Za Tratnikove zbrali več kot 4000 evrov

V Domu kulture Ljutomer so številni obiskovalci prisluhnili odličnemu koncertu orkestra Slovenske vojske, katerega je v svoji prvi humanitarni akciji v prleško prestolnico povabil Lions klub Ljutomer.

sreda, 2. december 2009 ob 07:101

Ljubiteljska kultura v decembru

Zaključite letošnje leto tudi z obiskom katere od ponujenih kulturnih prireditev v Prlekiji.

ponedeljek, 30. november 2009 ob 14:44

Tržnica srednjih šol v Stročji vasi

Za okoli 170 učencev devetih razredov sedmih osnovnih šol na območju upravne enote Ljutomer so v prostorih nove osnovne šole v Stročji vasi pri Ljutomeru pripravili še tretje leto zapored tržnico srednjih šol in poklicev. Svetovalni delavki Mateja Leskovar iz osnovne šole Stročja vas in Metka Dvanajščak iz osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci sta povabili pomurske in podravske srednje šole.

sreda, 25. november 2009 ob 10:33

Večer folklore v Veržeju

Folklorna skupina Leščeček, ki deluje v sklopu Kulturnega društva Slavka Osterca Veržej, pripravlja to soboto, 28. novembra, tretji Večer folklore. Domači folkloristi se bodo obiskovalcem predstavili v novi kostumski preobleki, splet plesov, ki jih bodo odplesali, pa so poimenovali K vojakom. Od 19. ure naprej se jim bodo na odru Kulturnega doma Veržej pridružili tudi člani vokalne skupine Evterpe, folklorne skupine Cven in instrumentalne skupine Zadnji moment.

sreda, 25. november 2009 ob 10:30

Dobrodelni koncert v Ljutomeru

Lions klub Ljutomer, ki je pričel delovati maja letos, pripravlja to soboto, 28. novembra, svojo prvo humanitarno akcijo. V Domu kulture Ljutomer organizira dobrodelni koncert orkestra Slovenske vojske, ki se bo pričel ob 19. uri. "S svojo prvo humanitarno akcijo želimo izbrani družini olajšati hudoekonomsko in socialno stisko. Družino, ki ji bo namenjena denarnapomoč, smo izbrali v sodelovanju ljutomerskega Centra za socialno delo,ljutomerske župnijske Karitas in ljutomerske organizacije ...

torek, 24. november 2009 ob 07:40

Prleško narečje danes

Kulturno in mladinsko društvo sv. Janez Krstnik Ljutomer (KiMD) vabi na predavanje svetovno znane in priznane dialektologinje prof. dr. Zinke Zorko, redne članice SAZU, na temo »Prleško narečje danes«, ki bo v četrtek, 26. novembra 2009 ob 18. uri v Slomškovi dvorani (Moj dom za Župnijskim uradom Ljutomer). Na predavanju bosta predstavljeni razvoj in analiza prleškega narečja med panonskimi narečji.

ponedeljek, 23. november 2009 ob 14:43

Ženske-moški.com

Kaj se je spremenilo od časov Adama in Eve? Kaj bi se zgodilo, če bi vlogo ženske prevzeli moški? Kako bi izgledalo, če bi bili moški takšni, kot si jih želijo ženske? Življenske zgodbe imajo vedno dva pogleda - ženskega in moškega! Multimedijska komedija z najbolj priljubljenimi igralci, za sprotnevrhunce pa z znanimi Slovenci na odru, na platnu, na traku brez odmorana vse ali nič prinaša nov vihar izpolnjevanja pričakovanj.

nedelja, 22. november 2009 ob 11:381

Komedija Šah-Mat

Vljudno vabljeni v ponedeljek, 23. novembra 2009 ob 20. uri v Grajsko dvorano v Murski Soboti na komedijo Šah - Mat v izvedbi gledališke skupine KD Ivan Kaučič iz Ljutomera. Gledališka skupina KD Ivan Kaučič iz Ljutomera je 4 x udeleženka državnega srečanja in 2 x državna zmagovalka. Ljutomerski gledliščniki gostujejo po celi Sloveniji in so redno vključeni v abonma SNG Nova Gorica.

sobota, 21. november 2009 ob 10:122

Dan slovenskih splošnih knjižnic

20. november je dan slovenskih splošnih knjižnic, ki ga bodo zaznamovale številne prireditve po vsej Sloveniji. V več knjižnicah po Sloveniji bodo pripravili literarne večere, pogovore z umetniki in predstavitve knjig. Praznovanje dneva knjižnic je sicer namenjeno promociji dejavnosti splošnih knjižnic, pridobivanju novih uporabnikov in opozarjanju na vpliv knjižnic.

sreda, 18. november 2009 ob 18:12

Miklošičevi dnevi v Ljutomeru

V Ljutomeru bodo od 19. do 24. novembra potekali Miklošičevi dnevi, s katerimi se ohranja spomin na jezikoslovca Franca Miklošiča, po katerem se tudi imenuje gimnazija v Ljutomeru. Na dnevih prikazujejo ustvarjalnost mladih na jezikoslovnem in izraznem področju, opozarjajo na občutljiva in zanimiva vprašanja preteklosti, sedanjosti ter se usmerjajo v prihodnost. Ujetost v času (od preteklosti k sodobnosti) je tudi skupni naslov prireditev.

sreda, 18. november 2009 ob 07:422