Požar v kuhinji kulturnega doma

V četrtek, 28. oktobra ob 18. uri je zaradi pregretega olja v čajni kuhinji kulturnega doma pri Mali Nedelji izbruhnil požar. Ogenj je zajel inventar, močan dim se je razširil tudi v dvorano, kjer je potekala prireditev za otroke. Vodstvo šole je izvršilo evakuacijo otrok iz dvorane, vodja prireditve pa je obvestil regijski center za obveščanje v Murski Soboti, izklopil elektriko in zaprl dovod plina.

četrtek, 28. oktober 2010 ob 22:00

Malonedeljski folklorniki v Šentvidu

Člani folklorne skupine KD Anton Krempl od Male Nedelje smo v soboto, 23. oktobra zvečer nastopili kot gostje na slavnostnem koncertu ob 35 letnici ustvarjanja Mešanega pevskega zbora KUD Tacen pod Šmarno goro. Kulturni društvi imata že več let prijateljske odnose in člani se več krat srečujemo na raznih prireditvah.

torek, 26. oktober 2010 ob 18:49

17. Srečanje sosedov

Kulturno društvo A. Krempl in ljudski pevci Fantje od Male Nedelje prirejajo v soboto 30. oktobra ob 19. uri v kulturnem domu pri Mali Nedelji srečanje pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž. Predstavili se bodo pevci in godci iz sosednjih občin Sv. Tomaž, Juršinci,Sv. Jurij ob Šč. in KS Mala Nedelja.Srečanja pod naslovom "Srečanje sosedov" so se pričela pred 17 leti na pobudo vodje malonedeljskih pevcev g. Rudolf Ludvika. Prireditve potekajo po krožnem sistemu - vsako leto v drugi ...

ponedeljek, 25. oktober 2010 ob 19:51

Ljudske pevke iz Logarovec

Po tradiciji so se pred koncem tokratnega meseca v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, spomnili svojih desetih stanovalk in stanovalcev, ki v mesecu oktobru praznujejo svoj rojstni dan ter zanje pripravili posebno kulturno prireditev. Program slovesnega dopoldneva 22. oktobra je po 10. uri vodila strokovna delavka Silva Žnidarič, a v goste je prišla skupina šestih pevk iz Logarovec.

petek, 22. oktober 2010 ob 13:30

Iskrice kot resnice

Dolga leta so domislice Rudija Ringbauerja v rubriki Iskrice izhajale v dnevniku Delo. Izšle so tudi že v treh knjigah: Gole resnice, Preproste resnice in Božje resnice. Je pa Sobočanec, ki bo prihodnje leto dopolnil osmo desetletje, na srečanju v Radencih povedal, da je doslej aforizmov napisal sigurno preko dva tisoč in da jih torej ima »na zalogi« še za eno knjigo.

petek, 22. oktober 2010 ob 00:46

Jesenske gospodične v Mali Nedelji

Jesenske gospodične, tako so učenci oddelka podaljšanega bivanja z učiteljico Mihaelo pri Mali Nedelji poimenovali iz jesenskega listja in plodov izdelane figure. Izvirno in domiselno, kajne!? Ogledate si jih lahko v avli šole ali v galeriji na našem portalu.

petek, 15. oktober 2010 ob 22:061

Srečko Centrih prejel Linhartovo plaketo

S slavnostno podelitvijo matičkov se je končalo 49. Linhartovo srečanje – Festival gledaliških skupin Slovenije, ki je med 7. in 9.  oktobrom 2010 potekalo v Postojni v organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti in Občine Postojna. Na zaključni prireditvi so podelili Linhartovo plaketo za življenjsko delo, ki jo je prejel Srečko Centrih, član KD »Ivan Kaučič« iz Ljutomera.

ponedeljek, 11. oktober 2010 ob 19:483

Razstava Severine Trošt Šprogar

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je lansko leto, v dneh od 14. do 16. maja, bila uspešno izvedena prva slikarska kolonija za »Dosorjev prstan«. Sodelovalo je tedaj 13 akademskih slikark in slikarjev, med njimi tudi Severina Trošt Šprogar iz Trbovelj. Nastalo je skupno 23 del, ki so bila v avli Doma starejših občanov Radenci razstavljena takoj po zaključeni koloniji.

sobota, 9. oktober 2010 ob 09:56

Ljubiteljska kultura v oktobru 2010

Žlahten okus po kulturi naj vas pripelje k nam! V priloženem koledarju se bo našlo za vsakega nekaj.Prisrčno vabljeni!

sreda, 6. oktober 2010 ob 21:58

Hajdmo v kolo...

Po 18. uri so v nedeljo, 3. oktobra, v večnamenskem prostoru DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, nastopile plesalke in plesalci dveh folklornih skupin, ki predstavljata ljudske plese in običaje Srbije. To sta bili skupini sekcije folkloristov Branko Radičević iz Srbskega društva v Mariboru ter Folklornega ansambla Kulturno umetniškega društva Kosta Abrašević iz Bačke Palanke.

nedelja, 3. oktober 2010 ob 22:27