Žalujoči ostali še pri Mali Nedelji

Po uspešnih predstavah v Sv. Juriju in na območnem Linhartovem srečanju gledaliških skupin v Gornji Radgoni, so se igralci Ljubiteljskega dramskega društva iz Sv. Jurija ob Ščavnici v petek, 13. aprila, predstavili na malonedeljskem odru.

nedelja, 15. april 2012 ob 10:224

Otvoritev Kulturnega in upravnega središča v Svetem Juriju ob Ščavnici

Župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici Anton Slana je na otvoritveni slovesnosti 14. aprila 2012, zbranim izrekel dobrodošlico in ob tem poudaril neprecenljiv pomen kulture, »kulture kot nasprotja egoizma, pohlepa, plenjenja in sovraštva, kulture kot edinstvene  ustvarjalke narodovega blagora«, v času, ki nam ni preveč naklonjen.

nedelja, 15. april 2012 ob 10:126

Predstavilo se je 11 zborov in skupin

V petek, 13. aprila, je v Domu kulture v Ljutomeru potekalo 35. srečanje odraslih zborov in malih pevskih skupin. Na prireditvi, ki jo je pripravila JSKD Območna izpostava Ljutomer in so jo sofinancirale občine Ljutomer, Križevci, Veržej in Razkrižje, se je predstavilo 11 zborov oz. skupin.

sobota, 14. april 2012 ob 21:42

Dobrodelni koncert mladinskega pevskega zbora OŠ Ivana Cankarja Ljutomer

Našaprleška pokrajina je znana po številnih umetnikih, intelektualcih,predvsem pa po dobrih in uspešnih glasbenikih. Zato ni ničnenavadnega, da se v samem osrčju Prlekije, lahko izoblikujejo takoedinstveni in uspešni glasovi.

petek, 13. april 2012 ob 23:301

Kulturno in upravno središče v Svetem Juriju ob Ščavnici odpira svoja vrata

Pogovarjali smo se zžupanom občine Sveti Jurij ob Ščavnici g. Antonom Slana inprojektantom Kulturnega in upravnega središča g. Vojkom Pavčičem iz projektantskega ateljeja Dialog iz Maribora. G. Vojko Pavčič jeza ta projekt leta 2009 na arhitekturnem natečaju dobil prvonagrado.

petek, 13. april 2012 ob 18:364

Prleški vinogradniki v Hiši Stare trte

V sklopu vinsko-kulinaričnih večerov v Hiši Stare trte na Lentu v Mariboru se je predstavilo 5 vinogradnikov iz Prlekije. Ponudili so nam 17 vzorcev vin vinorodnega podokoliša Ljutomer-Ormož.

petek, 13. april 2012 ob 17:405

119 nagrajenih bralk in bralcev

Na Osnovni šoli Radenci so v četrtek, 12. aprila, pripravili bogato kulturno prireditev ob šolskem kulturnem dnevu, obiskal pa jih je tudi pisatelj Tone Partljič. Prišel je kot predstavnik slovenske 50-letnice: Bralne značke !

četrtek, 12. april 2012 ob 16:141

Na OŠ Mala Nedelja smo plesali

V torek, 10. aprila, je na OŠ Mala Nedelja potekal prav poseben športni dan - to je bil dan, obarvan s plesom. Levji delež pri organizaciji športnega dne je prevzela Plesna šola Urška pod vodstvom Nine Fras.

sreda, 11. april 2012 ob 19:281

Razstava kiparskih del umetnika Roberta Juraka

Zadnji dan v marcu se je v Logarovcih z razstavo "Panonska ura" predstavil 45-letni kiparski umetnik Robert Jurak iz Logarovcev. Preko 100 obiskovalcev si je lahko ogledalo kiparska dela kiparskega umetnika, poleg razstave pa je potekala tudi okrogla miza, ki je predstavljala uvod pred ogledom kovinskih kiparskih del.

torek, 10. april 2012 ob 14:06

Aprilsko praznično vzdušje

Že v drugi polovici marca, v času pred velikonočnimi prazniki, so v Domu starejših občanov Gornja Radgona potekale številne ustvarjalne delavnice, tako stanovalk in stanovalcev doma, kot tudi članic in članov iz različnih društev ter malčkov iz vrtcev in šolarjev. Večino ustvarjenih del, pravzaprav najlepše izdelke, pa so predstavili na praznični razstavi. Tako je v vhodni avli razstava velikonočnih domačih dobrot ter ročnih del članic Društva kmečkih žena Gornja Radgona. Na ...

nedelja, 8. april 2012 ob 10:41