Halloween na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo se odločili, da kot spodbudo za učenje tujih jezikov večkrat v šolskem letu izberemo določeno temo, ki jo učenci obravnavajo samostojno ali pri pouku in si tako pridobijo nekaj dodatnega znanja, ki ni povezan le z učnim načrtom angleščine in nemščine.

sobota, 27. oktober 2012 ob 00:15

Osrednja slovesnost pred dnevom spomina na mrtve

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer, sta pred dnevom spomina na mrtve pripravili spominske slovesnosti ob obeležjih NOB v občini.

petek, 26. oktober 2012 ob 15:161

Pri Mali Nedelji počastili spomin na žrtve 2. svetovne vojne

Pri spomeniku žrtvam 2. svetovne vojne ob stari osnovni šoli pri Mali Nedelji, so v petek, 26. oktobra, s spominsko slovesnostjo počastili spomin na žrtve 2. svetovne vojne iz teh krajev in na talce, ustreljene v Senčarjevi grabi tik pred osvoboditviji, 8. marca 1945.

petek, 26. oktober 2012 ob 12:145

Izmenjava na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer

Na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer si dogodki obšolskih dejavnosti kar sledijo. Po gledaliških predstavah tretjih letnikov za osnovne šole, mednarodnem projektu EYES 2012 v Oviedu v Španiji, izmenjavi mladih na Danskem, projektnih dnevih, zmagi in tretjem mestu na debatnem turnirju v Ljubljani, okrogli mizi na temo Mladi in mobilnost, okrogli mizi z bivšim dijakom dr. Vladimirjem Hozjanom, so pravkar končali petdnevno debatno izmenjavo z gimnazijo Lessing iz Winnendena pri Stuttgartu ...

petek, 26. oktober 2012 ob 09:40

Akcija na cezanjevski OŠ »Poživimo šolo: osvežimo šolo s pomočjo donatorjev«

Ko je v cerkvenem zvoniku odbila ura sedem, je točno sedem prostovoljcev - slikopleskarjev pod okriljem Obrtne zbornice Ljutomer, katerega vodja je g. Valter Dvanajščak, vstopilo v prostore OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, in se začudilo »razdejanju« v šolski stavbi.

petek, 26. oktober 2012 ob 09:115

Kamenje za en sam večer

V Kongresni dvorani hotela Radin v Zdravilišču Radenci je bila v četrtek, 24. oktobra, humanitarna prireditev, ki jo je organiziral Študentski mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone. Kot uvod v humanitarni večer je ob 18. uri bila otvoritev razstave portretov članov priljubljene angleške glasbene skupine The Rolling Stones, ki letos slavi pol stoletja svojega delovanja. Avtorica teh portretov je Tamara Vogrin Tara iz Gornje Radgone, članica Likovnega društva Gornja Radgona, ki jo je š ...

četrtek, 25. oktober 2012 ob 15:20

Spominska slovesnost ob grobu talcev v Cezanjevcih

Ozka vaška cezanjevska pot je tudi letos učence in zaposlene na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pripeljala do spominskega obeležja iz druge svetovne vojne - Groba talcev pri Ribičevem mlinu.

četrtek, 25. oktober 2012 ob 15:05

Sprejem za naj mladinsko voditeljico in nominirance za naj prostovoljce

V sredo, 24. oktobra, je Občina Ljutomer v sodelovanju z Mladinskim svetom Ljutomer, Etnološko kulturnim društvom Künštni Prleki in Mladinskim centrom Prlekije - Pokrajinskim centrom nevladnih organizacij pripravila sprejem slovenske naj mladinske voditeljice 2011 Nine Stegmüller in nominirancev za slovenske naj prostovoljce iz Prlekije.

četrtek, 25. oktober 2012 ob 13:121

Večer Tamare Vogrin in Sharrie Williams

Študentski mladinski klub Klinka iz Gornje Radgone je v Kongresni dvorani hotela Radin v Zdravilišču Radenci pripravil v četrtek, 24. oktobra, enega nepozabnih kulturnih večerov, ki je bil ubran obenem tudi na humanitarno plat.

četrtek, 25. oktober 2012 ob 13:01

»Zmrdica in Zmrdek«

V sodelovanju z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, sta OŠ Ivana Cankarja in Vrtec Ljutomer, v sezoni 2012/2013, za otroke pripravila pester vzgojni in raznolik abonmajski program, ki obsega sklop petih lutkovnih miniaturk. Termin za prvo lutkovno predstavo z naslovom »Zmrdica in Zmrdek«, je potekal 18. in 19. oktobra 2012, v Kulturnem domu v Ljutomeru.

torek, 23. oktober 2012 ob 16:32