Prva gledališka predstava v prenovljenem zadružnem domu na Cvenu

Na Cven prihaja zelo uspešna komedija Raya Cooneya - Spusti me pod odejo, katero so naštudirali ljutomerski gledališčniki v režiji Srečka Centriha.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 21:32

Predstavitev novih folklornih oblačil Folklornega društva Sv. Jurij ob Ščavnici

Folklorno društvo Sveti Jurij ob Ščavnici se je v soboto, 3. novembra, predstavilo v novi podobi, saj je bila celovečerna prireditev ljudskih plesov in pesmi namenjena predstavitvi novih folklornih oblačil in zahvali vsem tistim, ki so pri tej pridobitvi kakorkoli pomagali.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 18:341

Podpora študentskih klubov predlogu Zakona o štipendiranju

Z današnjim dnem se prične zbiranje podpisov za predlog Zakona o štipendiranju, kjer sodelujejo tudi študentski klubi Slovenije. Tako Zveza ŠKIS kot študentski klubi pozivajo k oddaji podpisov pred Upravnimi enotami, kjer nudijo tudi dodatno informacijsko podporo, pomoč pri oddaji podpisa in so na voljo za dodatne informacije o predlogu Zakona o štipendiranju.

ponedeljek, 5. november 2012 ob 11:49

Društvu Oldtimer Stara Gora pokal v trajno last

Društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Oldtimer Stara Gora že vrsto let sodi med najbolje organizirana in najbolj dejavna društva, združena v Zvezi slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, v katero je trenutno včlanjenih 44 društev s preko 3300 člani, ki imajo registriranih okrog 5000 starodobnih avtomobilov, motornih koles, traktorjev in tudi avtobusov.

nedelja, 4. november 2012 ob 19:15

Člani Kluba ormoških študentov izvolili novo vodstvo

V petek, 26. 10. 2012 je v prostorih Kluba ormoških študentov na Kerenčičevem trgu 11 v Ormožu potekal redni letni zbor članov Kluba ormoških študentov. Na zboru članov, ki se ga je udeležilo okrog 15 ljudi, je dosedanje vodstvo predstavilo programsko in finančno poročilo za preteklo leto ter izvedlo volitve novega vodstva kluba za študijsko leto 2012/13.

sobota, 3. november 2012 ob 14:45

Dan, ko se spominjamo umrlih

1. november, dan mrtvih ali dan spomina na mrtve, je državni in krščanski praznik, ki se praznuje po vsem svetu. Na ta dan se spominjamo umrlih, običaj pa narekuje, da na grobove sorodnikov in prijateljev odnesemo sveče ter rože.

četrtek, 1. november 2012 ob 09:365

Zbor Cantate ogrel ozračje proslave ob dnevu reformacije v Moravskih Toplicah

V evangeličanski cerkvi v Moravskih Toplicah, se je prejšnji petek odvijala slovesnost ob velikem evangeličanskem prazniku Dnevu reformacije. Slavnostni govornik prof. Ludvik Sočič je predstavil pomembno osebnost slovenskega protestantizma, duhovnika in pisatelja Janoša Kardoša, škof evangeličanske cerkve v Sloveniji mag. Geza Erniša pa je opisal načelo protestantizma kot zelo funkcionalno, tako socialno kot gospodarsko z veliko mero družbene odgovornosti.

sreda, 31. oktober 2012 ob 14:52

Drugi dan Festivala folklornih skupin Prlekije

Minuli konec tedna, je v Babincih potekal Festival folklornih skupin Prlekije. Že v soboto je bilo veselo, kljub mrzlemu vremenu in snegu, pa je tudi v nedeljo prireditev obiskalo veliko število obiskovalcev, ogledala pa si jo je tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, vse zbrane pa je tudi v nedeljo pozdravila Jožica Berden, predsednica TKD Babinci.

torek, 30. oktober 2012 ob 19:36

Srečanje mladih likovnikov pri Mali Nedelji

V ponedeljek, 22.10.2012, se je na OŠ Mala Nedelja odvijalo tradicionalno Srečanje mladih likovnikov. Udeležilo se ga je 20 udeležencev s svojimi mentorji iz naslednjih osnovnih šol: Veržej, Cven, Stročja vas, Cezanjevci, Ljutomer, Križevci in Mala Nedelja.

ponedeljek, 29. oktober 2012 ob 15:29

V Banovcih izvedli požarno vajo

V soboto, 27. novembra, je v Banovcih potekala gasilska vaja »Požar Banovci 2012«, kot del aktivnosti v mesecu oktobru - mesecu požarne varnosti. Na vaji, ki jo je pripravil poveljnik PGD Banovci je sodelovalo 40 gasilcev občinskega gasilskega poveljstva občine Veržej, ki ga sestavljajo PGD Veržej, PGD Banovci in PDG Bunčani.

nedelja, 28. oktober 2012 ob 19:412