Proslava ob 8. marcu Turističnega društva Pütar

Mednarodni dan žena je praznik, kateremu vsako leto namenimo veliko pozornosti, predvsem glede proslav in prireditev.

ponedeljek, 11. marec 2013 ob 14:01

Noč branja na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici

Ena izmed novosti, ki so jo v letošnjem šolskem letu konec februarja izvedli na OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici, je Noč branja. Pobudnici, organizatorki in izvajalki sta bili učiteljici Maja Strah in Janja Tratnjek, ki sta si Noč branja zamislili kot popestritev dela z nadarjenimi učenci.

ponedeljek, 11. marec 2013 ob 12:03

Povezovanje dveh kultur

Srbsko kulturno društvo »Štajerska skupnost« (Štajerska zajednica) s sedežem v Mariboru kot predsednik vodi Rade Bakračević iz Radencev. Društvo povezuje članstvo z Štajerske v sosednji Avstriji, kot tudi na Štajerskem v Sloveniji. Svoj redni letni občni zbor društva so opravili 9. marca v Radencih, kjer so kot zelouspešno ocenili delo društva v minulem letu, saj je poudarek na povezovanju kulture Srbov in Slovencev.

nedelja, 10. marec 2013 ob 16:48

Štirideseta razstava del Branka Borka

V galeriji Kulturnega doma Gornja Radgona je upokojeni sodnik Branko Borko, ki sedaj živi na Janževem vrhu v Občini Radenci, pripravil 9. marcaotvoritev svoje retrospektivne - že 40-e samostojne ! - razstave, ki so se je udeležili njegovi številni sorodniki, znanci in prijatelji, kot tudi člani Likovnega društva Gornja Radgona.Razstava bo na ogled do 3. aprila !

nedelja, 10. marec 2013 ob 16:42

Srbski kulturni dnevi na Štajerskem

V okviru letošnjih prireditev »Dnevi srbske kulture«, ki jih tradicionalno pripravlja Srbsko kulturno društvo Štajerska skupnost s sedežem v Mariboru (predsednik društva je Rade Bakračević iz Radencev), je vrhunec dogajanj potekal konec minulega tedna v Radencih.

nedelja, 10. marec 2013 ob 12:55

»Druži naju ples in petje«

Folklorna skupina KUD Razkrižje je v soboto, 9. marca, priravila prireditev "Druži naju ples in petje".

nedelja, 10. marec 2013 ob 11:07

V Pečarovcih izdelovali gnezdilnice

Ker se bliža Gregorjevo, dan, ko se ptički ženijo, so člani Društva za biološko dinamično gospodarjenje Pomurja pripravili delavnico izdelave gnezdilnic. Delavnica je potekala v Pečarovcih, za strokovnost pa so na delavnici poskrbeli ornitologi Barbara, Željko in Darko - člani Pomurske sekcije DOPPS-a.

nedelja, 10. marec 2013 ob 10:24

Zlata paleta 2013

Likovno društvo Gornja Radgona se je novembra lani vključilo v Zvezo likovnih društev Slovenije (ZLDS), s sedežem v Trbovljah, ki že od leta 1999 dalje razpisuje tekmovanja za Zlato paleto. Ta temelji na osnovnih akterjih likovnega snovanja, članih likovnih društev in skupin, njihovih akademsko izobraženih mentorjih in likovnih kritikih, ki s svojim strokovnim znanjem omogočajo kakovostno realizacijo tudi v obliki strokovnih žirij invečstopenjske strokovne selekcije likovnih izdelkov ...

sobota, 9. marec 2013 ob 23:41

»Pesem nas oplemeniti in nam obogati življenje«

V petek, 8. marca, na mednarodni praznik vseh žensk, je ob 18.00 uri v dvorani Doma kulture Ljutomer, potekal jubilejni koncert ob 30-letnici delovanja ženskega pevskega zbora, Društva upokojencev Ljutomer.

sobota, 9. marec 2013 ob 22:59

Otvoritev razstave ročnih del

V četrtek, 7. marca, je ob 16.00 uri potekala otvoritev razstave ročnih del v Domu upokojencev v Ljutomeru, s kulturnim programom, namenjenim prazniku »8. marec«, ki jo organizira Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer. Razstava bo odprta od 7.3. – 13.3. 2013, vsak dan od 9.00 – 15.00 ure.

sobota, 9. marec 2013 ob 11:41