Okrogla miza: Malo delo - priložnost za študente, brezposelne in upokojence

Združenje za odgovorno prihodnost vseh generacij (ZOPG) Vas vljudno vabi na okroglo mizo z naslovom »Malo delo – priložnost za študente, brezposelne in upokojence«, ki se bo odvijala v sredo, 30. marca 2011 ob 18.00, v Murski Soboti, in sicer v restavraciji Zvezda.

sreda, 30. marec 2011 ob 10:05

Zdravko Dolinšek razstavlja

Dolga leta je Zdravko Dolinšek kot zlatar in oblikovalec ustvarjal v Trbovljah, ob tem pa za sprostitev tudi slikal. To slednje počne že 48 let in letos januarja je za oljno sliko na natečaju v Turnišču prejel nagrado za prvo mesto. Kajti po upokojitvi se je preselil v Radence in sedaj živi v pokrajini ob reki Muri ter še vedno ustvarja.

torek, 29. marec 2011 ob 11:10

Razstava likovne delavnice

Akademska slikarka ter magistra kiparstva Saša Bezjak iz Gornje Radgone že drugo leto kot mentorica vodi likovno delavnico v DOSOR-ju, Domu starejših občanov v Radencih. Likovno delavnico obiskuje devet kandidatk in kandidatov, ki bodo sedaj javnosti svoja dela predstavili na posebni razstavi.

torek, 29. marec 2011 ob 10:22

Selitev razstave šestih

Poročali smo že, da je od 3. do 27. marca bila v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov v Radencih, na ogled razstava likovnih del šestih članic in članov Društva upokojencev Radenci. Svoja dela so razstavili Antonija Grum iz Gornje Radgone, Edvard Ketiš s Kobilščaka ter Albina Kragelj, Tatjana Mijatović, Ivanka Roškar in Filip Matko Ficko iz Radenec.

torek, 29. marec 2011 ob 09:19

68 »hrabrih« v Združenju MS

V restavracijskih prostorih hotela Diana v Murski Soboti je v soboto, 26. marca, po tradiciji potekal redni letni občni zbor članic in članov Prekmurske podružnice Združenja multiple skleroze Slovenije. Sklical ga je predsednik podružnice, Franc Gobar, kot gostja pa se ga je udeležila Antonija Zupančič, ki je podpredsednica Združenja MS, a aktivno deluje v svoji matični Kamniško-zasavski podružnici.

sobota, 26. marec 2011 ob 23:06

Zbrali 2.300 evrov za pomoč trem družinam

V petek, 25. marca, je v organizaciji Karitas Ljutomer, v Kulturnem domu Ljutomer potekal dobrodelni kulturni večer ob materinskem dnevu. Nastopile so plesalke baletnega oddelka Glasbene šole Ljutomer, otroški zbor OŠ Ljutomer, pevka Petra Habjanič in Judita Karba, večer pa je obogatil slovenski citrarski kvartet in nekdanja pevka ansambla Avsenik Joži Kališnik.

sobota, 26. marec 2011 ob 11:221

Popotni okruški Ivanke Klopčič Casar

V knjižnici DOSOR-ja je bila v četrtek popoldne, 24. marca, predstavitev knjige »Popotni okruški«, ki jo je napisala Ivanka Klopčič Casar iz Murske Sobote. Literarni popoldan pod geslom »Življenje je potovanje, za katerega nihče ne dobi zemljevida, ampak vsak potuje po svoje in si sproti riše svoj zemljevid !« sta skupaj pripravila Dom starejših občanov Radenci in Društvo upokojencev Radenci.

petek, 25. marec 2011 ob 12:25

Študenti predali izdelano pohištvo družini

Danes smo študenti 2. letnika Lesarske šole Maribor uspešno zaključili dobrodelni projekt KO ZAZNAJO MLADI in predali izdelke svojemu namenu. Na sami predstavitvi so bili starši in profesorji ter družina, kateri smo pomagali. Predajo smo naredili s krajšim kulturnim programom, ki smo ga naredili študentje sami. Iskreno se zahvaljujemo vsem donatorjem, ki so nam omogočili, da ta projekt izpeljemo.

četrtek, 24. marec 2011 ob 20:40

Nevladniki za ozaveščanje javnih uslužbencev

Društvo za pomoč in samopomoč na področju zasvojenosti ZDRAVA POT v letu 2011, ki je proglašeno za leto prostovoljstva, izvaja projekt »Znanje za sodelovanje in promocijo prostovoljstva«. Izvajanje projekta v celoti financira Ministrstvo za javno upravo, saj so ciljna skupina sodelujočih v projektu uslužbenci javnih uprav in ustanov s katerimi se Nevladne organizacije srečujemo v posameznih lokalnih okoljih.

sreda, 23. marec 2011 ob 21:201

Ta četrtek Okrogla miza o Malem delu v Ljutomeru

Vabimo vas na Okroglo mizo na temo Malo delo, ki bo potekala v četrtek, 24.3.2011 ob 18.00 uri, v Kulturnem domu Ljutomer. Z nami bodo znani gosti na obeh straneh, s katerimi bomo poizkušali razviti konstruktivno debato o prednostih in slabostih predlaganega zakona.

sreda, 23. marec 2011 ob 17:293