Podelili Miklošičevo nagrado in priznanja

V torek, 7. februarja, je Občina Ljutomer, ob slovenskem kulturnem prazniku, pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Slavnostna govornica na prireditvi je bila Prlečka, političarka, pedagoginja, nekdanja Slovenka leta in nekdanja ljubljanska županja, Vika Potočnik.

torek, 7. februar 2012 ob 21:32

Uvajanje boljših, novejših in primernejših metod v učenje plavanja otrok

Plavanje je ena izmed športnih disciplin, ki je v življenju zelo pomembna, kajti z njo se srečujemo že od majhnih nog. V Sloveniji je sistem oplavanjevanja kljub prizadevanjem, v zadnjih letih še vedno premalo učinkovit. Rezultati učenja plavanja niso zadovoljivi (predvsem ne pri najmlajših). Glede na to, da je učenju plavanja namenjeno sorazmerno zadostno število ur, gre vzroke za takšno stanje v največji meri iskati v premalo učinkovitih metodah učenja plavanja.* Zato je zelo pomembno ...

torek, 7. februar 2012 ob 16:451

Radgonski likovniki v Monoštru

Organiziranodelovanje likovnih umetnikov v Gornji Radgoni ima že več kotpolstoletno tradicijo, kajti prvo tovrstno društvo je biloustanovljeno že leta 1961, a je delo tega društva zamrlo. V začetkudevetdesetih let minulega stoletja so idejo o društvu, tokrat žemlajši likovni ustvarjalci, ponovno obudili in za ponovni razcvet jenajbolj zaslužen ZlatkoŠajhar,ki je društvo prevzel kot predsednik, danes pa v njem še aktivnodeluje kot finančnik. Za njim je kot predsednica društvo vodila ...

torek, 7. februar 2012 ob 10:17

Aktualno na GFML - februar 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete vsebine, kot so prireditev Gimnazijci gimnazijcem, tržnica poklicev, Informativa Pomurje 2012, mednarodna izmenjava na Finskem, projektni teden, ekskurzija v Ljubljano, ... Več pa v videu.

ponedeljek, 6. februar 2012 ob 16:38

Koš za »grde« razvade

31. januarja v Sloveniji obeležujemo dan brez cigarete, na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci pa je ta dan namenjen vsem grdim razvadam oziroma navadam.

ponedeljek, 6. februar 2012 ob 11:221

Slovesnost ob kulturnem prazniku na Razkrižju

V petek, 3. februarja, je v razkriškem domu kulture potekala prireditev ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika, ki sta jo organizirala Občina Razkrižje in Društvo Polje Razkrižje.

ponedeljek, 6. februar 2012 ob 09:46

Slovesnost ob kulturnem prazniku v Križevcih

V nedeljo, 5. februarja, je bila v kulturnem domu v Križevcih pri Ljutomeru slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku, ki ga je  pripravilo kulturno društvo Križevci ob pomoči Občine Križevci.

nedelja, 5. februar 2012 ob 21:37

Samostojno razstavlja Zdenko Krpan

V razstaviščni avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so 2. februarja zvečer odprli samostojno razstavo likovnih del, katerih avtor je 56-letni Zdenko Krpan iz Gornje Radgone.

petek, 3. februar 2012 ob 16:05

Ljutomerski gledališčniki pripravili novo gledališko igro

Gledališka skupina Ivan Kaučič Ljutomer je minuli konec tedna v Domu kulture v Ljutomeru, predstavila novo gledališko igro. V petek in soboto so premierno predstavili komedijo Raya Cooneya Spusti me pod odejo, z izvirnim naslovom Move Over Mrs. Markham.

sreda, 1. februar 2012 ob 20:01

Dobrodelni koncert z Ansamblom Saša Avsenika

Lions klub Ljutomer in Društvo aktivne mladine Veržej v sodelovanju z Občino Veržej organizirajo Dobrodelni koncert Ansambla Saša Avsenika, ki bo v petek, 10. februarja 2012, ob 20. uri v Domu kulture Veržej. Gost koncerta bo Gregor Avsenik. Sredstva, zbrana s prodajo vstopnic, bodo v celoti namenjena v dobrodelne namene.

sreda, 1. februar 2012 ob 00:321