku šolskega leta 2010/2011 v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca v Ljutomeru, sprejela najuspešnejše učenke in učence iz osnovnih šol ter glasbene šole v občini Ljutomer. Sprejetih je bilo 26 učencev, ki prihajajo iz osnovnih šol Stročja vas, Cezanjevci, Ljutomer in Mala Nedelja ter glasbene šole Ljutomer.

sreda, 15. junij 2011 ob 08:251

Diši po počitnicah

Zaključna prireditev OŠ Križevci je bila res najbolje naslovljena. V petek popoldan, 10. 6. 2011, se je vonj po počitnicah po uvodnem pozdravu gospe ravnateljice, Lidije Koroša, začel širiti izpred šolskega dvorišča na razstavni prostor v šolsko avlo. Umetnine izpod otroških rok so bile unikatne, prisrčne in kar se da raznolike. Pisana paleta dejavnosti pa se je odvijala po skoraj celotni šoli in njeni okolici.

torek, 14. junij 2011 ob 18:05

Srečanje starejših in bolnih župljanov

Drugo leto zapored so se v soboto, 11. junija, v farni cerkvi Sv. Trojice pri Mali Nedelji zbrali ostareli in bolni župljani, med njimi tudi nekateri, ki so oskrbovanci Doma starejših občanov v Ljutomeru. Sveto mašo je daroval domači župnik g. Tomislav Roškarič, ki je podelil vsem, kateri so to želeli, bolniško maziljenje. Po maši so srečanje nadaljevali s prijetnim druženjem v senci stare lipe pred cerkvijo ob bogato obloženih mizah, za kar so poskrbele prizadevne prostovoljke Ž ...

nedelja, 12. junij 2011 ob 23:10

Na Jeruzalemu devetič vrhunska vina in kulinarika

Danes se je na Dvorcu Jeruzalem devetič odvijal Salon Jeruzalem, kjer je 15 prleških vinarjev ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbelo za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Že tradicionalno se drugo soboto v juniju ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

sobota, 11. junij 2011 ob 14:153