Prleški vinogradniki v Hiši Stare trte

V sklopu vinsko-kulinaričnih večerov v Hiši Stare trte na Lentu v Mariboru se je predstavilo 5 vinogradnikov iz Prlekije. Ponudili so nam 17 vzorcev vin vinorodnega podokoliša Ljutomer-Ormož.

petek, 13. april 2012 ob 17:405

119 nagrajenih bralk in bralcev

Na Osnovni šoli Radenci so v četrtek, 12. aprila, pripravili bogato kulturno prireditev ob šolskem kulturnem dnevu, obiskal pa jih je tudi pisatelj Tone Partljič. Prišel je kot predstavnik slovenske 50-letnice: Bralne značke !

četrtek, 12. april 2012 ob 16:141

Na OŠ Mala Nedelja smo plesali

V torek, 10. aprila, je na OŠ Mala Nedelja potekal prav poseben športni dan - to je bil dan, obarvan s plesom. Levji delež pri organizaciji športnega dne je prevzela Plesna šola Urška pod vodstvom Nine Fras.

sreda, 11. april 2012 ob 19:281

Razstava kiparskih del umetnika Roberta Juraka

Zadnji dan v marcu se je v Logarovcih z razstavo "Panonska ura" predstavil 45-letni kiparski umetnik Robert Jurak iz Logarovcev. Preko 100 obiskovalcev si je lahko ogledalo kiparska dela kiparskega umetnika, poleg razstave pa je potekala tudi okrogla miza, ki je predstavljala uvod pred ogledom kovinskih kiparskih del.

torek, 10. april 2012 ob 14:06

Aprilsko praznično vzdušje

Že v drugi polovici marca, v času pred velikonočnimi prazniki, so v Domu starejših občanov Gornja Radgona potekale številne ustvarjalne delavnice, tako stanovalk in stanovalcev doma, kot tudi članic in članov iz različnih društev ter malčkov iz vrtcev in šolarjev. Večino ustvarjenih del, pravzaprav najlepše izdelke, pa so predstavili na praznični razstavi. Tako je v vhodni avli razstava velikonočnih domačih dobrot ter ročnih del članic Društva kmečkih žena Gornja Radgona. Na ...

nedelja, 8. april 2012 ob 10:41

Velika sobota, zadnji dan priprav na veliko noč

Na veliko soboto se kristjani spominjajo Jezusa v božjem grobu, ki je zadnji dan priprav na veliko noč, katoličani in pravoslavci pa bodo praznovanje velike noči začeli zvečer z vigilijami. Na veliko soboto verniki pripravijo velikonočne jedi in jih nosijo k blagoslovu ter pripravijo za nedeljski velikonočni zajtrk. Evangeličanski verniki velikonočnega zajtrka ne blagoslavljajo.

sobota, 7. april 2012 ob 13:102

Dan dejavnosti na OŠ Mala Nedelja

Letos teče že 4. leto, odkar je Osnovna šola Mala Nedelja vključena v projekt Zdrava šola. V okviru projekta vsako leto izvajamo aktivnosti v zvezi z zdravjem in aktualnimi temami, katere predpiše Nacionalna koordinacija mreže zdravih šol. Letošnja tema je Odnosi.si: Zmanjševanje neenakosti.

petek, 6. april 2012 ob 18:13

Ekološko pridelana prehrana na jedilniku vrtca in šole v Križevcih

Petek,30. marca, je v enoti vrtca pri OŠ Križevci pri Ljutomeru potekalv znamenju ekološko pridelane prehrane na jedilniku OŠ in vrtca. Vsiobroki so bili pripravljeni iz prehrambenih artiklov domačihlokalnih proizvajalcev.

petek, 6. april 2012 ob 13:171

Osmerica razstavlja

Od 5. aprila do 12. maja bodo v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled likovna dela članic in članov Društva upokojencev Gornja Radgona, ki so sicer istočasno tudi v Likovnem društvu Gornja Radgona, a so se leta 2005 organizirali kot likovna sekcija upokojencev.

četrtek, 5. april 2012 ob 23:17

Pred kombinirano vajo »Pomurka 2012«

Za soboto, 19. novembra lani, je bila predvidena izvedba enodnevne, napovedane in kombinirane vaje pri počivališču Dolinsko (odsek avtoceste Turnišče – Lipovci).

četrtek, 5. april 2012 ob 15:472