Slike 23 ustvarjalcev

V Karitasovem domu svetega Lenarta v Lenartu so letos 26. maja pripravili že 3. likovno kolonijo »Umetniki za Dom sv. Lenarta«, kjer je bilo udeleženih 23 slikark in slikarjev, med njimi tudi pobudnik te kolonije Vladimir Peter Plavčak iz Maribora. Vsa dela so že bila razstavljena v Domu svetega Lenarta, a sedaj (in še ves mesec oktober !) so na ogled v Avli Jožeta Hudalesa Občine Lenart.

četrtek, 27. september 2012 ob 18:29

»Se poznamo?«

Letošnje praznovanje v Občini Gornja Radgona bodo s skupnim nastopom na prireditvi popestrili tudi člani in članice različnih ljubiteljskih kulturnih društev in skupin iz domačega okolja.

četrtek, 27. september 2012 ob 00:45

Veterani PVD SEVER podpisali protokol o sodelovanju z veterani UDVDR

Večletno dobro sodelovanje med Policijskim veteranskim društvom SEVER za Pomurje in Udrugo dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Vukovarsko-Sremske županije (UDVDR) je dobilo novo poglavje.

sreda, 26. september 2012 ob 19:311

Evropski dan jezikov v Ljutomeru

Evropska komisija in Svet Evrope sta leta 2001 posvetila 26. september jezikom. Evropa ima 23 uradnih in več kot 60 regionalnih in manjših jezikov, torej je prava zakladnica.

sreda, 26. september 2012 ob 14:47

Javna dražba najdenih stvari

V petek, 28. septembra, ob 11:00 uri, Policijska uprava Murska Sobota organizira javno dražbo najdenih stvari. Dražba bo na dvorišču PP Gornja Radgona, Ljutomerska cesta 32 A.

sreda, 26. september 2012 ob 10:255

Pavle pekel ribe

Pavle Zvara, stanovalec DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je že pred mesecem dni pričel z nedeljskimi popoldanskimi kuhinjami presenečati in razveseljevati svoje sostanovalke in sostanovalce. Konec avgusta je v kotličku na domski terasi kuhal brodet (ribjo obaro), a v začetku tega meseca pa boršč (rusko čorbo). Torej specializiral se je za ribje jedi in tako je za svojo naslednjo kuharsko dobroto napovedal ribji paprikaš iz sladkovodnih rib.

nedelja, 23. september 2012 ob 23:44

Županja sprejela mlade čebelarje

V torek, 18. septembra, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela mlade čebelarje iz Osnovne šole Ivana Cankarja, ki so uspešno nastopili na 35. državnem tekmovanju in srečanju mladih slovenskih čebelarjev v Laškem.

sobota, 22. september 2012 ob 15:56

Zdravstveni dom Ljutomer pripravil dan odprtih vrat

V soboto, 22. septembra, je Zdravstveni dom Ljutomer pripravil 2. dan odprtih vrat. Obiskovalci so se lahko ustavili na stojnicah pred domom, lahko pa so se tudi sprehodili po samem domu ter si ogledali dejavnosti, ki vsakodnevno potekajo v domu ter delo osebja, ki skrbi za zdravje občanov in občank.

sobota, 22. september 2012 ob 15:50

Žlahtni abonma v Ljutomeru

Rodili smo ga lani, že smo pred novo sezono 2012/13... Tudi letos, v najžlahtnejšem času naše pokrajine - v prelestni jeseni, pred vami spet - ŽLAHTNI ABONMA. Pri njegovem spočetju so pomagali številni ljudje, ki imajo še ideale in materialno moč.

petek, 21. september 2012 ob 22:27

Posebno priznanje Mestne občine Celje Erazmovemu vinu

Pred nekaj dnevi se je zaključil MOS v Celju. Že šest let se sejma udeležuje tudi Vinogradništvo Družina Kos. Poleg promocije in pospeševanja prodaje vidijo odlično priložnost tudi v povezovanju vinskih kleti, zato pod okriljem Vinskega inštituta že tri leta razstavljajo z vinsko kletjo Zajc iz Dolenjske. Skupni sejemski nastop obeh kleti seveda veča že tako pestro in zelo kvalitetno ponudbo vin, ki jih premoreta obe kleti.

petek, 21. september 2012 ob 11:231