Ponovitev komedije Spusti me pod odejo

Po uspešni premieri, Gledališka skupina Ivan Kaučič Ljutomer vabi vse na ponovitev komedije Raya Cooneya Spusti me pod odejo. Predstava bo v Domu kulture Ljutomer, v četrtek, 23. februarja, ob 19.30 uri.

sobota, 18. februar 2012 ob 00:06

»Junaki našega časa - kdo so in zakaj?«

Minule dni povsod po Sloveniji potekajo medobčinska zasedanja 22. otroškega parlamenta. Tudi občinsko društvo prijateljev mladine (ODPM) Ljutomer, vsako leto organizira in pripravi medobčinski otroški parlament, na katerem osnovnošolci iz občine Ljutomer in iz sosednjih občin, razpravljajo o različnih aktualnih temah.

petek, 17. februar 2012 ob 23:282

V Cezanjevcih zaključna prireditev v okviru projekta mediacija

»Če hočeš postati moder, se nauči pametno spraševati, pazljivo poslušati, mirno odgovarjati in umolkniti, ko nimaš več kaj reči,« je misel (Johann Lafater), ki je bila zapisana na vabilu za zaključno prireditev v okviru projekta Mediacija; le-to so mentorji in njihovi učenci pripravili na OŠ v Cezanjevcih.

četrtek, 16. februar 2012 ob 16:16

Klošarji na toplem

V soboto, 11. februarja smo v ljutomerskem domu kulture gledali zadnjo predstavo iz cikla Žlahtni abonma 2011/12, Malomeščanska svatba. Mladi zamejski gledališčniki so sledili avtorju predstave Bertoldu Brechtu, ki je reformiral gledališče v razburkanem času 20. stoletja in s »potujitvenim efektom« začrtal pot novemu gledališču, ki se izogiba iluzionistični prevari malomeščanskega vzgojnega gledališča. Žlahtni zaključek abonmaja so pripravili Vinoreja Kaučič in Klub ...

sreda, 15. februar 2012 ob 17:18

Dan odprtih vrat občinske uprave občine Dobrovnik

SOS – Skupnost občin Slovenije, ki se je ustanovila ravno na današnji dan pred 20 leti, je skupaj z občinami članicami počastila ta jubilej z vsesplošno akcijo širom po Sloveniji z odprtjem občinskih uprav vsem občankam in občanom. V tej zelo domiselni akciji se je pridružila tudi občina Dobrovnik.

torek, 14. februar 2012 ob 21:23

Valentinovo - dan zaljubljencev

Valentinovo ali praznik svetega Valentina se praznuje 14. februarja in je tradicionalni dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen - največkrat s pošiljanjem voščilnic (pogosto anonimnih) in izmenjavo daril. Praznik svetega Valentina se je sprva praznoval kot rimskokatoliški dan posta v čast svetemu Valentinu. Današnji pomen je dobil šele po visokem srednjem veku, ko se je razvila zamisel o romantični ljubezni. Do danes so bili razglašeni trije sveti Valentini. Prav ...

ponedeljek, 13. februar 2012 ob 19:572

Skupščina Srbov Štajerske skupnosti

Izredno aktivni člani Srbskega kulturnega društva Štajerska Skupnost, ki ima sicer sedež v Mariboru, predseduje pa ji Rade Bakračević iz Radencev, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, opravili sedmo redno letno skupščino. Sklep o datumu in kraju sklica skupščine je bil sprejet konec januarja, ko so bile idealne vremenske prilike po vsej Sloveniji, a se je udeležencem skupščine 11. februarja bilo izredno težko pravočasno »prebiti« do Radencev.

sobota, 11. februar 2012 ob 23:151

Po državi potekajo informativni dnevi

Ta konec tedna na vseh srednjih šolah ter fakultetah po državi potekajo informativni dnevi, kjer šole predstavljajo svoje izobraževalne programe bodočim dijakom oz. študentom.

petek, 10. februar 2012 ob 14:51

Februarski obvezni vpis otrok v 1. razred osnovne šole

Osnovne šole so že začele z izvajanjem vpisa otrok v 1. razred za naslednje šolsko leto. Starši so dolžni vpisati otroka, ki bo v koledarskem letu, v katerem bo začel obiskovati šolo, dopolnil starost 6 let.

četrtek, 9. februar 2012 ob 23:151

Internetne zasvojenosti otrok in mladostnikov

V torek, 07.02.2012, ob 17.00 uri, je na Osnovni šoli Ivana Cankarja Ljutomer v večnamenskem prostoru, potekalo predavanje in razgovor na temo »Internetne zasvojenosti otrok in mladostnikov«.

četrtek, 9. februar 2012 ob 22:272