Sijaj sijaj sončece

V oddelku podaljšanega bivanja OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so skozi teden potekale številne aktivnosti na temo sonce, ki so jih zaključili s kratkim kulturnim programom za starše.

nedelja, 3. junij 2012 ob 14:50

Naš Big band zaigral na Glavnem trgu

V petek, 1. junija je na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditve Lotmerk v cvetoči pomladi, nastopil Naš Big band Ljutomer. Na odru se jim je pridružil tudi pevec Tomi Brus.

sobota, 2. junij 2012 ob 13:47

Dobrodelni »Ponedeljek v črnem«

V sredo, 30. maja, so dijaki in dijakinje Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, na odru Doma kulture v Ljutomeru izvedli mladinsko tragikomedijo Ponedeljek v črnem. Predstavo avtorja Jurija Švajncerja, ki je bil tudi prisoten, je režiral Franc Čuš.

sreda, 30. maj 2012 ob 22:32

Županova Micka na odru Kocbekove dvorane

Ob bližajočem se koncu šolskega leta so se po uspešnih nastopih na območnem in regijskem Festivalu otroških gledaliških skupin  osnovnošolke iz Svetega Jurija ob Ščavnici predstavile tudi v domači Kocbekovi dvorani.  Pa naj si še kdo upa trditi, da »Županova Micka več nikogar ne zanima« in da bo gledališka igra pri Sv. Juriju zamrla. Tako generacijsko raznovrstno publiko si verjetno pridobi malokatera predstava, saj so dvorano napolnili gledalci od predšolskih ...

sreda, 30. maj 2012 ob 17:141

Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja

Kulturno Društvo Ivan Kaučič Ljutomer - Likovna sekcija Silvo Prelog v sodelovanju z domom starejših občanov Rakičan, izpostava Dom starejših »ELIZABETA« Sveti Jurij na Goričkem (občina Rogašovci) je v soboto in nedeljo, 26. in 27. maja organizirala 3. Likovno kolonijo oziroma »Srečanje slikarjev Pomurja in Podravja«, ki je bilo v domu starejših »ELIZABETA« Sveti Jurij.

sreda, 30. maj 2012 ob 10:122

Ure naših dni

Odpravljanje stereotipov o starosti, Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, Evropa investira v podeželje so zapisi na naslovni strani Zbornika 2012, ki je pod naslovom Ure naših dni bil v nedeljo, 27. maja, predstavljen širši javnosti. Zgodilo se je to ob 18. uri v večnamenskem prostoru domske knjižnice DOSOR-ja, ko je v gosteh bil tudi Kapelski kvartet.

torek, 29. maj 2012 ob 18:501

Učenci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci osvojili dve drugi mesti

V petek, 25. 5. 2012, je v Veržeju potekalo kolesarsko tekmovanje Kaj veš o prometu, ki so se ga udeležili tudi učenci naše šole. Ekipo so sestavljali učenci 9. razreda Mario Kosmajer, Patrik Marinič in Staš Viher.

torek, 29. maj 2012 ob 13:132

Koncert Partizanskega pevskega zbora za pomoč ljudem v socialni stiski

Lions klub Ljutomer bo v petek, 8. junija 2012, ob 19.00 uri, v Domu kulture Ljutomer, organiziral dobrodelni koncert Partizanskega pevskega zbora, ki neprekinjeno deluje že 67 let. Vsa zbrana sredstva bodo v celoti namenjena ljudem v socialni stiski.

ponedeljek, 28. maj 2012 ob 20:59

Srednješolci pri Gradu

Osnovna šola Grad na Goričkem v Prekmurju (pri Gradu pa je tudi sedež Krajinskega parka Goričko !) že nekaj let gosti srednješolke in srednješolce z ljubljanske Srednje šole za oblikovanje in fotografijo. Tako je bilo tudi letos, v dneh od 24. do 27. maja, ko je bilo na neke vrste »šole v naravi« 30 srednješolk in srednješolcev tretjega letnika. Ob spremstvu akademske slikarke Saše Šušteršič in akademskega kiparja Damijana Krasine so v svoje skicirke zabeležili številne ...

ponedeljek, 28. maj 2012 ob 09:48

Prava mera v glavi

Zadnja tri leta se v društvu intenzivno ukvarjamo s problematiko čezmernega pitja alkohola mladih. Nekateri so sramežljivi pri naštevanju alkoholnih pijač, po katerih posegajo. Nekateri to povedo brez posebnega zaznavanja svojih čustev. Nekateri pa so zelo ponosni, da občasno popijejo večje količine alkoholnih pijač.

nedelja, 27. maj 2012 ob 12:54