Miklošičevi dnevi letos namenjeni ustvarjalnosti iz panonskega prostora

Tradicionalni Miklošičevi dnevi ohranjajo spomin na jezikoslovca Franca Miklošiča, po katerem se imenuje ljutomerska gimnazija, prikazujejo ustvarjalnost mladih, opozarjajo na občutljiva in zanimiva vprašanja preteklosti, sedanjosti, usmerjajo v prihodnost, krepijo medkulturni dialog, nadgrajujejo znanje materinščine...

torek, 15. november 2011 ob 10:20

Pogled 6 - Slovenija: Jaz, tukaj, zdaj

V dneh od 3. do 23. novembra je v murskosoboški Galeriji na ogled bienalna razstava pod naslovom »Pogled 6 – Slovenija: Jaz, tukaj, zdaj, o kateri zamisli in pomenu je na otvoritvi spregovorila kustodinja kostanjeviške Galerije Božidar Jakac, gospa Barbara Rupel. Sodelovanje devetih slovenskih galerij (Galerija Božidar Jakac Kostanjevica, Galerija Murska Sobota, Galerija sodobne umetnosti Celje, Galerija Velenje, Gorenjski muzej Kranj, Koroška galerija likovnih umetnosti, Mestna ...

sobota, 12. november 2011 ob 15:46

V Beltincih pripravili 3-dnevni lutkarski tabor

Na OŠ Beltinci je bil uspešno izveden 3-dnevni lutkarski tabor za otroke prvega triletja v času jesenskih počitnic. 32 vključenih otrok se je potopilo v svet domišljije, lutk in animacije s skupaj 15 vključenimi učitelji. Pri izvedbi tabora pa so sodelovali še: Sonja Kononenko iz Lutkovnega gledališča Ljubljana in Zavod VISTA.

sreda, 9. november 2011 ob 16:37

Tekst v podobi

Do 14. oktobra je imela Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni, ki jo uspešno vodi Simona Pirc Katalinič, odprt razpis za regijsko likovno razstavo pod delovnim naslovom »Tekst v podobi: črka, beseda, tekst kot element likovnega dela« za ljubiteljske likovne ustvarjalce. Ker je govora o regiji, je na razpis prispelo kar 47 likovnih del 28 avtorjev iz celotnega Pomurja.

sreda, 9. november 2011 ob 12:30

Aktualno na GFML - november 2011

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji si tako lahko ogledate nekaj o vzgojiteljadi, o natečaju Moj sosed, o dobrodelni akciji za dvigalo ter drugo. Več v videu.

ponedeljek, 7. november 2011 ob 23:49

Slike Ivice Vukan

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, so prvi četrtek v novembru (3.11.2011) pripravili odprtje prve samostojne razstave Ivice Vukan iz Gornje Radgone.

sobota, 5. november 2011 ob 12:41

Projekt ».....Stran XX« v ljutomerski knjižnici

Vljudno vabljeni na predstavitev projekta ".....Stran XX", ki bo potekala v Splošni knjižnici Ljutomer, v čitalnici, 10. novembra 2011, ob 9 uri.

četrtek, 3. november 2011 ob 23:55

Blagoslov pokopališke kapele pri Mali Nedelji

Praznik Vseh svetih je bil na pokopališču pri Mali Nedelji letos malo drugačen kot sicer, saj so številni obiskovalci grobov svojih najdražjih prisostvovali tudi blagoslovitvi prenovljene kapele na tem pokopališču, ki jo je opravil župnik Tomislav Roškarič.

torek, 1. november 2011 ob 19:02

Dogaja se med nami

V šolskem letu 2011/2012 je mentorica krožka Rdečega križa na Osnovni šoli Radenci, Simona Celec, pripravila program primernih vsebin za razredne ure šolark in šolarjev od prvega do devetega razreda.

petek, 28. oktober 2011 ob 18:48

V ljutomerski občini obeležili slovesnosti ob dnevu spomina na mrtve

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer, sta v petek, 28. oktobra, ob dnevu spomina na mrtve pripravili spominske slovesnosti ob obeležjih NOB.

petek, 28. oktober 2011 ob 18:253