Afriški Španci gostovali v Ljutomeru

V okviru dvoletnega projekta Comenius - dvostranska partnerstva so dijakinje in dijake 2. evropskega oddelka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer nedavno obiskali vrstniki srednje šole Instituto de Ensenanza Secundaria Leopoldo Queipo iz Melille. Melilla je španska enklava na severni afriški obali Maroka, ljutomersko gimnazijo pa je obiskalo 23 dijakinj in dijakov ter dva profesorja spremljevalca.

sobota, 14. november 2009 ob 07:07

Komorni zbor Carus - Brez besed

Komorni zbor Carus - Brez besed, petek 13. november 2009 ob 20.00 v Domu kulture Ljutomer. Na koncertu z naslovom Brez besed vas bo Carus popeljal v svet bolj sproščene zborovske glasbe in vam skušal na nekoliko drugačen način popestriti petkov večer. Koncert bo v sklopu praznovanja 20. obletnice umetniškega delovanja Komornega zbora Orfej.

sreda, 11. november 2009 ob 10:41

Mladi debaterji v Ljutomeru

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je gostila tradicionalni, že enajsti mednarodni debatni konec tedna. V prleški prestolnici je v angleškem jeziku o raznih tezah debatiralo 141 dijakov iz Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Češke, Južne Koreje, Romunije, Slovaške, Velike Britanije in Slovenije.

torek, 10. november 2009 ob 12:42

V Ljutomeru razstavlja Lucija Stramec

V Galeriji Anteja Trstenjaka v Ljutomeru je v teh dneh na ogled dvanajsta letošnja razstava. Svoja likovna dela razstavlja akademska slikarka Lucija Stramec. V Slovenj Gradcu rojena umetnica zdaj ustvarja v Mariboru, tokrat pa v Ljutomeru razstavlja prvič.

četrtek, 5. november 2009 ob 10:39

Komedija Mrtve duše

Novo gledališko sezono pričenjamo s komedijo naših gledaliških kolegov iz Šmartnega ob Paki. Ne bo manjkal niti STRAŠNI MALI JOŽE, zato pridite in se s kančkom ironije nasmejte v četrtek, 5. novembra zvečer.

četrtek, 5. november 2009 ob 10:35

Kasaštvo v Ljutomeru predstavlja utrip mesta

Pred natanko 135 leti so v bližini Ljutomera potekale prve kasaške dirke na Slovenskem, dijaka Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Martina Štampar in Miha Dominko pa sta se pod mentorstvom prof. Suzane Rauter lotila raziskovalne naloge, ki sta jo poimenovala Vpliv konjskih dirk in konjereje na identiteto Ljutomera skozi zgodovino. Na srečanju srednješolskih raziskovalcev Slovenije je bila naloga nagrajena.

četrtek, 29. oktober 2009 ob 07:094

Ljubiteljska kultura v novembru

Jesensko sonce naj vas greje od zunaj, pogledi na čudovite jesenske barve naj vam vrnejo nasmeh na obraz,naše kulturno povabilo pa naj bo pot k prijateljstvu in veselju do ustvarjanja.Prijazno vabljeni!

torek, 27. oktober 2009 ob 17:08

Ob svetovnem dnevu kmetic

Ob svetovnem dnevu kmetic so članice Društva kmetic Križevci-Veržej v Križevcih pripravile razstavo, na kateri so obiskovalci lahko videli prleške kulinarične specialitete, ročna dela, ki nastajajo ob vsakotedenskih srečanjih med novembrom in aprilom, in zanimivo razstavo fotografij z različnih delavnic in akcij omenjenega društva.

torek, 20. oktober 2009 ob 07:03

Predstavitev raziskovalnega dela

Splošna knjižnica Ljutomer, OE Muzej vljudno vabi na predstavitev raziskovalnega dela Vpliv konjskih dirk in konjereje na identiteto Ljutomera skozi zgodovino, ki bo v sredo, 7. oktobra 2009, ob 18. uri, v sobi stalne zbirke fotografij in filmov dr. Karola Grossmanna, OE Muzej (vhod v županat), Glavni trg 2, Ljutomer.

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 18:062

Teden otroka

Splošna knjižnica Ljutomer ponuja razvedrilni in poučni program v Tednu otroka, ki traja od 5. do 9. oktobra 2009. V tem času bo otrokom omogočen ogled različnih predstav in razstav:

ponedeljek, 5. oktober 2009 ob 10:50