Najstarejši literati in likovniki

V četrtek, 9. septembra, dopoldne bo v Ljutomeru srečanje literatov (upokojenk in upokojencev) Pomurja, ki ga pripravlja literarna sekcija Društva upokojencev Ljutomer pod vodstvom vodje literarne sekcije Julije Stojko. Udeleženci se zbero ob 9. uri v prostorih ljutomerskega društva upokojencev, ob 10. uri pa bo kulturni program, kjer se bodo lahko posamezniki predstavili vsak s svojim delom, lahko pa se bo skupinsko predstavila tudi katera izmed recitacijskih skupin, ki delujejo pri društvih ...

nedelja, 5. september 2010 ob 09:54

Zaključni koncert slušateljev poletne šole za violončelo

V času od 14. do 22. avgusta se je v gostišču Med jelšami v Moravcih v Slov. goricah odvijala 16. Parnasova mednarodna poletna šola za violončelo. Šolo je vodila prof. Zdenka Kristl Marinič, prleška rojakinja, rojena v Ljutomeru v znani glasbeni družini. Končala je redni študij na ljubljanski Akademiji za glasbo, pri prof. Cirilu Škrjancu pa je zaključila specialistični študij violončela.

nedelja, 22. avgust 2010 ob 22:41

Likovna razstava

Ema Tibaut, predsednica Komisije za kulturo in izobraževanje pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev, ki jo s sedežem v Murski Soboti kot predsednik vodi Mirko Lebarič, je društvom upokojencev na obeh bregovih reke Mure razposlala vabilo za sodelovanje na likovni razstavi, ki bo na ogled od 9. do 30. septembra   2010 v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru.

sobota, 21. avgust 2010 ob 13:11

Vabilo na zaključni koncert

Letos je Parnas d.o.o. iz Domžal organiziral mednarodno poletno šolo v čudovitem naravnem okolju v Mali Nedelji. Poletna šola, ki jo organiziramo v zasebnem podjetju PARNAS, d.o.o. iz Domžal (kjer smo kot zasebna glasbena šola z oddelki glasbenih uric za predšolske otroke ter violončela, klavirja, violine klaviatur in flavte, izdali tudi nekaj publikacij in učbenikov za glasbene šole), je namenjena mladim in nadarjenim violončelistom in je organizirana kot rezultat našega dosedanjega ...

četrtek, 19. avgust 2010 ob 10:24

Odprta Podzavest

V četrtek, 5. avgusta ob 19. uri je bilo izredno slovesno v Methansovi domačiji v Zgornjem Draženskem Vrhu 36, kjer so odprli razstavo likovnih del Tatjane Mijatović iz Radenec. Gre za že tretjo samostojno razstavo Tatjane Mijatovič letos, ki se s slikarstvom ukvarja zadnja tri leta.

petek, 6. avgust 2010 ob 10:19

Razstava likovnih del Tatjane Mijatović

V četrtek, 5. avgusta ob 19. uri bo izredno slovesno za članico Društva upokojencev Radenci, Tatjano Mijatović, kajti v galeriji Methansove hiše v Zgornjem Dražen Vrhu št. 36  bodo odprli samostojno razstavo njenih likovnih del.

sreda, 4. avgust 2010 ob 21:11

Razstava podaljšana do 31. avgusta

V avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je že od 22. junija na ogled medgeneracijska razstava likovnih izdelkov od najmlajših do najstarejših, ki jo je pripravilo Društvo upokojencev Radenci. Razstava je bila predvidena za ogled do 19. julija, a je že znano, da je za nedoločen čas podaljšana. Ogledate si jo lahko do 31. avgusta 2010.

sreda, 4. avgust 2010 ob 08:46

40. folklorni festival Beltinci

40. folklorni festival v Beltincih je kot že večkrat bil blagoslovljen s prepotrebnim dežjem saj je sobotno dogajanje motil dež. Osrednja prireditev, nastop folklornih skupin se je tako preselila v dvorano. Veliko delovnih turističnih delavcev širom Prekmurja je bilo prizadetih saj je množico obiskovalcev dež pregnal in so šotori tokrat postali mesto dogajanja.

nedelja, 25. julij 2010 ob 21:50

Vabilo na razstavo

Prijazno Vas vabimo, da se udeležite odprtja razstave likovnih del skupine umetnikov PRO TEMPORE, ki bo v četrtek, 1. julija 2010, ob 19. uri v galeriji A. Trstenjaka (Dom kulture) v Ljutomeru. Na ogled bodo novejša likovna dela, ki so jih člani skupine ustvarili pod skupnim imenom.

sreda, 30. junij 2010 ob 13:56

Podelitev priznanj najboljšim prostovoljcem leta 2009

V sredo, 9. junija, je v dvorani Grandis v Kongresnem centru Brdo na Brdu pri Kranju potekala zaključna prireditev Prostovoljec leta 2009, kjer so podelili priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem v preteklem letu. Predsednik republike dr. Danilo Türk je s soprogo Barbaro Miklič Türk priredil sprejem za prostovoljce, kjer je udeležence prireditve nagovoril in podelil priznanja za Naj prostovoljski projekt 2009.

sreda, 9. junij 2010 ob 23:22