V ljutomerski galeriji

V Galeriji Ante Trstenjaka v Ljutomeru je bila v četrtek, 8. septembra, zvečer ob 19. uri odprta razstava novejših likovnih del članov društev upokojencev Pomurja. V uvodu je zapel Ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer pod vodstvom Vlaste Vizjak, a številne zbrane je pozdravila županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba.

petek, 9. september 2011 ob 13:591

Prireditev in slike

Kot smo že poročali, je Likovna sekcija Društva upokojencev Tišina v čast praznika Občine Tišina 20. avgusta izvedla prvo likovno kolonijo v domačem kraju in sicer v tišinskem parku, ob tamkajšnjem razpadajočem gradu. Iniciatorka kolonije je bila domačinka Marija Ratnik, kot mentor pa je sodeloval Karel Kosednar. Med udeleženci so bili tudi članice in člani Likovnega društva Gornja Radgona ter Društva upokojencev Radenci. Udeleženci kolonije so svoja dela dokončali doma in v soboto ...

torek, 6. september 2011 ob 14:45

Poljana navdihuje

Lendavska območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je kot organizator razpisala 5. mini likovno kolonijo za ljubiteljske likovnike Pomurja, ki je potekala v petek in soboto, 2. in 3. septembra, v Veliki Polani. V dvorani Doma Danijela Halasa sta 24 udeleženk in udeležencev prvega dne kolonije na začetku pozdravila Janja Magdič iz JSKD, Območna izpostava Lendava, kot tudi direktor Zavoda Čebelica iz Slovenskih Konjic, Andrej Štesl, ki upravlja tudi Dom Danijela ...

ponedeljek, 5. september 2011 ob 14:04

Škrjanček poje, žvrgoli...

Z uvodno pesmico »Škrjanček poje, žvrgoli…« pevk in pevcev mešanega pevskega zbora Karitasovega doma v Lenartu se je v tej ustanovi 2. septembra ob 10. uri dopoldne pričela slovesnost ob otvoritvi likovne razstave Vladimirja Petra Plavčaka iz Maribora.

nedelja, 4. september 2011 ob 11:04

Dan z društvom slepih

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota je petkov dan, 2. septembra, izbralo za gostovanje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Namenjen je bil stanovalkam in stanovalcem doma, kot tudi vsem zaposlenim v njem. Kajti, kako bodo slepo oziroma slabovidno osebo sprejeli v okolju v katerem živi, je v veliki meri odvisno, kako bo ta oseba sprejela sebe in svojo drugačnost in se znašla v vsakdanjem življenju.

sobota, 3. september 2011 ob 13:58

S septembrom se ljutomerska knjižnica vrača na običajni delovni čas

S septembrom se ljutomerska knjižnica vrača na običajni delovni čas in je tako od torka do petka spet odprta od 8. do 16. ure, ob ponedeljkih od 8. do 18. ure, ob sobotah pa od 8. do 13. ure.

četrtek, 1. september 2011 ob 14:25

Delegacija občine Ljutomer obiskala pobrateno mesto Fulnek na Češkem

Delegacija iz občine Ljutomer se je odzvala povabilu pobratenega mesta Fulnek na Češkem in se od 26. do 28. avgusta 2011 udeležila praznovanja 18. dneva Mesta Fulnek.

četrtek, 1. september 2011 ob 14:18

Na Oratoriju se je zbralo 90 otrok in 20 mladih animatorjev

V letošnjem letu se je na devetem Oratoriju v Ljutomeru, ki je potekal od 15. do 21. avgusta, zbralo 90 otrok in 20 mladih animatorjev.

četrtek, 1. september 2011 ob 09:354

Dosor-jev zbornik 2011

Prepolni predprostor domske knjižnice v DOSOR-ju, Doma starejših občanov Radenci, kjer se vsako sredo popoldne srečujejo članice in člani literarnega krožka, je 30. avgusta poleg njih gostil številne stanovalke in stanovalce doma, članice in člane Društva upokojencev Radenci ter druge zainteresirane, ki so prišli na predstavitev Dosor-jevega zbornika 2011, posebne literarne priloge mesečnega informativnega glasila Dosorjeve novičke.

četrtek, 1. september 2011 ob 09:23

Najugodnejša ponudba masaž

V mesecu septembru vam samo v DOSOR-ju ponujamo masažo celega telesa (45 min) za samo 20 eur. Izkoristite najugodnejšo ponudbo in pripravite svoje telo na prihajajoče jesenske dni.

sreda, 31. avgust 2011 ob 20:112