Pustne norčije v OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Na pustni torek so maškare in kurenti povsod po Sloveniji še zadnjič v tem letu preganjali zimo. Marsikdo danes več ne verjame v to stoletno izročilo, saj zimi in mrazu pri nas še dolgo ni videti konca. Da bi čim prej odgnali mrzlo zimo in priklicali toplo in cvetočo pomlad, so se v maškare našemili tudi osnovnošolci iz ljutomerske Osnovne šole.

torek, 12. februar 2013 ob 19:09

Predavanje logopedinje na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

V četrtek, 7. 2. 2013, smo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci organizirali za starše otrok iz vrtca in prve triade osnovne šole predavanje. Predavanje je izvedla logopedinja Aleksandra Glatz, ki je zaposlena na ZUDV Dornava. Pobudo za predavanje so podali starši otrok, ki obiskujejo vrtec Cezanjevci in Stara Cesta. Starši namreč ugotavljajo, da imajo njihovi otroki vedno več logopedskih težav.

torek, 12. februar 2013 ob 12:30

Urica kulture na OŠ Mala Nedelja

V dvorani kulturnega doma so v ponedeljek, 11. februarja, učenci OŠ Mala Nedelja, pripravili urico kulture in tako počastili slovenski kulturni praznik. Franček in Micika sta ponovila zmagovalno predstavitev iz Črne na Koroškem, na čelo sta zaigrali Nika in Ajra, učenke višjih razredov pa so uprizorile igrico Kje si, Uršika?

torek, 12. februar 2013 ob 12:171

Dobrodelni koncert župnijske Karitas Mala Nedelja

V petek, 8. februarja, je v kulturnem domu pri Mali Nedelji potekal dobrodelni koncert, katerega so organizirali prizadevni člani župnijske Karitas.

nedelja, 10. februar 2013 ob 10:251

Uspel ustvarjalni natečaj Turnišče 2013

Na dan slovenskega kulturnega praznika, 8. februarja, je bila osrednja kulturna prireditev Občine Turnišče, s pričetkom ob 14. uri, v Jeričevem (kulturnem) domu v Turnišču. Tam je Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče s podelitvijo priznanj in nagrad najboljšim tudi zaključilo letošnji že 29. ustvarjalni natečaj na literarnem, likovnem in multimedijskem področju. Letos so na razpis prejeli skupno kar 158 del.

sobota, 9. februar 2013 ob 12:05

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Proslava ob slovenskem kulturnem prazniku pri Sv. Juriju ob Ščavnici se je odvila v četrtek, 7. februarja v Kocbekovi dvorani.

petek, 8. februar 2013 ob 11:25

Razstava likovnega para v Gornji Radgoni

Ob letošnjem kulturnem prazniku so slovesnosti v Gornji Radgonipripravili v sredo, 6. februarja. Tako so ob 16. uri predali svojemu namenu prenovljene prostore knjižnice, ob 18. uri pa je bila osrednja slovesnost v dvorani Kulturnega doma. Vmes, ob 17. uri, jebila v Galeriji Kulturnega doma otvoritev razstave likovnih del dveh likovnikov, mladega para Eve Žula in Matjaža Gederja, ki sta člana Likovnega društva Gornja Radgona.

petek, 8. februar 2013 ob 09:56

V Radencih počastili Prešerna

Na predvečer letošnjega slovenskega kulturnega praznika je bila Kongresna dvorana hotela Radin v Radencih nabito polna. V primerjavi z drugimi kulturnimi prireditvami v preteklosti se dobi občutek, da tudi sedaj, kot nekoč, krizni časi »potegnejo« ljudi h kulturi. Torej je slovenska kultura res tisto, kar Slovenke in Slovence drži skupaj ?

petek, 8. februar 2013 ob 09:10

Z utrinki poezije v živo, predstavili dvojezično knjigo Erato

Literata Feri Lainšček in Robert Titan Felix, zgodovinar pedagog Franc Kuzmič, kantavtor Tomaž Domicelj in umetnica Irena Brunec - Tébi, so v četrtek, 7. februarja, v Poročni dvorani Mestne hiše v Ljutomeru, predstavili dvojezično knjigo "Erato - muza ljubezenske in erotične poezije", z utrinki poezije v živo.

četrtek, 7. februar 2013 ob 22:18

Miklošičevo nagrado prejela Marija Prelog

V četrtek, 7. februarja, je Občina Ljutomer, ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Slavnostna govornica na prireditvi je bila akademska kiparka in slikarka, Irena Brunec – Tébi.

četrtek, 7. februar 2013 ob 21:30