Simbioz@ 2012 klika v svet

Od 15. oktobra v Radencih poteka računalniško opismenjevanje v projektu Simbioz@ 2012, ki se ga udeležuje 14 slušateljic oziroma slušateljev, v glavnem članov Društva Upokojencev Radenci. Zanje skrbijo trije mentorji (Simon Belec, Simon Prajndl in Milko Zamuda), ki so se jim kot dodatna pomoč v računalniški učilnici Osnovne šole Radenci drugi dan pridružili še učiteljica Lidija Strajnšak in učenec Črt Stajnko.

sreda, 17. oktober 2012 ob 09:38

Teden otroka na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

V ponedeljek, 1. 10. 2012, se je pričel Teden otroka, katerega letošnje geslo je bilo Radosti in stiske odraščanja. Na šoli Sv. Jurij ob Ščavnici smo za ta teden načrtovali več različnih dejavnosti, ki smo jih tudi uspešno izvedli.

torek, 16. oktober 2012 ob 16:531

Razstava del jesenske likovne kolonije Indijansko poletje v Kunovi

V galeriji Kulturnega in upravnega središča pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je od nedelje, 14. oktobra, na ogled nova razstava likovnih del članov Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici.Zdravko Patty, Mira Petek, Irena Skotnik, Štefka Štrakl, Tanja Kreft, Klavdija Šalamun in Alenka Kreft razstavljajo dela, izdelana na jesenski likovni koloniji 6. oktobra v Kunovi.

torek, 16. oktober 2012 ob 10:25

»Tega nigi nega«

V dvorani kulturnega doma pri Mali Nedelji so v soboto, 13. oktobra, odmevale salve smeha in aplavzi na odprti sceni, namenjeni Samu Tušu - Korlu, ki je predstavil avtorsko komedijo "Tega nigi nega".

torek, 16. oktober 2012 ob 10:217

Ostanimo v stiku - Simbioz@ 2012

Letos že drugič po vsej Sloveniji poteka projekt Simbioz@, vseslovenski prostovoljski projekt za medgeneracijsko sodelovanje, ko se seniorke in seniorji uče veščin računalništva.

ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 22:56

Ljutomerski debaterji odlični v Ljubljani

»Ljubljana, poslušaj nas!«  je projekt, v sklopu katerega je pod okriljem Zavoda za kulturo dialoga v soboto, 13. oktobra, na gimnaziji Ledina v Ljubljani potekal debatni turnir. Tekmovalo je 45 srednješolskih ekip:  Gimnazije Bežigrad, Gimnazije Ledina, Gimnazije Šentvid, Gimnazije Litije, Prve gimnazije Celje, Šolskega centra Postojna, Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna gorica, Gimnazije Ormož, Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, Druge gimnazije Maribor in Gimnazije ...

ponedeljek, 15. oktober 2012 ob 15:47

Besede in podobe so eno

Pod izrekom Huga Balla (1915) »Besede in podobe so eno.«, je akademski slikar, grafični oblikovalec, pedagog, publicist in avtor priročnikov s področja umetnosti Janez Zalaznik kot selektor tematskih razstav »Tekst v podobi«, ki jih je za sezono 2011 / 2012 razpisal Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, med ostalim zapisal: »…Tekst in podoba se zdita na prvo pomisel dve ločeni izrazili, s katerima ljudje oblikujemo svoje misli, čutenja ...

nedelja, 14. oktober 2012 ob 08:451

Razstavlja MISUMA

Vsak četrtek zvečer poteka v učilnici 4. nadstropja DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, likovna delavnica, ki jo vodi članica Likovnega društva Gornja Radgona Aleksandra Fekonja. Zadnjo sezono jo je obiskovala šesterica, štiri so že članice Likovnega društva Gornja Radgona, a dva nova kandidata. Ob začetku letošnje nove slikarske sezone so v razstaviščni avli DOSOR-ja pripravili razstavo svojih del.

petek, 12. oktober 2012 ob 13:06

Iz tihožitja v abstrakcijo

Pod okriljem JSKD OI Ljutomer je 6. in 7. oktobra 2012 v Križevcih pri Ljutomeru potekala 6. Mini likovna kolonija. Razpisana tema JESENSKO TIHOŽITJE, je bila izziv za ustvarjanje v različnih slikarskih tehnikah.

ponedeljek, 8. oktober 2012 ob 00:15

Delovna akcija devetošolcev OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Ko so učenci 9. razreda OŠ Janka Ribiča Cezanjevci izvedeli, da je tema letošnjega Tedna otroka Radosti in stiske odraščanja, so razmišljali o dejavnostih, ki bi potekale na šoli v tem času. Ponudila se jim je priložnost, da se pri sošolki Sari Polanič udeležijo delovne akcije – kožühanja, hkrati pa spoznavajo nekaj radosti in stisk v odraščanju svojih staršev ali celo starih staršev.

nedelja, 7. oktober 2012 ob 00:391