6. večer folklore »1912« v Ljutomeru

Folklorna skupina Leščeček je s ponovitvijo svojega 6. letnega koncerta v soboto, 8. decembra, v Domu kulture v Ljutomeru ponovno navdušila ljubitelje ljudskega plesa in pesmi.

nedelja, 9. december 2012 ob 12:09

Miklavž ob angelskem petju

V začetku letošnjega leta, bilo je to na prvo soboto, 7. januarja, so v DOSOR-ju (Dom starejših občanov Radenci) s 30-minutnim koncertom nastopile članice mlade pevske skupine »Iskrice« s Tišine v Prekmurju. Zaradi obilice vabil in nastopov je njihov koncert božičnih pesmi prišel v DOSOR-ju »na vrsto« tako pozno in ob njihovi tedanji zadnji pesmi »Sveta noč« se je zaslišal med poslušalstvom vzdih: »O, da bi še večkrat prišle med nas in tako ...

sobota, 8. december 2012 ob 23:26

V Cezanjevcih zbrali denar za ureditev učilnic

Učenci in kolektiv OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so v petek, 7. decembra, v večnamenski dvorani Osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci pripravili dobrodelno prireditev, kjer so se vsi zbrani veselo družili ob glasbi, plesu in humorju.

sobota, 8. december 2012 ob 14:59

Društvena razstava pred koncem leta

Vpetek, 7. decembra ob 17. uri, je potekala otvoritev zaključnedruštvene razstave za leto 2012 članic in članov Likovnega društvaGornja Radgona. To šteje skupno 48 udov, ki jih kot predsednica vodiTatjana Mijatović.Le-ta je tudi govorila na otvoritvi razstave v prostorih GalerijeKulturnega doma v Gornji Radgoni. Zaključno dejanje gornjeradgonskihlikovnikov v tem letu pa je s svojim nastopom obogatila Tamburaškaskupina Kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevec, podvodstvom Danila ...

sobota, 8. december 2012 ob 00:02

V Veržeju petič na ogled jaslice

S peto razstavo slovenskih jaslic Zavod Marianum Veržej zaključuje jubilejno leto - 100 let od blagoslovitve Marijanišča v Veržeju. Salezijanci se pri svojem delu, tudi v Veržeju, zavedajo vrednote družine, ki pomembno vpliva na razvoj vsakega posameznika in družbe nasploh.

petek, 7. december 2012 ob 23:51

V Cezanjevcih dobrodelni koncert za nadaljnjo obnovo šole

Učenci in kolektiv OŠ Janka Ribiča Cezanjevci vas v petek, 7. decembra 2012, ob 18.00 uri, prisrčno vabijo v telovadnico (večnamensko dvorano) na veselo druženje ob glasbi, plesu in humorju, ki so ga poimenovali Dobrodelni veseli večer za našo šolo.

četrtek, 6. december 2012 ob 00:061

Aktualno na GFML - december 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. Glavna tema v tokratni oddaji so Miklošičevi dnevi 2012, ki so bili hkrati uvod v Miklošičevo leto, saj bodo v naslednjem letu obeležili dve pomembni okrogli obletnici - 50 let gimnazije in 200 let rojstva jezikoslovca, dr. Franca Miklošiča po katerem šola nosi ime.

sreda, 5. december 2012 ob 22:33

Božični bazar uspešno zaključili

Na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo v sredo, 28.11.2012, imeli tehnični dan s tematiko božiča in novega leta. Učenci so pod okriljem svojih mentorjev izdelovali različne izdelke za božični bazar, se pogovarjali o obdarovanju in o običajih značilnih za ta letni in praznični čas. Izdelki, ki so nastali so bili v soboto na voljo na naši stojnici v Ljutomeru, v nedeljo pa v naši šoli.

sreda, 5. december 2012 ob 19:241

Pomurski umetniški festival v Ljutomeru

V soboto, 8. decembra, bo na Glavnem trgu v Ljutomeru med 9. in 13. uro, potekal Pomurski umetniški festival (Puf!), kjer se bo, po besedah organizatorjev, z njihovih stojnic kar kadilo od ustvarjalnosti!

sreda, 5. december 2012 ob 12:43

»Zrela, da se predstavi širši javnosti«

V petek, 23. novembra, je bilo v pokrajinski in študijski knjižnici v Murski Soboti odprtje razstave slikarke Albine Kragelj, ki je ponudila na ogled 20 likovnih del večjega formata. Zbralo se je ogromno število prijateljev, znancev, slikarskih kolegov, sorodnikov in simpatizerjev likovne umetnosti.

sreda, 5. december 2012 ob 12:26