Bogat kulturni večer

Kulturno umetniško društvo Bubla Radenci je v sredo, 3. novembra, pripravilo kulturni večer v spomin na ljudsko umetnico Mileno Šaruga z Melov. Bogat kulturni program po 18.30 je potekal v večnamenskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

sreda, 3. november 2010 ob 21:31

Čajanka v knjižnici - Indonezija

Prisrčno vabljeni na čaj – tokrat v knjižnico! Zakaj pa ne? Na željo vas, drage bralke in bralci, se bomo v zimskem času družili vsak prvi četrtek v mesecu od 9.00 do 10.00 ure.

sreda, 3. november 2010 ob 21:17

Po štirih letih Srečanje sosedov spet pri Mali Nedelji

"Pozdravljeni pevci in godci zdaj zbrani, sosedje smo sicer, a malo poznani. Gomila je naše mejišče sosedsko, v Slovenskih goricah pač vsi smo doma". To so začetni verzi pesmi enega najbolj znanih Malonedeljčanov, ljubiteljskega zgodovinarja in ljudskega pesnika Rudolf Ludvika. Pesem je nastala pred 17 leti, ob prvem srečanju ljudskih pevcev in godcev s stičišča štirih občin na Gomili: Ptuja, Gornje Radgone, Ljutomera in Ormoža.

nedelja, 31. oktober 2010 ob 20:34

Požar v mladinskem centru Prlekije

V soboto, 30. oktobra, okrog 17. ure je zagorelo v Mladinskem centru Prlekije na Spodnjem Kamenščaku 23. Po prijavi požara na ReCO, (Regijski center za obveščanje) 112 je bilo aktivirano domače Prostovoljno gasilsko društvo, ki je varovalo sosednji objekt pred razširitvijo požara. Ker so bili v samem mladinskem centru poškodovani obiskovalci je bilo aktivirano tudi PGD Ljutomer, ki so opremljeni z dihalnimi aparati.

nedelja, 31. oktober 2010 ob 11:405

Razstava olj Brede Rožman

V avli hotela Izvir v Radencih bo do konca novembra razstava likovnih del, olj na platnu, ljubiteljske slikarke Brede Rožman iz Radenec. Po letu 2006, ko je razstavljala prvič, je to že njena enajsta razstava. Še vedno je aktivna tudi v službi, v upravi Radenske v Boračevi.

sobota, 30. oktober 2010 ob 21:161

Požar v kuhinji kulturnega doma

V četrtek, 28. oktobra ob 18. uri je zaradi pregretega olja v čajni kuhinji kulturnega doma pri Mali Nedelji izbruhnil požar. Ogenj je zajel inventar, močan dim se je razširil tudi v dvorano, kjer je potekala prireditev za otroke. Vodstvo šole je izvršilo evakuacijo otrok iz dvorane, vodja prireditve pa je obvestil regijski center za obveščanje v Murski Soboti, izklopil elektriko in zaprl dovod plina.

četrtek, 28. oktober 2010 ob 22:00

Malonedeljski folklorniki v Šentvidu

Člani folklorne skupine KD Anton Krempl od Male Nedelje smo v soboto, 23. oktobra zvečer nastopili kot gostje na slavnostnem koncertu ob 35 letnici ustvarjanja Mešanega pevskega zbora KUD Tacen pod Šmarno goro. Kulturni društvi imata že več let prijateljske odnose in člani se več krat srečujemo na raznih prireditvah.

torek, 26. oktober 2010 ob 18:49

17. Srečanje sosedov

Kulturno društvo A. Krempl in ljudski pevci Fantje od Male Nedelje prirejajo v soboto 30. oktobra ob 19. uri v kulturnem domu pri Mali Nedelji srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. Predstavili se bodo pevci in godci iz sosednjih občin Sv. Tomaž, Juršinci,Sv. Jurij ob Šč. in KS Mala Nedelja.Srečanja pod naslovom "Srečanje sosedov" so se pričela pred 17 leti na pobudo vodje malonedeljskih pevcev g. Rudolf Ludvika. Prireditve potekajo po krožnem sistemu - vsako leto v drugi ...

ponedeljek, 25. oktober 2010 ob 19:51

Ljudske pevke iz Logarovec

Po tradiciji so se pred koncem tokratnega meseca v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, spomnili svojih desetih stanovalk in stanovalcev, ki v mesecu oktobru praznujejo svoj rojstni dan ter zanje pripravili posebno kulturno prireditev. Program slovesnega dopoldneva 22. oktobra je po 10. uri vodila strokovna delavka Silva Žnidarič, a v goste je prišla skupina šestih pevk iz Logarovec.

petek, 22. oktober 2010 ob 13:30

Iskrice kot resnice

Dolga leta so domislice Rudija Ringbauerja v rubriki Iskrice izhajale v dnevniku Delo. Izšle so tudi že v treh knjigah: Gole resnice, Preproste resnice in Božje resnice. Je pa Sobočanec, ki bo prihodnje leto dopolnil osmo desetletje, na srečanju v Radencih povedal, da je doslej aforizmov napisal sigurno preko dva tisoč in da jih torej ima »na zalogi« še za eno knjigo.

petek, 22. oktober 2010 ob 00:46