Künštni Prleki na mednarodnem festivali filma v Marprogi

Mesca novembra je Film in video klub TOTI iz Marproga priprava, že deseti po redi, mednarodni filmski festival nekomercialnega filma, »TOTI festival«. Letos so s svojimi stvaritvami sodelüvali avtori iz sedenejstih držof, kej je rekord festivala in jasno kože na prepoznavnost kluba, Marproga in Slovenije v šüršen krogi video ljubitelof.

četrtek, 10. december 2009 ob 12:27

Gledališka skupina Kofetarji v Ljutomeru

V petek, 11. decembra, ob 18. uri bo v Domu kulture Ljutomer nastopila ljubiteljska gledališka skupina Kofetarji, ki deluje v okviru Društva upokojencev Lendava od novembra 2008. Kljub kratkemu obdobju so uspeli naštudirati komedijo Kofetarji, domače avtorice Olge Paušič, ki jo ljubitelji gledališča že dobro poznajo.

sreda, 9. december 2009 ob 11:08

Sprejem nagrajencev v Državni zbor

Predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar bo v četrtek 10. decembra sprejel deset najboljših nagrajencev iz cele Slovenije, ki so sodelovali v natečaju revije PIL in PLUS ter Informacijskega urada Sveta Evrope v Republiki Sloveniji "Ustvarjajmo Evropo od ljudi za ljudi!".V tem natečaju je sodelovala tudi Sara Žnidarič iz Mekotnjaka in je ena izmed desetih nagrajencev iz cele države.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 18:205

Razstava likovnih del v Mali Nedelji

Prijazno Vas vabimo, da se udeležite odprtja razstave likovnih del slikarjev - članov likovne sekcije Silvo Prelog KD Ivan Kaučič Ljutomer, ki bo v petek, 11. decembra 2009, ob 18. uri v Domu kulture Mala Nedelja. Na razstavi se bodo slikarji predstavili z novejšimi deli, odprtje pa bo popestril priložnostni kulturni program. Razstava bo odprta do 15. januarja 2010.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 17:23

Monokomedija Penisov monolog

Vabljeni na uro smeha ob monokomediji Penisov monolog v torek, 8. decembra ob 19:30 v Dom kulture Ljutomer. Zabaval vas bo Jernej Kuntner. Vstopnice po 7 € lahko kupite v Blagovnici Ljutomer.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 13:043

Božična Prlekija

Božična Prlekija je naslov projekta, katerega namen je med seboj vsebinsko in promocijsko povezati prireditve, ki se odvijajo na območju Prlekije v (pred)božičnem času in dvigniti kulturo praznovanja božičnih praznikov. Izbrane prireditve odlikuje raznovrstnost pojavnih oblik in prireditvenega okolja.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 07:12

2. Razstava slovenskih jaslic v Veržeju

V petek 4. decembra je potekala otvoritev 2. Razstave slovenskih jaslic v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju. Razstavo letos organizira Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije, Zavod Marianum Veržej - Center DUO, Turistično društvo Banovci in Občina Veržej. Jasličarji so letos na ogled postavili preko 50 unikatnih jaslic iz različnih materialov.

petek, 4. december 2009 ob 14:24

Otvoritev 2. Razstave slovenskih jaslic v Veržeju

Izjemen odziv jasličarjev iz cele Slovenije in več kot 4.000 domačih in tujih obiskovalcev vseh generacij na lanskoletni Razstavi slovenskih jaslic v Veržeju nas je spodbudil, da vas tudi v letošnjem prazničnem času prijazno povabimo k občutenju duhovne in kulturne dragocenosti slovenskega božičnega izročila.

sreda, 2. december 2009 ob 20:03

Ta veseli dan Kulture

V četrtek, 3. decembra bo na Spodnjem Kamenščaku v Mladinskem centru Prlekije potekal Ta veseli dan Kulture - Dan odprtih vrat slovenske kulture. Digajanje se bo odvijalo od sedme ure zjutraj s prireditvijo Srečanje s knjigami in Mreža multimedijskih centrov Slovenije M3C se predstavlja, ob 17. bo sledil glasbeni nastop rogistov LD Križevci in ogled filmskega ciklusa produkcije Luksus - Medkulturni dialog s srečanjem z avtorji in uradno predajo opreme za kulturno angažiranje.

sreda, 2. december 2009 ob 12:20

Za Tratnikove zbrali več kot 4000 evrov

V Domu kulture Ljutomer so številni obiskovalci prisluhnili odličnemu koncertu orkestra Slovenske vojske, katerega je v svoji prvi humanitarni akciji v prleško prestolnico povabil Lions klub Ljutomer.

sreda, 2. december 2009 ob 07:101