DU predstavlja Prlekijo v Dijaškem domu Maribor

V Dijaškem domu v Mariboru na Gosposvetski že deseto leto zapored pripravljajo enotedenski projekt, ki so ga poimenovali Slovenski teden. Tako skušajo dijakom in študentom poleg nudenja bivanja, prehrane in pomoči pri učenju tudi zapolniti prosti čas s kvalitetnimi prireditvami. Namen projektnega tedna je predstavljanje in spoznavanje slovenskih pokrajin. Letos so izbrali Prlekijo z željo, da bolje spoznajo to pokrajino.

četrtek, 27. januar 2011 ob 19:091

Skulpture in vezenke

V razstavišču Boni, ki ga v hotelu Radin v Radencih vodi Marko Logar Boni, je do druge polovice februarja na ogled razstava skulptur in vezenk akademske slikarke ter magistre kiparstva Saše Bezjak iz Gornje Radgone. Otvoritev razstave, ob tem je bil tudi pogovor z avtorico,  je potekala 26. januarja 2011 ob 17. uri.

četrtek, 27. januar 2011 ob 14:27

Barve Methansove hiše

V Methansovi hiši na Zgornjem Dražen vrhu je minuli petek, 21. januarja, zvečer v šolske klopi sedlo dvajset slikark in slikarjev Severovzhodne Slovenije. »Pomladili« so se ljubitelji čopičev in barv, kajti profesor likovne umetnosti Jože Fortin s Ptuja jim je ob prvem tovrstnem srečanju odkril nekaj skrivnosti iz sveta barv.

sobota, 22. januar 2011 ob 21:21

Čajanka z zgodovino

V Pokrajinskem muzeju Murska Sobota pripravljajo letos junija razstavo o spodnjem perilu, osebni higieni in s tem povezanim lepotnim idealom ženske in moškega. Kot pravijo, v muzejski zbirki hranijo kose spodnjega perila, vendar želijo, da bi ga bilo več, predvsem pa seveda, da bi na junijski razstavi predstavili tudi kose, ki bi jih posamezniki še posredovali.

četrtek, 20. januar 2011 ob 16:23

Premiera gledališke igre Butalci

Z veseljem sporočamo, da je ljutomerski otroški oder tudi letos pripravil novo predstavo - Fran Milčinski: Butalci v priredbi in režiji Srečka Centriha. Mladi rod gledališčnikov se vam bo premierno predstavil v nedeljo, 23. januarja 2011, ob 16.00 uri v Domu kulture Ljutomer. Pridite, da se skupaj poveselimo novemu dosežku na ljutomerskem odru. Vabi vas KD Ivan Kaučič, na premieri pa se bodo zbirali prostovoljni prispevki. V dvorani je omejeno število sedežev, zato pridite pravočasno ...

četrtek, 20. januar 2011 ob 11:17

Akcija ozaveščanja o skrbi za zdravje prostate

V Murski Soboti bo v soboto, 29. januarja v nakupovalnem centru Maximus stal petmetrski model prostate, katerega namen je povečati stopnjo ozaveščenosti o zdravju in boleznih prostate. Tabuje o prostati bodo obiskovalcem pomagali odpraviti predstavniki Združenja urologov Slovenije in absolventi medicine. Model bo v Maximusu na ogled celo soboto med 9.00 in 21.00 uro. Ob 11. uri bo o zdravju prostate svetoval Boštjan Šutar, dr. med., spec. urolog.

ponedeljek, 17. januar 2011 ob 13:56

Razstava risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji

Društvo prašičerejcev Ormož je v okviru Antonovanja na Kogu organiziralo tretjo Razstavo risb in fotografij na temo Reja prašičev v Prlekiji. Sodelovalo je veliko otrok in mladine, kateri so poslali na razstavo različna dela na omenjeno temo. Strokovna komisija je dela ocenila in nagradila najboljše.

sobota, 15. januar 2011 ob 14:15

Orfej osvaja Ljubljano

Ljutomerski Komorni zbor Orfej po izjemno uspešnem letu 2010, v katerem si je na najvišjem državnem zborovskem tekmovanju pripel zlato, začenja novo leto delovno. Potem, ko je prejšnjo nedeljo nastopil na božičnem koncertu v domači cerkvi, mu bodo lahko že čez štirinajst dni prisluhnili v prestolnici. Na povabilo Glasbene matice Ljubljana bo Orfej nastopil na koncertu z zgovornim naslovom "Tako pojo zlati". Nastopajoče na koncertu je organizator izbral med dobitniki najvišjega priznanja ...

torek, 11. januar 2011 ob 09:59

Park na slikah

V predprostoru grajske dvorane murskosoboškega gradu je bila 6. januarja ob 19. uri otvoritev likovne razstave slikarjev z obeh bregov reke Mure. Razstavljena dela so naslikali  udeleženci likovne kolonije 16. oktobra lani, ko je kolonijo pod naslovom »Soboški park« organizirala in izvedla murskosoboška Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. S tem se je izpolnila obljuba koordinatorja Območne izpostave, Geze Kišfalvija, ki je razstavo ...

četrtek, 6. januar 2011 ob 22:32

Jana razstavlja v Mariboru

V soboto, 27. novembra, je bila odprta 4. samostojna razstava likovnih del slikarke Tatjane Mijatović iz Radenec v občinski avli Občine Sveta Ana (nekdaj Zgornja Ščavnica). Tam je bila na ogled do 5. januarja. Še isti dan popoldne pa so razstavo preselili v Maribor.

četrtek, 6. januar 2011 ob 00:28