Na 65. pevskem festivalu zapelo 15 pevskih zborov

V torek, 13. marca, je v organizaciji JSKD v Domu kulture v Ljutomeru, potekal festival otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej s skupno 500 sodelujočimi.

sreda, 14. marec 2012 ob 09:35

Sedaj pa lutke

Območna izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Gornja Radgona organizira ta petek, 16. marca, območno revijo lutkovnih skupin za področje območnih izpostav JSKD Gornja Radgona in Ljutomer pod naslovom »Lutkovni oder«.

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 23:541

Ivan Vinovrški se predstavlja

Svobodnikulturni delavec - fotograf IvanVinovrški, član Fotokluba Maribor, pravi o sebi nekako tako: »...Sfotografijo se ukvarjam že dolga leta, nekje od mojih desetihlet starosti. Z nostalgijose spominjam svojega prvega fotoaparata, dela v temnici, vonja fiksirja in razvijalca, umazanih rok in obleke pa tudi ko sem serazjokal zaradi »ponesrečeno razvitih filmov« (beri uničenih !).Za sebe lahko rečem, da sem otrok črno-bele fotografije, vseeno pase spoznam tudi na barve ...

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 16:58

Razstava ročnih del v društvu upokojencev Ljutomer

Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer, organizira od 8. do 15. marca 2012 razstavo ročnih del. Otvoritev razstave s kulturnim programom, namenjenim prazniku »8.marec«, je bila v četrtek ob 16. uri, v prostorih Društva upokojencev Ljutomer.

ponedeljek, 12. marec 2012 ob 11:59

Obiskovalci so si ogledali Jeklene magnolije

Ženski odbor SDS Ljutomer je v soboto, 10. marca, v Domu kulture v Ljutomeru pripravil komično melodramo Jeklene magnolije. Prizorišče dogajanja je frizerski salon v manjšem mestecu - »kraj, kjer ni skrivnosti«, kakor pravi ena od šestih prijateljic, ki v tem prostoru, kamor še ni stopila moška noga, odkrito in brez mask, ki jih nosijo v vsakdanjem življenju, delijo dobro in slabo.

nedelja, 11. marec 2012 ob 23:31

Črna komedija Lepa smrt na malonedeljskem odru

Na odru kulturnega doma pri Mali Nedelji, se je v soboto, 10. marca, predstavila gledališka skupina Kulturnega društva Cirkulane.

nedelja, 11. marec 2012 ob 23:151

Slike Pavle Krajnc v Monoštru

Dolgoletna članica Likovnega društva Gornja Radgona, Pavla Krajnc, doma od Male Nedelje, je 9. marca ob 18. uri postavila na ogled samostojno razstavo svojih likovnih del v razstavišču Slovenskega kulturnega in informativnega središča (v hotelu Lipa) v Monoštru na Madžarskem. To je že njena peta samostojna razstava. Je tudi članica likovne sekcije pri Društvu upokojencev v Gornji  ter Likovnega društva Mavrica v Murski Soboti. Do tega dneva je bila ena njenih slik predstavljena ...

nedelja, 11. marec 2012 ob 15:371

Na 65. pevskem festivalu bo zapelo 15 pevskih zborov

V torek, 13. marca, bo v Domu kulture v Ljutomeru, potekal festival otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Ljutomer, Križevci, Razkrižje in Veržej s skupno 500 sodelujočimi.

sobota, 10. marec 2012 ob 19:46

Razstava karikatur v Gornji Radgoni

V Galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni je od 7. marca dalje odprta razstava karikatur Antona Buzetija iz Bakovec. V dogovoru z Likovnim društvom Gornja Radgona bo razstava na ogled do konca meseca marca. In prav predsednica tega likovnega društva, Tatjana Mijatović, je zbranemu občinstvu predstavila tokratnega gosta – umetnika, kajti med ostalim je dejala: »…Anton Buzeti je likovni pedagog, ki poučuje na kar treh pomurskih šolah, a živi in ustvarja v Bakovcih pri Murski ...

sobota, 10. marec 2012 ob 10:29

»Pustite mi danes srečo in sonce«

»Moj dom je medtoplimi ljudmi, kmetijami, vinogradi in zelenimi gozdovi, kamorkoligrem, s sabo nosim svoje prleške korenine«, pravi Monika Čuš,mlada pesnica in izpovedovalka misli, v katerih zna, kot pravi BredaŽunič v predgovoru druge pesniške zbirke Sinjina, »marsikateroživljenjsko resnico odkriti in razodeti na nov, včasih celohudomušen način«. V spomin mi prinese njeno prvo pesniškozbirko. Čudovito darilo za praznik vseh žensk.

četrtek, 8. marec 2012 ob 13:321