Sprejem občanov in društva, kateri so bili deležni priznanja na ravni države

Danes je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, sprejela občane ter društvo, kateri so bili deležni posebnega priznanja na ravni države in širše. Monografijo Ljutomera so tako prejeli Branko Žnidarič, Boris Sunko, Marija Pušenjak, Marija Gaube, Mira Babič, Mira Rebernik Žižek in KTD Festival Ljutomer.

ponedeljek, 20. december 2010 ob 11:031

Razstava dedka in vnukinje

Likovno društvo Gornja Radgona se je s spominsko razstavo spomnilo svojega lani preminulega člana, 67-letnega Tomaža Peternela. Kot je ob svoji zadnji razstavi likovnih del lani sam napovedal predsednici društva, Evi Žula, se je tokrat zgodilo: njegova dela so razstavljena skupaj z deli njegove vnukinje, 13-letne Urške Peternel, ki se ukvarja z umetniško fotografijo, čeprav je še učenka 8. razreda Osnovne šole Gornja Radgona.

sobota, 18. december 2010 ob 23:52

Ob obletnici smrti Anteja Trstenjaka - Tuneka

V galeriji z njegovim imenom v Ljutomeru je bila v četrtek, 16.decembra 2010, odprta razstava likovnih del akademskega slikarja Anteja Trstenjaka (1894 – 1970) in to ob 40-letnici njegove smrti.

četrtek, 16. december 2010 ob 21:351

Pojejo že 15 let

Društvo medicinskih sester, babic in medicinskih tehnikov Pomurja slavi letos pol stoletja svojega obstoja, a pevski zbor Žarek pri tem društvu nastopa že 15 let. V zboru pojeta kar dve predsednici: Milka Kavaš kot predsednica prej imenovanega društva in Erika Žilavec kot predsednica zbora. Obema, tako kot 19 pevkam skupaj, že vsa leta od nastanka zbora dirigira glasbena pedagoginja Anka Suhadolnik.

sreda, 15. december 2010 ob 20:53

V Veržeju na ogled zanimive jaslice iz vsega sveta

V Zavodu Marianum v Veržeju so od 10. decembra 2010 pa do 10. januarja 2011 na ogled jaslice. Na 3. Razstavi slovenskih jaslic in jaslic sveta si poleg nam običajnih slovenskih jaslic lahko ogledate okoli 60 jaslic iz celotnega sveta, ki so nam malo manj poznane in zato toliko bolj zanimive. Ogledate si lahko tudi številne jaslice, ki so jih izdelali otroci vrtcev in osnovnih šol.

sreda, 15. december 2010 ob 17:09

Vsestranski likovniki

Ob koncu prve polovice zadnjega meseca v tem letu, 11. decembra zvečer, so se v prostorih pizzerije Panda v Gornji Radgoni na društvenem srečanju zbrali udje Likovnega društva Gornja Radgona. Prišlo jih je 17 in nad tolikšno udeležbo je bila presenečena celo predsednica Eva Žula, ki je običajno v času »svoje vladavine« na tovrstnih srečanjih videvala le do deset članic ali članov. Vendar pa so bili veliko bolj aktivni pri izvajanju ostalih društvenih aktivnosti.

nedelja, 12. december 2010 ob 18:58

Za srce in dušo

V predprazničnem božično novoletnem času se tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vrstijo številne družabne prireditve. Ena takšnih je bila v četrtek, 9. decembra, dopoldne, ko je v domski knjižnici nastopil Mešani pevski zbor Društva upokojencev Černelavci. K nastopu ga je, skupaj z DOSOR-jem, povabilo Društvo upokojencev Radenci.

četrtek, 9. december 2010 ob 18:15

Ljubiteljska kultura v decembru 2010

Spoštovani!V obilici decemberskih nakupovanj, analiz, načrtovanj....vabljeni,da preživite popoldne ali večer v družbi kulturnih ustvarjalcev, ki se z vso svojo življenjsko energijo trudijo, da bi Vi, spoštovani obiskovalci, doživeli nekaj lepega in iskrenega.Veselimo se vašega obiska in vam želimo vse dobro v prihajajočih prazničnih dneh.Vaši kulturni ustvarjalci.

torek, 30. november 2010 ob 15:561

Pacienti v čakalnici

Kulturno društvo Anton Krempl, Mala Nedelja, vabi na ogled komedije avtorja Andreja JelačinaPACIENTI V ČAKALNICI. Komedijo bodo uprizorili člani Gledališke skupine KUD Ivan Kavčič iz Ljutomera, v SOBOTO, 4. DECEMBRA OB 19. URI V KULTURNEM DOMU PRI MALI NEDELJI.Vstopnice so na voljo v predprodaji v trgovini aMord, Mala Nedelja.Pridite, da skupaj s smehom vstopimo v veseli december!

torek, 30. november 2010 ob 15:522

Ikone ekumenstva v Radencih

Dan po prvi adventni nedelji (simbolično pa na 29. november, nekdanji Dan republike v SFRJ) je bila v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, odprta razstava pravoslavnih ikon dveh avtorjev: akademskega slikarja Dušana Neškovića iz Šabca ter Alimpija Košarkoskega iz Makedonije. Razstavo je pripravilo Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost, s sedežem v Mariboru. Predsednik tega društva Rade Bakračević (sicer domačin v Radencih), je prevzel vlogo avtorja razstave.

torek, 30. november 2010 ob 13:00