Aktualno na GFML - marec 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so Informativni dan, Maturantski ples, Musical, Znanost ima mlade - dr. Miroslav Novak, ... Več pa v videu.

torek, 6. marec 2012 ob 08:55

Premiera predstave Videoklub

V nedeljo, 4. marca, so mladi gledališčniki ljutomerskega gledališča KD Ivan Kaučič v Domu kulture v Ljutomeru uprizorili premiero predstave Gorana Gluviča - Videoklub v režiji Srečka Centriha.

nedelja, 4. marec 2012 ob 19:45

Danilo Horn po trinajstih letih predal vodenje društva Antonu Žinku

Vinogradniki in ljubitelji vina, združeni v Društvu vinogradnikov Mala Nedelja, so v soboto, 3. marca, opravili redni letni občni zbor, trinajsti po vrsti.

sobota, 3. marec 2012 ob 20:39

Slik ni zavrgla

»…Slik ni zavrgla. Pogumno jih je izobesila, najprej zase, potem za druge. In uspela…«, je med ostalim dejal moderator na otvoritvi razstave slik v ljutomerski Galeriji Ante Trstenjaka. Rekel je to na odprtju letošnje galerijske sezone, ko je svoje slike, akrile na platnu, javnosti predstavila slikarka iz Radenec, Tatjana Mijatović.

petek, 2. marec 2012 ob 08:371

Za dvigalo zbranih še dodatnih 9.000 evrov

V ponedeljek, 27. februarja se je v športni dvorani ŠIC, zgodil še drugi odmevni dogodek v sklopu akcije zbiranja sredstev za izgradnjo dvigala za gibalno ovirane osebe pri Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

torek, 28. februar 2012 ob 14:01

»Na oder grem s srcem«

Ljubiteljsko dramsko društvo SvetiJurij ob Ščavnici ima od februarja naprej novo predsednico SonjoKarlo, ki se, tako ljubiteljski dramski igri kot tudi vzgojiteljskemupoklicu, predaja s srcem. Sonja je stara manj, kot je staro društvo,a je, da bo nekoč postala del njega, sanjala že kot otrok. BrezSonje si odslej ne bo mogoče predstavljati nobene predstave več,saj je pod svoje okrilje vzela vso dramsko delovanje od predšolskihotrok naprej.

torek, 28. februar 2012 ob 10:523

V nedeljo premiera mladih ljutomerskih gledališčnikov

Mladi gledališčniki ljutomerskega gledališča KD Ivan Kaučič napovedujejo premiero predstave Gorana Gluviča - VIDEOKLUB v režiji Srečka Centriha. Premiera bo v nedeljo 4. marca ob 15. uri v Domu kulture v Ljutomeru.

ponedeljek, 27. februar 2012 ob 19:14

Knjiga »Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh« predstavljena javnosti

"Ludvik Rudolf, mali Ludvik od Male Nedelje, pevec, ljubiteljski pesnik, avtor mnogih pesmi, številnih besedil in mnogih melodij. Pa vse zna na pamet izjemno občuteno povedati ali z občutkom zapeti. Vaški veterinar, porodničar pri številni živini. Cerkveni ključar, zbiratelj, krvodajelec, ljubitelj zgodovine, poznavalec zgodovine, etnografije, geografije Male Nedelje, malonedeljčanov in njene okolice. Ljubitelj vsega starega, starin, zgodovinskih dokumentov, zaprašenih slik in oguljenih ...

nedelja, 26. februar 2012 ob 11:095

Predstavitev knjige »Nekaj besed o Mali Nedelji in njenih ljudeh«

"Gre za zgodovino, ki je niso pisali samo veliki ljudje, ampak predvsem mali ljudje, ki so v kraju živeli in delovali. V knjigi so zapisani dogodki, očem nevidni, pa vendarle pomembni za posameznika, za skupnost ali družbo".

četrtek, 23. februar 2012 ob 10:11

Slovenščina, moj materni jezik

UNESCO je v času svojega obstoja oblikoval številne mednarodne in svetovne dneve. Enega izmed takšnih posebnih dni je razglasil novembra 1999. To je Mednarodni dan maternih jezikov. Tako letos 21. februarja že dvanajsto leto zapored vse članice UNESCA (do danes nas je že 192), praznujemo ta poseben dan.

torek, 21. februar 2012 ob 09:341