Monokomedija Penisov monolog

Vabljeni na uro smeha ob monokomediji Penisov monolog v torek, 8. decembra ob 19:30 v Dom kulture Ljutomer. Zabaval vas bo Jernej Kuntner. Vstopnice po 7 € lahko kupite v Blagovnici Ljutomer.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 13:043

Božična Prlekija

Božična Prlekija je naslov projekta, katerega namen je med seboj vsebinsko in promocijsko povezati prireditve, ki se odvijajo na območju Prlekije v (pred)božičnem času in dvigniti kulturo praznovanja božičnih praznikov. Izbrane prireditve odlikuje raznovrstnost pojavnih oblik in prireditvenega okolja.

ponedeljek, 7. december 2009 ob 07:12

2. Razstava slovenskih jaslic v Veržeju

V petek 4. decembra je potekala otvoritev 2. Razstave slovenskih jaslic v Kovačičevi dvorani Zavoda Marianum v Veržeju. Razstavo letos organizira Društvo ljubiteljev jaslic Slovenije, Zavod Marianum Veržej - Center DUO, Turistično društvo Banovci in Občina Veržej. Jasličarji so letos na ogled postavili preko 50 unikatnih jaslic iz različnih materialov.

petek, 4. december 2009 ob 14:24

Otvoritev 2. Razstave slovenskih jaslic v Veržeju

Izjemen odziv jasličarjev iz cele Slovenije in več kot 4.000 domačih in tujih obiskovalcev vseh generacij na lanskoletni Razstavi slovenskih jaslic v Veržeju nas je spodbudil, da vas tudi v letošnjem prazničnem času prijazno povabimo k občutenju duhovne in kulturne dragocenosti slovenskega božičnega izročila.

sreda, 2. december 2009 ob 20:03

Ta veseli dan Kulture

V četrtek, 3. decembra bo na Spodnjem Kamenščaku v Mladinskem centru Prlekije potekal Ta veseli dan Kulture - Dan odprtih vrat slovenske kulture. Digajanje se bo odvijalo od sedme ure zjutraj s prireditvijo Srečanje s knjigami in Mreža multimedijskih centrov Slovenije M3C se predstavlja, ob 17. bo sledil glasbeni nastop rogistov LD Križevci in ogled filmskega ciklusa produkcije Luksus - Medkulturni dialog s srečanjem z avtorji in uradno predajo opreme za kulturno angažiranje.

sreda, 2. december 2009 ob 12:20

Za Tratnikove zbrali več kot 4000 evrov

V Domu kulture Ljutomer so številni obiskovalci prisluhnili odličnemu koncertu orkestra Slovenske vojske, katerega je v svoji prvi humanitarni akciji v prleško prestolnico povabil Lions klub Ljutomer.

sreda, 2. december 2009 ob 07:101

Ljubiteljska kultura v decembru

Zaključite letošnje leto tudi z obiskom katere od ponujenih kulturnih prireditev v Prlekiji.

ponedeljek, 30. november 2009 ob 14:44

Tržnica srednjih šol v Stročji vasi

Za okoli 170 učencev devetih razredov sedmih osnovnih šol na območju upravne enote Ljutomer so v prostorih nove osnovne šole v Stročji vasi pri Ljutomeru pripravili še tretje leto zapored tržnico srednjih šol in poklicev. Svetovalni delavki Mateja Leskovar iz osnovne šole Stročja vas in Metka Dvanajščak iz osnovne šole Janka Ribiča Cezanjevci sta povabili pomurske in podravske srednje šole.

sreda, 25. november 2009 ob 10:33

Večer folklore v Veržeju

Folklorna skupina Leščeček, ki deluje v sklopu Kulturnega društva Slavka Osterca Veržej, pripravlja to soboto, 28. novembra, tretji Večer folklore. Domači folkloristi se bodo obiskovalcem predstavili v novi kostumski preobleki, splet plesov, ki jih bodo odplesali, pa so poimenovali K vojakom. Od 19. ure naprej se jim bodo na odru Kulturnega doma Veržej pridružili tudi člani vokalne skupine Evterpe, folklorne skupine Cven in instrumentalne skupine Zadnji moment.

sreda, 25. november 2009 ob 10:30

Dobrodelni koncert v Ljutomeru

Lions klub Ljutomer, ki je pričel delovati maja letos, pripravlja to soboto, 28. novembra, svojo prvo humanitarno akcijo. V Domu kulture Ljutomer organizira dobrodelni koncert orkestra Slovenske vojske, ki se bo pričel ob 19. uri. "S svojo prvo humanitarno akcijo želimo izbrani družini olajšati hudoekonomsko in socialno stisko. Družino, ki ji bo namenjena denarnapomoč, smo izbrali v sodelovanju ljutomerskega Centra za socialno delo,ljutomerske župnijske Karitas in ljutomerske organizacije ...

torek, 24. november 2009 ob 07:40