Dopolnila 99 let

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je 18. julija letos dopolnila 99 let starosti Marija Menhart, rojena Rožman v Šratovcih, ki je pravzaprav najstarejša občanka Občine Radenci, najstarejša stanovalka DOSOR-ja in tamkajšnje medgeneracijske skupine Zarja ter najstarejša članica Društva upokojencev Radenci.

sreda, 20. julij 2011 ob 14:202

Novih trideset platen

Po uspelem slikarskem dnevu v Gornji Radgoni (27. maja), ko je šesterica članic in članov Likovnega društva Gornja Radgona na platna »prenašala« podobo Apolonije (zadnje obsojenke čarovništva v tem kraju), je po dogovoru na drugi seji Upravnega odbora tega društva (22. junija), ki ga od konca aprila kot predsednica vodi Tatjana Mijatović iz Radenec, bilo v soboto, 2. julija, organizirano enodnevno skupno ustvarjalno srečanje članic in članov društva na Kapeli.

nedelja, 3. julij 2011 ob 23:34

S pisano paleto barv dali svojevrsten pečat Bioplinarni v Središču ob Dravi

V juniju so se v Centru starejših občanov Ormož in Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo Dornava odzvali povabilu lastnika Bioplinarne g. Domna Jurša in tudi sami pustili sled na tehnologiji 21. stoletja. S čopičem v roki ter s prijatelji ob strani so se podali na zid velikih razsežnosti, ob katerem so dobili občutek majhnosti.

četrtek, 30. junij 2011 ob 21:30

Proslava ob Dnevu policije

V spomin na dogodek leta 1991, ko so se policisti spopadli z Jugoslovansko ljudsko armado na mejnem prehodu Holmec, si je slovenska policija za svoj praznik izbrala 27. junij.

ponedeljek, 27. junij 2011 ob 09:561

Praznično druženje vinogradnikov

Lepo praznično soboto, 25. junija, so vinogradniki, združeni v Društvu vinogradnikov Mala Nedelja, izkoristili za druženje in pokušanje rezultatov dela, to je vina, nekaterih svojih članov. V velikem številu so se zbrali pri gasilskem domu in se dobre volje, opremljeni vsak s svojim kozarcem, ob spremljavi malonedeljske godbe in harmonikarja, sprehodili do domov in kleti svojih članov v bližnji okolici Male Nedelje.

nedelja, 26. junij 2011 ob 21:021

Akrili Rajka Ferka

»Eden od prijetnih občutkov je tudi takrat, ko človek preseneti samega sebe. Ko spozna, da je naredil nekaj, česar še ni in, da je to dobro, lepo in koristno. Zanj in za druge. V ljudeh so skriti talenti. Eni se razkrijejo prej, drugi kasneje. Eni pišejo, drugi muzicirajo, tretji slikajo ali kiparijo. Mnogi najdejo sebe v raznih stiskah, iščoč samopotrjevanja ali v begu iz anonimnosti. Veliko jih premore talent in potrebo po ustvarjanju, nimajo pa tistega pravega poguma, da bi razgalili ...

sobota, 25. junij 2011 ob 17:47

V Ljutomeru obeležili 20. obletnico samostojnosti in 140. obletnico PGD Ljutomer

V petek, 24. junija, je v Ljutomeru potekela osrednja proslava ob Dnevu državnosti, ki jo je letos Občina Ljutomer združila s proslavo ob 140-letnici PGD Ljutomer. Slavnostna proslava se je odvijala na Glavnem trgu v Ljutomeru, slavnostni govornik pa je bil Branko Dervodel, namestnik generalnega direktorja Uprave RS za zaščito in reševanje.

sobota, 25. junij 2011 ob 00:441

Preko 30 delavnic na Kulturnem maratonu

22. in 23. junija je na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer kot vsako leto potekal znameniti Kulturni maraton, ki so ga letos že nestrpno pričakovali. Dijaki so tudi tokrat sodelovali v različnih delavnicah in merili svoje znanje ter spretnosti z različnih področij. Potekalo je čez 30 različnih delavnic.

petek, 24. junij 2011 ob 17:57

Ob Dnevu državnosti

Literarni krožek DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, ki ga kot mentorica vodi Bea Baboš Logar, je ob jutrišnjem Dnevu državnosti pripravil slovesnost v prostorih domske knjižnice. Nastopili so članice in člani literarnega krožka, v njem pa poleg stanovalcev DOSOR-ja redno sodelujejo tudi članice in člani Društva upokojencev Radenci.

petek, 24. junij 2011 ob 15:05

Odprtje razstave in prenovljene čitalnice

V četrtek, 23. junija, je bilo v ljutomerski knjižnici odprtje razstave likovnih del slikarke Ane Klemenčič iz Ljutomera, ki se zadnji dve leti intenzivno ukvarja s slikarstvom. Kulturnemu dogodku je prisostvovalo lepo število udeležencev.

petek, 24. junij 2011 ob 13:04