Dan dejavnosti na OŠ Mala Nedelja

Letos teče že 4. leto, odkar je Osnovna šola Mala Nedelja vključena v projekt Zdrava šola. V okviru projekta vsako leto izvajamo aktivnosti v zvezi z zdravjem in aktualnimi temami, katere predpiše Nacionalna koordinacija mreže zdravih šol. Letošnja tema je Odnosi.si: Zmanjševanje neenakosti.

petek, 6. april 2012 ob 18:13

Ekološko pridelana prehrana na jedilniku vrtca in šole v Križevcih

Petek,30. marca, je v enoti vrtca pri OŠ Križevci pri Ljutomeru potekalv znamenju ekološko pridelane prehrane na jedilniku OŠ in vrtca. Vsiobroki so bili pripravljeni iz prehrambenih artiklov domačihlokalnih proizvajalcev.

petek, 6. april 2012 ob 13:171

Osmerica razstavlja

Od 5. aprila do 12. maja bodo v razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled likovna dela članic in članov Društva upokojencev Gornja Radgona, ki so sicer istočasno tudi v Likovnem društvu Gornja Radgona, a so se leta 2005 organizirali kot likovna sekcija upokojencev.

četrtek, 5. april 2012 ob 23:17

Pred kombinirano vajo »Pomurka 2012«

Za soboto, 19. novembra lani, je bila predvidena izvedba enodnevne, napovedane in kombinirane vaje pri počivališču Dolinsko (odsek avtoceste Turnišče – Lipovci).

četrtek, 5. april 2012 ob 15:472

Izobraževanje kulturnih promotorjev

V decembru leta 2011 in januarju 2012 je potekal prvi sklop, v februarju in marcu pa drugi sklop izobraževanj za usposabljanje kulturnih promotorjev v Stročji vasi. Po pogovorih z različnimi društvi in posamezniki se je odločilo za sodelovanje v projektu 13 udeležencev.

četrtek, 5. april 2012 ob 13:15

Otvoritev Info točke KULT PRO za kulturne promotorje

LTO Prlekija Ljutomer skupaj z vodilnim partnerjem Ljudska univerza Šentjur ter partnerji: Turistička zajednica opčine Štrigova, Turistička zajednica Marija Bistrica in Ljudska univerza Krško izvaja projekt z naslovom Delim znanje – ohranjam dediščino.

sreda, 4. april 2012 ob 15:19

Na cezanjevski OŠ gostili gospo Janjo Barši in predstavnike Občine Ljutomer

V ponedeljek, 2. aprila, so se na OŠ v Cezanjevcih mudili predstavnica Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (Služba za investicije), Janja Barši, županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, direktor občinske uprave Tomislav Zrinski in Jerneja Rajner.

torek, 3. april 2012 ob 18:40

»Podobe zrejo na nas« v Križevcih

V nedeljo, 1. aprila, je bila v prostorih župnišča v Križevcih pri Ljutomeru otvoritev 13. razstave "remenic". Organizator razstave je Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru, "remenice" pa so delo gospe Olge Antič, ki je za svoje umetnine lani prejela slovenski cerfitikat za praskanko.

torek, 3. april 2012 ob 18:28

Aktualno na GFML - april 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so obsežna reportaža o MEP-u (Modelu evropskega parlamenta), reportaže z raznih tekmovanj in ekskurzij, obisk nemške pisateljice Birgit Vanderbeke, ... Več pa v videu.

ponedeljek, 2. april 2012 ob 21:482

V Veržeju prikazali pokanje z možnarji

Zavod Marianum je v petek, 30. marca, že četrtič pripravil razstavo pirhov. Letos se lepota umetnosti in pridnost rok predstavlja v Puščenjakovi dvorani Centra DUO, ki jo dodatno bogatijo možnarji slovenskih in zamejskih pokrajin.

ponedeljek, 2. april 2012 ob 13:341