Aktualno na GFML - oktober 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. Tudi v tem šolskem letu so pripravili prvo oddajo, v kateri najdete prispevke o krstu prvih letnikov, dnevu socializacije, simpoziju o manjšinah, ... Več pa v videu.

sreda, 3. oktober 2012 ob 13:27

Mesec oktober - mesec varstva pred požari

Geslo meseca oktobra, ki je tradicionalno mesec požarne varnosti, je v letu 2012: PO POTRESU LAHKO TUDI ZAGORI. Z namenom informirati ter ozaveščati, je Gasilska zveza Slovenije skupaj z Upravo RS za zaščito in reševanje ter Slovenskim združenjem za požarno varstvo pripravila plakat in zgibanko, ki nudita več informacij o omenjeni tematiki.

torek, 2. oktober 2012 ob 14:471

Katalog ob prazniku

Ob letošnjem praznovanju občinskega praznika Občine Gornja Radgona je Likovno društvo Gornja Radgona pripravilo razstavo likovnih del svojih članic in članov, ki so sodelovali na letošnji likovni koloniji »Mura 2012« v Zgornjem Konjišču, 4. in 5. avgusta. Bilo jih je skupno 22, ki jih je po strokovni plati vodila Sandra Fekonja, samo »iztočnico« pa jim je s predavanjem ponudil Simon Balažic iz Zveze društev Mojamura.

torek, 2. oktober 2012 ob 14:39

Praznovanje ob 100-letnici Marijanišča v Veržeju

Osrednja slovesnost ob 100-letnici blagoslovitve Marijanišča in prihoda salezijancev je bila v nedeljo, 30. septembra v Veržeju.

ponedeljek, 1. oktober 2012 ob 18:35

Požar na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

V soboto, 29. septembra, je na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci potekala nenapovedana vaja evakuacije. Nekaj minut čez osmo uro se je po šolskem zvočniku zaslišal glas ravnateljice OŠ, ki je zaposlene in učence obvestila o požaru na OŠ.

nedelja, 30. september 2012 ob 19:161

Ko vam zapoje Kapelski kvartet

Običajno je zadnji petek v mesecu namenjen pripravi oziroma izvedbi programa za vse stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki so v določenem mesecu praznovali svoj rojstni dan. V devetem letošnjem mesecu je to bil 28. september in ob tem so se spomnili kar 23 slavljenk in slavljencev.

nedelja, 30. september 2012 ob 10:33

Pet zlatih priznanj Občine Radenci

Vsako leto 27. septembra (od leta 1979 dalje) se slavi Svetovni dan turizma, ki je letos imel zabeleženo geslo »Turizem in trajnostna energija«. Sporočilo gesla izpostavlja turizem v vlogi prispevka turizma k trajnostnemu razvoju, sovpada pa tudi z letošnjim letom trajnostne energije, ki ga je razglasila OZN za leto 2012. Ob tem dnevu je Občina Radenci pripravila slovesnost v prostorih Vinotoča Belak na Radenskem vrhu, kjer je bilo podeljenih pet letošnjih Zlatih priznanj za uresni ...

petek, 28. september 2012 ob 09:00

Predavanje Nicka Vujicica Bodite neustavljivi

»Če lahko Bog uporabi človeka brez rok in nog, da postane njegove roke in noge, potem lahko gotovo uporabi vsako voljno srce.« Ta njegova misel nam je že pred samim prihodom Nicka na oder, dala misliti o teži njegovih predavanj in tem, kako je že s samomotivacijo možno premosti vse ovire.

četrtek, 27. september 2012 ob 23:361

Delegaciji občin Ormož in Središče ob Dravi v Makedoniji

Med 19. in 21. septembrom, se je v občini Gjorče Petrov v Skopju odvijal 1. občinski praznik in hkrati 80. obletnica nogometnega kluba NK Makedonija-klub Gjorče Petrov. Vsled dolgoletnega sodelovanja med občinami Ormož, Središče ob Dravi ter občine Gjorče Petrov se je na povabilo tamkašnjega župana Sokola Mitrovskega udeležila tudi delegacija iz Ormoža in Središča ob Dravi.

četrtek, 27. september 2012 ob 19:45

Slike 23 ustvarjalcev

V Karitasovem domu svetega Lenarta v Lenartu so letos 26. maja pripravili že 3. likovno kolonijo »Umetniki za Dom sv. Lenarta«, kjer je bilo udeleženih 23 slikark in slikarjev, med njimi tudi pobudnik te kolonije Vladimir Peter Plavčak iz Maribora. Vsa dela so že bila razstavljena v Domu svetega Lenarta, a sedaj (in še ves mesec oktober !) so na ogled v Avli Jožeta Hudalesa Občine Lenart.

četrtek, 27. september 2012 ob 18:29