Modelarji se predstavijo

V Hrastju Moti se je treba zapeljati proti gramoznicam v bližini reke Mure in pri ribiškem domu zaviti na levo na makadamsko cesto. Po skoraj 400 metrih se med koruznimi polji ter njivami z bučami pride do piste radenskih modelarjev, ki so tam s svojimi avtomobilskimi, letalskimi in helikopterskimi modeli vsak lepi vikend. A v soboto, 11. septembra, so pripravili prvič dan odprtih modelarskih vrat.

sobota, 11. september 2010 ob 12:07

Dve slikarki v DOSOR-ju

Od 10. septembra do 10. oktobra je v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled likovna razstava del dveh slikark - upokojenk iz Murske Sobote, Ivanke Lehner in Marije Skledar. Otvoritev razstave je potekala v petek, 10. septembra, ob 19.uri, ko je zapela Anja Gojc, z recitacijo svoji babici pa je nastopil še Vid Horvat.

sobota, 11. september 2010 ob 11:52

Četrtič pokrajinska razstava

Iz devetih društev upokojencev, skupno jih v Pomurju deluje 33, se je 26 posameznic in posameznikov odzvalo povabilu Komisije za kulturo in izobraževanje pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev, s sedežem v Murski Soboti,  za udeležbo na 4. pokrajinski razstavi v Ljutomeru. Ta razstava je na ogled v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru od 9. do 30. septembra.

petek, 10. september 2010 ob 09:50

Poznejše ustvarjanje

Društvo upokojencev Ljutomer, ki ga kot predsednica vodi Slavica Sunčič, je s svojo literarno sekcijo – vodi jo Julija Stojko – 9. septembra bilo gostitelj srečanja literatov Pomurja, ki ga je razpisala Komisija za kulturo in izobraževanje, katere predsednica pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev je Ema Tibaut.

petek, 10. september 2010 ob 08:31

Misijon v štirih knjigah

Misijonarka Marija Sreš, Prekmurka iz Bratonec, je zadnji ponedeljek v avgustu obiskala literarni krožek v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer najstarejše literarne ustvarjalce Društva upokojencev Radenci in stanovalke doma kot mentorica vodi Bea Baboš Logar.

nedelja, 5. september 2010 ob 10:03

Najstarejši literati in likovniki

V četrtek, 9. septembra, dopoldne bo v Ljutomeru srečanje literatov (upokojenk in upokojencev) Pomurja, ki ga pripravlja literarna sekcija Društva upokojencev Ljutomer pod vodstvom vodje literarne sekcije Julije Stojko. Udeleženci se zbero ob 9. uri v prostorih ljutomerskega društva upokojencev, ob 10. uri pa bo kulturni program, kjer se bodo lahko posamezniki predstavili vsak s svojim delom, lahko pa se bo skupinsko predstavila tudi katera izmed recitacijskih skupin, ki delujejo pri društvih ...

nedelja, 5. september 2010 ob 09:54

Zaključni koncert slušateljev poletne šole za violončelo

V času od 14. do 22. avgusta se je v gostišču Med jelšami v Moravcih v Slov. goricah odvijala 16. Parnasova mednarodna poletna šola za violončelo. Šolo je vodila prof. Zdenka Kristl Marinič, prleška rojakinja, rojena v Ljutomeru v znani glasbeni družini. Končala je redni študij na ljubljanski Akademiji za glasbo, pri prof. Cirilu Škrjancu pa je zaključila specialistični študij violončela.

nedelja, 22. avgust 2010 ob 22:41

Likovna razstava

Ema Tibaut, predsednica Komisije za kulturo in izobraževanje pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev, ki jo s sedežem v Murski Soboti kot predsednik vodi Mirko Lebarič, je društvom upokojencev na obeh bregovih reke Mure razposlala vabilo za sodelovanje na likovni razstavi, ki bo na ogled od 9. do 30. septembra   2010 v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru.

sobota, 21. avgust 2010 ob 13:11

Vabilo na zaključni koncert

Letos je Parnas d.o.o. iz Domžal organiziral mednarodno poletno šolo v čudovitem naravnem okolju v Mali Nedelji. Poletna šola, ki jo organiziramo v zasebnem podjetju PARNAS, d.o.o. iz Domžal (kjer smo kot zasebna glasbena šola z oddelki glasbenih uric za predšolske otroke ter violončela, klavirja, violine klaviatur in flavte, izdali tudi nekaj publikacij in učbenikov za glasbene šole), je namenjena mladim in nadarjenim violončelistom in je organizirana kot rezultat našega dosedanjega ...

četrtek, 19. avgust 2010 ob 10:24

Odprta Podzavest

V četrtek, 5. avgusta ob 19. uri je bilo izredno slovesno v Methansovi domačiji v Zgornjem Draženskem Vrhu 36, kjer so odprli razstavo likovnih del Tatjane Mijatović iz Radenec. Gre za že tretjo samostojno razstavo Tatjane Mijatovič letos, ki se s slikarstvom ukvarja zadnja tri leta.

petek, 6. avgust 2010 ob 10:19