Prvo srečanje otrok za Slomškovo bralno priznanje 2012/2013

V nedeljo, 4. novembra 2012, je ob 11. uri, po nedeljski sveti maši, potekalo prvo srečanje veroučencev, ki bodo  letošnje leto sodelovali pri Slomškovem bralnem priznanju 2012/2013.

ponedeljek, 12. november 2012 ob 08:46

Ko čistilka Tilka in hišnik Feri rešita predstavo

Na odru Kocbekove dvorane je bila v petek, 9. 11., Čisto prava predstava v izvedbi gledališča KU-KUC. Predstava, ki je bila za otroke res čisto prava, je prva izmed peterice gledaliških iger, ki se bodo v tem šolskem letu v okviru Lutkovnega abonmaja, ki letos poteka prvič in katerega organizatorica je vodja vrtca Sveti Jurij ob Ščavnici Vera Mihalič, zvrstile na odru Kocbekove dvorane KUS-a Sveti Jurij ob Ščavnici.

ponedeljek, 12. november 2012 ob 08:43

Slike »Utrip slovenskih mest«

Med ducatom likovnih ustvarjalcev je na letošnji 4. mednarodni likovni koloniji za Dosorjev prstan Paleta v mesecu maju v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, sodelovala tudi Elena Sigmund iz Bučne vasi pri Šentjanžu. Profesorica likovne pedagogike, ustvarjalka vitrajev (vitražev) ter slikarka je po rodu iz Rusije,a se je k možu Franciju Sigmundu preselila v Slovenijo.

petek, 9. november 2012 ob 08:35

»Ko govorijo spretni prstki«

Dobre stvari so »baje« vedno tri. Prva je, da imamo na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci peč za žganje gline, druga - učence, ki jih zelo zanima ustvarjanje iz gline, tretja pa, da smo krasen kolektiv, ki med sabo ne sodelujemo le pri pouku, ampak tudi pri zunajšolskih dejavnostih.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30

Hubertova sveta maša v Ljutomeru

V nedeljo, 4. novembra, je župnik ljutomerske župnije Andrej Zrim, v župni cerkvi sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru, daroval Hubertovo sveto mašo za člane Lovske družine Ljutomer.

četrtek, 8. november 2012 ob 23:30

Aktualno na GFML - november 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML.V tokratni oddaji si lahko ogledate prispevek o ekskurziji na avstrijsko Koroško, reportažo iz letošnje vzgojiteljade, kjer so se srečali dijaki slovenskih vzgojiteljskih šol, dr. Vladimir Hozjan pa je spregovoril o razvoju mobilnih aplikacij in modernih računalniških platformah... Več pa v videu.

četrtek, 8. november 2012 ob 15:44

Plesali bodo za park

V Radencih se bo v petek, 23. novembra, ob 19. uri pričel humanitarni »Turistični ples 2012«, ki ga pripravlja Turistično društvo Radenci. Pod vodstvom predsednice Karmen Žibert Kaučič je namreč devetčlanski Upravni odbor tega društva na svoji zadnji seji v začetku novembra odločil, da bo za dobrobit domačega kraja in njegovih prebivalcev ter v namene humanitarnosti vsako leto odslej pripravil dobrodelni ples.

sreda, 7. november 2012 ob 15:39

Ljutomerski gasilci pomagali v Dvorjanah

V torek, 6. novembra, ob 7.10 uri, so se gasilci PGD Ljutomer odpravili na odpravljanje posledic poplav v Dvorjane, v občini Duplek, saj je štab Civilne zaščite za Vzhodnoštajersko regijo za odpravljanje posledic poplav za pomoč zaprosil tudi reševalce iz Pomurja.

torek, 6. november 2012 ob 21:412

Dobrodelna akcija »Poživimo šolo« v OŠ Janka Ribiča Cezanjevci uspešna

Učenci cezanjevske šole so po jesenskih počitnicah  vstopili v obnovljene prostore. Tri učilnice, sanitarije, knjižnica, hodniki, stopnišče in vhodna avla so dobili novo podobo. Prostori so dobili nov videz, so tudi svetlejši, počutje v njih je prijetnejše. To je bil tudi cilj akcije.

torek, 6. november 2012 ob 19:131

Radgonski upokojenci razstavljajo

»Preden otrok spozna prve pismenke in jih zna zapisati se izraža z risanjem, s katerim poudarja svoja čustva, svoje razpoloženje… Zato ni čudno, da so prvi ostanki kulture iz prazgodovine ravno risbe, ki so nastale na skalah in se jih kljub tisočletjem ohranile do danes. Likovno izražanje se je skozi stoletja spreminjalo, izpopolnjevalo, nastala so kiparska in likovna dela, ki jih občuduje ves svet v galerijah, muzejih, cerkvah, gradovih in drugje. Ljudje se izražamo na razli ...

torek, 6. november 2012 ob 10:051