Praznično druženje vinogradnikov

Lepo praznično soboto, 25. junija, so vinogradniki, združeni v Društvu vinogradnikov Mala Nedelja, izkoristili za druženje in pokušanje rezultatov dela, to je vina, nekaterih svojih članov. V velikem številu so se zbrali pri gasilskem domu in se dobre volje, opremljeni vsak s svojim kozarcem, ob spremljavi malonedeljske godbe in harmonikarja, sprehodili do domov in kleti svojih članov v bližnji okolici Male Nedelje.

nedelja, 26. junij 2011 ob 21:021

Akrili Rajka Ferka

»Eden od prijetnih občutkov je tudi takrat, ko človek preseneti samega sebe. Ko spozna, da je naredil nekaj, česar še ni in, da je to dobro, lepo in koristno. Zanj in za druge. V ljudeh so skriti talenti. Eni se razkrijejo prej, drugi kasneje. Eni pišejo, drugi muzicirajo, tretji slikajo ali kiparijo. Mnogi najdejo sebe v raznih stiskah, iščoč samopotrjevanja ali v begu iz anonimnosti. Veliko jih premore talent in potrebo po ustvarjanju, nimajo pa tistega pravega poguma, da bi razgalili ...

sobota, 25. junij 2011 ob 17:47

V Ljutomeru obeležili 20. obletnico samostojnosti in 140. obletnico PGD Ljutomer

V petek, 24. junija, je v Ljutomeru potekela osrednja proslava ob Dnevu državnosti, ki jo je letos Občina Ljutomer združila s proslavo ob 140-letnici PGD Ljutomer. Slavnostna proslava se je odvijala na Glavnem trgu v Ljutomeru, slavnostni govornik pa je bil Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

sobota, 25. junij 2011 ob 00:441

Preko 30 delavnic na Kulturnem maratonu

22. in 23. junija je na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer kot vsako leto potekal znameniti Kulturni maraton, ki so ga letos že nestrpno pričakovali. Dijaki so tudi tokrat sodelovali v različnih delavnicah in merili svoje znanje ter spretnosti z različnih področij. Potekalo je čez 30 različnih delavnic.

petek, 24. junij 2011 ob 17:57

Ob Dnevu državnosti

Literarni krožek DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki ga kot mentorica vodi Bea Baboš Logar, je ob jutrišnjem Dnevu državnosti pripravil slovesnost v prostorih domske knjižnice. Nastopili so članice in člani literarnega krožka, v njem pa poleg stanovalcev DOSOR-ja redno sodelujejo tudi članice in člani Društva upokojencev Radenci.

petek, 24. junij 2011 ob 15:05

Odprtje razstave in prenovljene čitalnice

V četrtek, 23. junija, je bilo v ljutomerski knjižnici odprtje razstave likovnih del slikarke Ane Klemenčič iz Ljutomera, ki se zadnji dve leti intenzivno ukvarja s slikarstvom. Kulturnemu dogodku je prisostvovalo lepo število udeležencev.

petek, 24. junij 2011 ob 13:04

Pastelni portreti Milice Tomšič

V avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov v Radencih, je bila v četrtek, 23. junija, ob 17. uri slovesnost ob otvoritvi likovne razstave slikarke Milice Tomšič iz Mengša. Vse je pozdravila predsednica Likovnega društva v Gornji Radgoni, Tatjana Mijatović, na harmoniko je zaigral 11-letni Primož Cerar, a o avtorici slik je spregovoril kar njen soprog, Herman Berčič, ki je med drugim povedal: »…Milica Tomšič je prišla v Mengeš iz Maribora kot učiteljica športne vzgoje in ...

petek, 24. junij 2011 ob 12:48

V Ljutomeru zasadili lipo ob 20. obletnici samostojnosti

Urad vlade za komuniciranje je skupaj z Ministrstvom za kulturo – Službo za državne proslave in ob pomoči Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavoda za gozdove Slovenije ter društva Ekologi brez meja zasnoval večjo akcijo sajenja lip po vsej Sloveniji, da bi tako kot pred 20-imi leti simbolno zaznamovali obletnico samostojnosti Republike Slovenije. Lipo smo danes zasadili tudi v Parku I. slovenskega tabora v Ljutomeru.

petek, 24. junij 2011 ob 11:007

Županja sprejela mlade čebelarje

V torek, 21. junija, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše v Ljutomeru sprejela mlade čebelarje iz osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer in osnovne šole Stročja vas, ki so uspešno nastopili na 34. državnem tekmovanju za mlade čebelarje in krožkarje, ki je bilo maja v Ljutomeru.

četrtek, 23. junij 2011 ob 22:551

Gasilci prikazali svoje delo in opremo na veliki regijski vaji

V sredo, 22. junija, je na Glavnem trgu v Ljutomeru v sklopu prireditev ob 140-letnici PGD Ljutomer, potekala velika gasilska regijska vaja. Na vaji so sodelovali regijski centri PGD Murska Sobota, PGD Gornja Radgona, PIGE Lendava, PGD Ljutomer, PGD Ormož in PGD Hardek ter Zdravstveni dom Ljutomer in Policijska postaja Ljutomer.

četrtek, 23. junij 2011 ob 00:083