Mariborčani v DOSOR-ju

Kulturnodruštvo Studenci v Mariboru nadaljuje tradicijo leta 1923ustanovljenega Kulturno umetniškega društva Enotnost Maribor. V temdruštvu danes deluje več sekcij. Med katerimi so najbolj dejavniprav likovniki.

petek, 24. avgust 2012 ob 12:22

Večer skečev pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Ljubiteljsko dramsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici, v petek, 24. avgusta, ob 20.00, pripravlja VEČER SKEČEV v letnem avditoriju kulturnega in upravnega središča Sv. Jurij ob Ščavnici.

četrtek, 23. avgust 2012 ob 18:57

Dopoldan z žonglerjem

Kot nas pouči Wikipedija, je žogliranje spretnost manipuliranja objektov za zabavo in šport. Najbolj prepoznavno je kaskadno (dviganje in padanje) žongliranje s tremi žogicami. A termin žongliranje se lahko nanaša tudi na spretnosti z drugimi rekviziti (v cirkusih žonglerji nastopajo tudi s krogi, krožniki, kiji, cigaretnimi škatlami, klobuki itd.). Beseda žongliranje izhaja iz angleščine jogelen (zabavati s triki) in delno iz francoščine jangler. Kako pa to izgleda v naravi, je stanovalkam ...

četrtek, 23. avgust 2012 ob 16:52

V Križevcih priredili že peti »Tabor za radovedne in nadarjene«

V OŠ Križevci smo v avgustu priredili že peti »Tabor za radovedne in nadarjene«. Letošnja rdeča nit in osrednja tema je bila umetnost – glasbena in likovna, zato smo medse povabili dva zunanja sodelavca, in sicer sta to priznani ter uveljavljeni prleški glasbenik Samo Budna in mariborska umetnica ter likovna pedagoginja Jožica Lešnik Švajger.

četrtek, 23. avgust 2012 ob 13:28

Otroška likovna delavnica »Prijateljstvo 2012«

Na spletnih straneh »Prlekije« redno spremljamo letošnji počitniški DOSOR-jev vrtec in za nami je že tretji, vsestransko uspešen dan za 25 v vrtec vključenih otrok ter njihove animatorke (Petra Gašpar, Melita Divjak, Majda in Tjaša Starman ter Blanka Dervarič). Tem sta se danes kot mentorja pridružila še Tatjana Mijatović, predsednica Likovnega društva Gornja Radgona in tajnik tega društva, zgoraj podpisani. Sodelovala sta pri izvedbi enodnevne likovne delavnice » ...

sreda, 22. avgust 2012 ob 17:00

DOSOR-jev počitniški vrtec

Kot smo že poročali na straneh »Prlekije«, je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, včeraj (20. avgusta), »pričel z delom« letošnji DOSOR-jev vrtec. Vanj je vključenih 25 otrok. Tema, ki se vse dni organiziranega varstva prepleta in jih ves teden povezuje, je PRIJATELJSTVO.

sreda, 22. avgust 2012 ob 13:22

Oratorija v Ljutomeru se je udeležilo več kot devetdeset otrok in mladostnikov

»Ko me potrebuješ, reci, grem jaz.Vedi, za dobroto, dajem svoj glas.Če gorel bo ogenj ali bo mraz,Jezus, daj da grem tud' jaz!«

sreda, 22. avgust 2012 ob 13:18

Ho-ho, ha-ha-ha, ju-hej !

Kot lahko povzamemo iz drobne knjižice »Joga smeha« je diplomirano medicinsko sestro Simono Krebs iz Spodnje Polskave pri Pragerskem že od nekdaj zanimalo veliko reči: naredila je tečaj za Tuina maserko, osvojila Kilimanjaro, prepotovala kar nekaj sveta, hodila po žerjavici, predvsem pa raziskovala.

torek, 21. avgust 2012 ob 18:421

Konec počitnic na ljutomerskem odru

V okviru poletnega gledališkega izobraževanja v Ljutomeru, je z delom pričela prva skupina otrok, ki so se prijavili na dvodnevno delavnico raziskovanja igralčevega potenciala. Mentorica Maja Gal Štromar daje poudarek na iskanju potencialov otroškega izražanja.

ponedeljek, 20. avgust 2012 ob 21:32

Prvi dan »Prijateljstva«

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je danes, 20. avgusta, »pričel z delom« DOSOR-jev vrtec. Gre pravzaprav za organizirano obliko varstva otrok zaposlenih, ki je zelo uspela že lansko leto. Varstvo bo organizirano do konca tega tedna (24. avgusta), vanj pa se bo vključilo okrog 25 otrok.

ponedeljek, 20. avgust 2012 ob 18:23