5. Večer folklore - »Oglote o Veržencih«

V soboto, 26. novembra, se je v Domu kulture v Veržeju odvijal že peti letni koncert Folklorne skupine Leščeček. Tema letošnjega folklornega večera je bila »Oglote o Veržencih«.

nedelja, 27. november 2011 ob 13:543

Čajanka s strokovnim srečanjem tokrat v DSO Ljutomer

V četrtek, 17. novembra, smo imeli v Domu starejših občanov strokovno srečanje društva medicinskih sester, bolničarjev in zdravstvenih tehnikov Pomurja (DMSBZT Pomurja).

četrtek, 24. november 2011 ob 11:01

Mladi izvedli akcijo »0,0 promila alkohola je pametna rešitev«

V Sloveniji mladi vozniki povzročijo 23% prometnih nesreč, od katerih je 22%, vzrok prav alkohol. Slovenska demokratska mladina je prejšnji teden začela z nacionalno akcijo "0,0 promila alkohola je pametna rešitev", s katero želijo mlade opozoriti, da alkohol ne spada k vožnji. Zato so se minuli vikend tej akciji pridružili tudi nekateri predstavniki odborov SDM v Pomurju. Tako sta v Pomurju sodelovala odbor SDM Murska Sobota in SDM Veržej.

torek, 22. november 2011 ob 10:075

Jubilejna prireditev Drogi sosid dober den v Bučečovcih

"Mala taška - veka stvor, ruži včosih - ne motor, jesti nosi - ne taler, BUČEČOFČARSKI KAJER." To je verz iz himne, katero je za Bučečovčane, točneje za člane njihovega kulturnega društva, napisal znani Prlek v Murski Soboti Marko Kočar.

ponedeljek, 21. november 2011 ob 19:03

20 let župnijske Karitas Ljutomer

V nedeljo, 21. novembra, so v Ljutomeru slovesno proslavili 20-letnico Karitas v Ljutomeru. Najprej je bila slovesna sv. maša, pri kateri so 4 ustanovni člani Karitas, ki še vedno aktivno delujejo, prejeli posebna priznanja.

nedelja, 20. november 2011 ob 20:181

Leščečki letos na dveh državnih srečanjih

Folklorna skupina Leščeček je pod okriljem Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej ter umetniškim vodstvom Alenke Belec v svojem 5-letnem delovanju dosegla zavidljive rezultate. Skupino sestavlja 35 dijakov in študentov iz Veržeja in ostalega dela Prlekije in Prekmurja, ki gojijo ljubezen do plesnega in pevskega ljudskega izročila.

petek, 18. november 2011 ob 12:18

Romana Krajnčan v metropoli Prlekije s pištolo v roki

Tako je bil videti eden od številnih prizorov, ki smo ga v Domu kulture Ljutomer gledali v sredo, 16. novembra, in uživali v glasbeno-gledališki poslastici. Komični muzikal Ljubim te - spremeni se! nas ni pustil ravnodušne.

petek, 18. november 2011 ob 11:57

Zanimivo predavanje v Vrtcu Ljutomer

Vzgoja ni le znanost, ampak tudi umetnost. Veliko vzgojnih dilem se staršem pojavlja v procesu vzgoje v družini. Zato je dobrodošla izmenjava izkušenj in pridobivanje novega znanja na različnih predavanjih in srečanjih.

četrtek, 17. november 2011 ob 23:081

Razstava del Tatjane Mijatović v Ljubljani

»Pisati o Tatjani Mijatović je lahko, pa tudi ni. Lahko jo je hvaliti kot odlično žensko, mater in prijateljico, nekoliko zahtevnejše pa je govoriti o njej kot slikarki in recenzirati njeno likovno ustvarjanje. Kot pri večini avtodidaktov daje vzgib ali potrebo po likovnem izražanju stanje osebne psihe. Velik pomen ima samopotrjevanje, ki je umik iz »stvarnosti«, kar pa ni pravilo. Ta dela so običajno polna energije, ki se izraža v pestrosti motivov in barv. Za nekatere ...

sreda, 16. november 2011 ob 16:041

Miklošičevi dnevi letos namenjeni ustvarjalnosti iz panonskega prostora

Tradicionalni Miklošičevi dnevi ohranjajo spomin na jezikoslovca Franca Miklošiča, po katerem se imenuje ljutomerska gimnazija, prikazujejo ustvarjalnost mladih, opozarjajo na občutljiva in zanimiva vprašanja preteklosti, sedanjosti, usmerjajo v prihodnost, krepijo medkulturni dialog, nadgrajujejo znanje materinščine...

torek, 15. november 2011 ob 10:20