Predstava Gosposka kmetija

Po dolgih letih je ponovno zaživela Gledališka skupina v Cerkvenjaku. Ob pomoči režiserja Milana Černela iz Vitomarcev so na oder postavili komedijo Gosposka kmetija, s katero gostujejo širom po Sloveniji. V nedeljo, 13. februarja ob 15. uri se bodo predstavili v Kulturnem domu pri Mali Nedelji. Vabljeni vsi, ki si želite poldrugo uro zabave in sproščenega smeha. Vstopnice po 5 evrov bodo v prodaji uro pred predstavo, lahko pa jih kupite tudi v predprodaji v trgovini pri Hotelu Grozd pri ...

torek, 8. februar 2011 ob 10:58

Popoldan s Prešernom

Članice in člani literarnega krožka pri Društvu upokojencev Radenci, ki se enkrat tedensko, pod vodstvom mentorice Bee Baboš Logar, srečujejo v prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so pripravili literarni popoldan v čast slovenskega kulturnega praznika – 8. februarja.

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 21:23

Dannyjevi akvareli Prešerna

Članice in člani likovne sekcije Društva upokojencev Radenci so se v Karitasovem domu svetega Lenarta v Lenartu v ponedeljek, 7. februarja, ob 10. uri udeležili odprtja razstave petnajstih akvarelov  slikarja Danijela Ferlinca - Danny-ja iz Zgornje Ščavnice. V čast slovenskega kulturnega praznika je do 7. marca razstavljen ciklus kar 15 akvarelov velikosti 70/50 cm pod naslovom »Doktor France Prešeren skozi prostor in čas«, ki jih je slikar leta 2007 podaril Osnovni šoli ...

ponedeljek, 7. februar 2011 ob 16:40

Slavje zakoncev Dolinšek in drugih iz Radenec

Kulturno društvo Štefan Raj Turnišče, ki ga kot predsednica vodi Danijela Apatič, je ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika pripravilo osrednjo prireditev Občine Turnišče v nedeljo, 6. februarja, ob 15. uri v Kulturnem domu Turnišče. Slovesni nagovor je imel župan Občine Turnišče Slavko Režonja.

nedelja, 6. februar 2011 ob 22:20

Šolska kulturna prireditev v Radencih

Pesem je, če si vesel in poješ vesele pesmi.Pesem je, če si žalosten in poješ žalostne pesmi.Pesem je, če si zaljubljen in poješ zaljubljene pesmi.Pesem je hrup, je sol, je solza na licu,pesem je nasmeh, je poljub, je stisk roke,pesem je srce, če ga imaš.

sobota, 5. februar 2011 ob 12:31

Razstavlja Jožef Horvat

Ob bogatem kulturnem programu so v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, v petek, 4. februarja, ob 18. uri odprli razstavo akvarelov in akrilov na platnu ter lesonitu 70-letnega Jožefa Horvata iz Spodnje Velke.

sobota, 5. februar 2011 ob 12:17

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja za leto 2011

V Kulturnem domu Ljutomer so na slavnostni prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, podelili Miklošičevo nagrado in priznanja. Miklošičevo nagrado za leto 2011 je prejel Anton Marinič iz Cvena, priznanja pa Frančiška Zorec in Zvonko Štefanec iz Ljutomera ter Leon Rošker iz Cvena. Vse zbrane v dvorani je naiprej pozdravila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, slavnostna govornica na prireditvi pa je bila Eva Škofič Maurer.

petek, 4. februar 2011 ob 21:20

Pri ženskah najpogostejši rak dojk, pri moških pljučni rak

Danes, 4. februarja, je svetovni dan boja proti raku, ki je po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije najpogostejši vzrok smrti na svetu, letno pa za rakom po celem svetu zboli več kot 12 milijonov ljudi, 7,6 milijona jih zaradi raka tudi umre. Po mnenju zdravnikov lahko preprečimo kar 40 odstotkov vseh rakov, zato je Mednarodna zveza za boj proti raku letošnji svetovni dan poimenovala pod geslom Raka lahko preprečimo.

petek, 4. februar 2011 ob 10:58

Koncert v glasbeni šoli Ljutomer

Glasbena šola Ljutomer že nekaj let v mesecu februarju pripravlja koncert za predšolske otroke. Tudi letošnji je bil nekaj posebnega. Skozi spoznavanje glasbenih instrumentov sta nas vodili lutki Janka in Metke. Lutki sta bili dodatna spodbuda za bogato glasbeno doživljanje, kar so otroci izražali s spontanim prepevanjem, ploskanjem in odgovarjanjem na zastavljena vprašanja. V tem mesecu bodo glasbeni pedagogi glasbene šole Ljutomer izvedli v našem vrtcu še glasbene delavnice za vse ...

četrtek, 3. februar 2011 ob 07:401

Ljubiteljska kultura v februarju 2011

Vabljeni na kulturne prireditve v mesecu februarju.

sreda, 2. februar 2011 ob 22:35