Plesali bodo za park

V Radencih se bo v petek, 23. novembra, ob 19. uri pričel humanitarni »Turistični ples 2012«, ki ga pripravlja Turistično društvo Radenci. Pod vodstvom predsednice Karmen Žibert Kaučič je namreč devetčlanski Upravni odbor tega društva na svoji zadnji seji v začetku novembra odločil, da bo za dobrobit domačega kraja in njegovih prebivalcev ter v namene humanitarnosti vsako leto odslej pripravil dobrodelni ples.

sreda, 7. november 2012 ob 15:39

Ljutomerski gasilci pomagali v Dvorjanah

V torek, 6. novembra, ob 7.10 uri, so se gasilci PGD Ljutomer odpravili na odpravljanje posledic poplav v Dvorjane, v občini Duplek, saj je štab Civilne zaščite za Vzhodnoštajersko regijo za odpravljanje posledic poplav za pomoč zaprosil tudi reševalce iz Pomurja.

torek, 6. november 2012 ob 21:412

Dobrodelna akcija »Poživimo šolo« v OŠ Janka Ribiča Cezanjevci uspešna

Učenci cezanjevske šole so po jesenskih počitnicah  vstopili v obnovljene prostore. Tri učilnice, sanitarije, knjižnica, hodniki, stopnišče in vhodna avla so dobili novo podobo. Prostori so dobili nov videz, so tudi svetlejši, počutje v njih je prijetnejše. To je bil tudi cilj akcije.

torek, 6. november 2012 ob 19:131

Radgonski upokojenci razstavljajo

»Preden otrok spozna prve pismenke in jih zna zapisati se izraža z risanjem, s katerim poudarja svoja čustva, svoje razpoloženje… Zato ni čudno, da so prvi ostanki kulture iz prazgodovine ravno risbe, ki so nastale na skalah in se jih kljub tisočletjem ohranile do danes. Likovno izražanje se je skozi stoletja spreminjalo, izpopolnjevalo, nastala so kiparska in likovna dela, ki jih občuduje ves svet v galerijah, muzejih, cerkvah, gradovih in drugje. Ljudje se izražamo na razli ...

torek, 6. november 2012 ob 10:051

Prva gledališka predstava v prenovljenem zadružnem domu na Cvenu

Na Cven prihaja zelo uspešna komedija Raya Cooneya - Spusti me pod odejo, katero so naštudirali ljutomerski gledališčniki v režiji Srečka Centriha.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 21:32

Predstavitev novih folklornih oblačil Folklornega društva Sv. Jurij ob Ščavnici

Folklorno društvo Sveti Jurij ob Ščavnici se je v soboto, 3. novembra, predstavilo v novi podobi, saj je bila celovečerna prireditev ljudskih plesov in pesmi namenjena predstavitvi novih folklornih oblačil in zahvali vsem tistim, ki so pri tej pridobitvi kakorkoli pomagali.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 18:341

Podpora študentskih klubov predlogu Zakona o štipendiranju

Z današnjim dnem se prične zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju, kjer sodelujejo tudi študentski klubi Slovenije. Tako Zveza ŠKIS kot študentski klubi pozivajo k oddaji podpisov pred Upravnimi enotami, kjer nudijo tudi dodatno informacijsko podporo, pomoč pri oddaji podpisa in so na voljo za dodatne informacije o predlogu Zakona o štipendiranju.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 11:49

Društvu Oldtimer Stara Gora pokal v trajno last

Društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Oldtimer Stara Gora že vrsto let sodi med najbolje organizirana in najbolj dejavna društva, združena v Zvezi slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, v katero je trenutno včlanjenih 44 društev s preko 3300 člani, ki imajo registriranih okrog 5000 starodobnih avtomobilov, motornih koles, traktorjev in tudi avtobusov.

nedelja, 4. november 2012 ob 19:15

Člani Kluba ormoških študentov izvolili novo vodstvo

V petek, 26. 10. 2012 je v prostorih Kluba ormoških študentov na Kerenčičevem trgu 11 v Ormožu potekal redni letni zbor članov Kluba ormoških študentov. Na zboru članov, ki se ga je udeležilo okrog 15 ljudi, je dosedanje vodstvo predstavilo programsko in finančno poročilo za preteklo leto ter izvedlo volitve novega vodstva kluba za študijsko leto 2012/13.

sobota, 3. november 2012 ob 14:45

Dan, ko se spominjamo umrlih

1. november, dan mrtvih ali dan spomina na mrtve, je državni in krščanski praznik, ki se praznuje po vsem svetu. Na ta dan se spominjamo umrlih, običaj pa narekuje, da na grobove sorodnikov in prijateljev odnesemo sveče ter rože.

četrtek, 1. november 2012 ob 09:365