Fotografija izrinila sliko

Slovenski pregovor pravi: Jabolko ne pade daleč od drevesa. Pregovor velja tudi za 39-letnega Vladimirja Potočnika ml., ki je šel po stopinjah svojega očeta Vladimirja. Kljub temu da si ni, tako kot oče, pridobil akademskega naziva, pa je Vlado, kot ga kličejo prijatelji, podedoval izreden smisel za likovno umetnost.

torek, 22. september 2009 ob 07:11

FS Leščeček vabi nove člane

Folklorna skupina Leščeček z jesenjo vstopa v že četrto sezono delovanja. V tem času smo člani Leščečkov, ki prihajamo iz različnih koncev Prlekije, nastopali na več prireditvah naše občine kot tudi širše.

ponedeljek, 21. september 2009 ob 09:49

Praznovanje s folklorno skupino DU Ljutomer

Folklorna skupina Društva upokojencev Ljutomer, vabi vse na praznovanje 25. letnice njihovega delovanja. Predstavili se bodo v petek, 18. septembra v Domu kulture Ljutomer ob 17. uri. Vstopnine ni.

četrtek, 17. september 2009 ob 14:24

Slavičev večer v Križevcih

Na jubilejnem, desetem spominskem večeru dr. Matije Slaviča (1877-1958), teologa, prevajalca in pedagoga, rojenega v Bučečovcih, so se na razstavnem prostoru župnišča v Križevcih pri Ljutomeru predstavili domači ustvarjalci: Olga Antič z izidom tretje knjige (dveh pesniških zbirk in Prleškega slovarja), Manca Sušec kot pesnica in slikarka ter Jaka Godec, učenec 5. razreda osnovne šole Križevci, s pesniškimi in likovnimi vložki.

petek, 11. september 2009 ob 06:39

Ljubiteljska kultura v septembru

Jesen se bliža, kulturniki se pripravljamo na novo sezono... Vas pa prijazno vabimo na prireditve tudi v septembru!Koledar prireditev je v priponki.

ponedeljek, 31. avgust 2009 ob 18:12

Zvočno vizualni dogodek

Multimedijski umetnik Simon Svetlik za vas pripravlja in vas vabi na zvočno vizualni dogodek, ki bo potekal v živo v soboto, dne 22.8. ob 20.30h na domačiji v Bunčanih 32.Svetlik ustvarja na vseh področjih vizualne umetnosti, ki jih kombinira in tako ustvarja nove kvalitete umetniškega izraza. Tokrat vam bo predstavil doživljajski prostor na odprtem, ki ga bo ustvarjal v živo s pomočjo projektorske svetlobe ob predpripravljeni zvočni podlagi.

četrtek, 20. avgust 2009 ob 09:44

Likovna razstava v Križevcih

Kulturno društvo Ivan Kaučič Ljutomer,Likovna sekcija Silvo Prelog in KuD Križevci pri Ljutomeru Vas prijazno vabijo na otvoritev Razstaveudeležencev junijske likovne delavnice ljubiteljskih likovnih ustvarjalcev, ki bo v petek, 14. avgusta 2009, ob 19. uri, v razstavnem prostoru pri Župniščuv Križevcih pri Ljutomeru. Razstava bo odprta do 15.9.2009.

torek, 11. avgust 2009 ob 15:09

Likovna kolonija na Kogu

Likovni umetniki so na Kogu poslikali tudi notranjost mobilnega turistično-informativnega centra. Šesto leto zapored so se na poletni koloniji, ki tradicionalno potekana turistično-vinogradniški kmetiji Hlebec na Kogu, zbrali likovniumetniki. Skupaj s pobudnikom kolonije Bojanom Oberčkalom iz Središča ob Dravi so letos v prelepem okolju vinogradov ustvarjali Martin Bizjak iz Pulja, Anka Krašna, Ervin Kralj, Peter Vernik in Niko Ribič iz Maribora ter Jože Foltin, Franc Simonič in Rozina ...

petek, 7. avgust 2009 ob 06:21

Volitve v našem bloku

Vabljeni, da si popestrite poletni večerv petek, 7. avgusta 2009, ob 20.30 uriv ATRIJU MESTNE HIŠE v Ljutomeru.Člani gledališke skupine Kulturnega društva Ivan Kaučič iz LjutomeraVam ob praznovanju 53. občinskega praznika podarjajo (brez vstopnine) komedijoIva Brešana VOLITVE V NAŠEM BLOKU,v režiji Srečka Centriha.

četrtek, 6. avgust 2009 ob 10:28

Etnološki tabor na Stari Gori

Študentje so očistili in evidentirali približno 1200 predmetov lokalne dediščine. V 60. letih prejšnjega stoletja so v stari šoli na Stari Gori v občiniSveti Jurij ob Ščavnici pričeli zbirati predmete, ki so zaznamovaliživljenje prednikov. Etnološka zbirka, ki so jo javnosti prvičpredstavili leta 1997 ob uradni otvoritvi mlina na veter, je bilazaupana v hrambo Turističnemu društvu Stara Gora, predsednik društvaJanez Mir pa je skupaj z etnologinjo in višjo kustodinjo Pokrajinskegamuzeja ...

četrtek, 6. avgust 2009 ob 06:42