Predstavili blagovno znamko »EKOPRLEKIJA«

V Društvu za promocijo prleških ekoloških kmetij skupaj s KGZ Murska Sobota in 11 občinami območja LAS Prlekija v okviru četrte osi LEADER zaključujejo s projektom »Skupna ekološka blagovna znamka območja Las Prlekija«.

petek, 29. junij 2012 ob 18:32

DRSP uspešno organiziral seminar »Izobraževanje na daljavo«

Društvo za razvoj slovenskega podeželja (DRSP) je konec junija v Biotermah Mala Nedelja organiziralo tridnevni seminar z mednarodno udeležbo z naslovom »Izobraževanje na daljavo«. Seminar je potekal v okviru projekta z naslovom »Capacities over 50 as rural development tool«, katerega cilj je premostitev ovir za sodelovanje oz. zagotovitev kvalitetnega izobraževanja za odrasle nad 50 let v podeželskih regijah. Projekt je sofinanciran iz evropskih sredstev za program ...

četrtek, 28. junij 2012 ob 14:08

Policisti prejeli priznanja

Ob Dnevu policije, 27. junija, so v sejni sobi Policijske postaje Murska Sobota podelili priznanja Policije za leto 2012. Zbrana množica policistov in drugih sodelavcev policije je prejela priznanja z različnih področij in kategorij.

sreda, 27. junij 2012 ob 16:481

Recital v izvedbi Monike Ivančič

V petek, 22. junija, smo v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, lahko prisluhnili zaključnemu recitalu, ki ga je na violini pod mentorstvom Andreje Klinc, izvajala Monika Ivančič iz Veržeja, tudi dijakinja 1. letnika Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

torek, 26. junij 2012 ob 23:532

Svečana proslava ob 100-letnici PGD Radoslavci

»Je ata gasilec, to sta bila že praded in ded. Ko sam bom odrastel, bom šel po gasilskih poteh.« Te besede krasijo zbornik, ki so ga gasilci PGD Radoslavci izdali ob 100-letnici njihovega društva. 100-letnico obstoja so praznovali 24. junija 2012 v Radoslavcih.

torek, 26. junij 2012 ob 16:52

Aktualno na GFML - junij 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete reportažo z maturantske parade in projektnega tedna, obisk menihov, v okviru rubrike Znanost ima mlade predstavljajo Majo Smodiš, ... Več pa v videu.

torek, 26. junij 2012 ob 15:23

60-letnica obstoja in delovanja PGD Trnovci

8. septembra leta 1952 je bilo ustanovljeno Prostovoljno gasilsko društvo Trnovci, s 17. ustanovnimi člani. Trnovski gasilci so znani po uspešnem sodelovanju med člani, prepoznavnem gasilskem društvu, ki se venomer razvija in po trudu, ki ga z veseljem vlagajo v gasilsko delo.

torek, 26. junij 2012 ob 15:17

Zaključna slovesnost na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Težko pričakovane poletne počitnice so končno odprle vrata razposajenim, utrujenim in napetim možgančkom naših šolarjev. Za njimi je še eno dolgo, predvsem pa naporno šolsko leto. Čeprav številnim učencem šola predstavlja »nujno zlo«, je za marsikoga ta ustanova del življenja, ki je za osebno rast še kako zelo pomembna. Šola nam ne nudi zgolj učnih potreb, ampak nam omogoča razvijanje osebnosti in njenih sposobnosti na vseh področjih.

ponedeljek, 25. junij 2012 ob 20:10

Hospic pomaga ljudem

Hospic je nevladna humanitarna organizacija, ki vas podpre v trenutku nemoči sprejemanja življenjske resnice, da se nekomu življenje izteka. Tovrstne organizacije so bile ustanovljene že v srednjem veku. Naše poslanstvo danes je sočutna, celostna, brezplačna oskrba umirajočih in njihovih svojcev, ki se po smrti nadaljuje s podporo žalujočim otrokom, mladostnikom in odraslim.

ponedeljek, 25. junij 2012 ob 12:16

Ljutomerski gimnazijci prejeli priznanja za dosežke v minulem šolskem letu

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je v petek, 22. junija, v Domu kulture Ljutomer slavnostno podelila priznanja dijakom in dijakinjam za dosežke v minulem šolskem letu.

nedelja, 24. junij 2012 ob 19:51