Izbrana dela šestih pomurskih likovnikov

ot smo na spletnih straneh »Prlekije« že lansko leto poročali, je do 14. Oktobra lani imela Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni, ki jo uspešno vodi Simona Pirc Katalinič, odprt razpis za regijsko likovno razstavo pod delovnim naslovom »Tekst v podobi: črka, beseda, tekst kot element likovnega dela« za ljubiteljske likovne ustvarjalce. V povezavi s tem razpisom je Likovno društvo Gornja Radgona za svoje članice ...

četrtek, 26. januar 2012 ob 00:01

V OŠ Križevci se bere tudi ponoči

Spanje v spalnici, ki je v resnici razred, je prava pustolovščina. Še posebej, če lahko bereš z naglavno ali ročno lučko, zamotan v spalno vrečo. Knjigo za nočno branje pa si lahko sposodiš v knjižnici ob 23.30, ko so vse knjižnice po Sloveniji zaprte – razen šolske knjižnice na šoli v Križevcih.

torek, 24. januar 2012 ob 19:39

Karitas - srce, ki vidi, čuti in odgovori na stisko

Župnijska Karitas Mala Nedelja že od začetka svojega delovanja vsako leto organizira dobrodelni koncert, izkupiček katerega nameni pomoči najbolj potrebnim župljanom. Prejšnja leta se je koncert odvijal v mesecu decembru, letos so se ga odločili izvesti v ponovoletnem času.

torek, 24. januar 2012 ob 17:36

V Ljutomeru ekipa Ljudov spremenila tok zgodovine

V sredo, 18. januarja smo v ljutomerskem Domu kulture gledali najboljšo predstavo po izboru strokovne žirije na 50. Linhartovem srečanju 2011, festivalu ljubiteljskih gledaliških skupin Slovenije: "Gledališka priredba Chaplinove filmske mojstrovine, Mali diktator Šentjakobskega gledališča Ljubljana, je žiriji Linhartovega srečanja olajšala delo, saj je brez najmanjšega dvoma to izbrala za najboljšo predstavo v celoti."

ponedeljek, 23. januar 2012 ob 23:26

Samostojna razstava Albine Kragelj

Minuli konec tedna je v galeriji ustanove DOSOR v Radencih odprla samostojno razstavo slikarka Albina Kragelj. Na ogled je ponudila 25 svojih novejših del. Razstava bo odprta do 31.01.2012.

nedelja, 22. januar 2012 ob 17:54

Objem za šolo

Objem nam polepša že tako lep dan ali pa nam pomaga prebroditi težke trenutke. Zbližuje ljudi in pomaga krepiti vezi med njimi. Objem podarimo nekomu, ki smo mu naklonjeni. 21. januar je mednarodni dan objemanja, na Osnovni šoli Janka Ribiča Cezanjevci pa so ga obeležili na poseben način. Objeli so šolo.

sobota, 21. januar 2012 ob 19:13

Srečanje z dedki in babicami tokrat malo drugače

Tradicionalno vsakoletno srečanje dedkov in babic z vnuki in vnučkami v vrtcu Sonček pri Sv. Juriju ob Ščavnici, je v četrtek, 20. januarja, v telovadnici OŠ potekalo drugače kot v preteklih letih.

petek, 20. januar 2012 ob 17:051

Ob 50-letnici Športne zveze Ljutomer razglasili športnike leta 2011

V četrtek, 19. januarja, je v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru potekala slovesnost ob 50-letnici Športne zveze Ljutomer ter 42. razglasitev Športnika leta ŠZ Ljutomer.

petek, 20. januar 2012 ob 09:064

Razstava dveh v Mariboru

Slikar Branko Počkar, član Likovnega društva Gornja Radgona, razstavlja svoje slike v avli hotela Betnava v Mariboru. K skupni razstavi ga je povabil slikar Rajko Ferk iz Maribora, ki ima na skrbi tamkajšnje razstavišče in tam pripravi vsak mesec novo razstavo. Otvoritev tokratne razstave je potekala v sredo, 18. januarja, zvečer. Zbralo se je izredno veliko občinstva. Razstava bo na ogled do srede februarja.

četrtek, 19. januar 2012 ob 10:38

Zanimivo predavanje v OŠ Križevci

V ponedeljek, 16.1.2012 se je v OŠ Križevci odvijalo predavanje z naslovom "ODVISNOSTI". Zavedamo se, da je najboljša preventiva za zmanjšanje tega vse širšega pojava v današnji družbi pravočasna informiranost in ozaveščanje tako staršev kot otrok oziroma mladine, zato so imeli učenci osmega in devetega razreda predavanje v dopoldanskem času, starši pa popoldan.

sreda, 18. januar 2012 ob 14:55