Teden otroka v Splošni knjižnici Ljutomer

Splošna knjižnica Ljutomer vabi na pravljično uro, ki bo v ponedeljek, 4. oktobra 2010, ob 16.30. uri na mladinskem oddelku knjižnice. Pravljico Aljažev čevelj bo pripovedovala Jasna Branka Staman.

nedelja, 3. oktober 2010 ob 08:27

Dokument in podoba

Ob tokratnem občinskem prazniku Občine Gornja Radgona so 1. oktobra ob 17. uri v galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni odprli razstavo likovnih del članic in članov Likovnega društva Gornja Radgona. To društvo letos praznuje deseto obletnico svojega obstoja in je zatorej ob tej obletnici objavilo razpis za likovna dela na temo »Dokument in podoba« v okviru že svoje šeste likovne kolonije.

sobota, 2. oktober 2010 ob 13:31

Marjetice rade pojo

Pred koncem septembra so se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, spomnili svojih 22 stanovalk in stanovalcev, ki v mesecu septembru praznujejo svoj rojstni dan ter zanje pripravili posebno kulturno prireditev. Tako je skupina petnajstih pevk, ki kot Marjetice delujejo v okviru Društva upokojencev Moravske Toplice, nastopila 29. septembra ob 10. uri dopoldne v restavracijskih prostorih DOSOR-ja. Marjetice je k nastopu povabilo Društvo upokojencev Radenci.

četrtek, 30. september 2010 ob 12:53

Ure naših dni

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, izdajajo domsko informativno glasilo Dosorjeve novičke, ki se jim je letošnjo pomlad pridružila še posebna priloga. Ob praznovanju letošnjega slovenskega kulturnega praznika (8.februar) so članice literarnega krožka v DOSOR-ju pripravile vsebino za knjižico »Ure naših življenj«, ki ga kot mentorica vodi Bea Baboš Logar. Dobivajo se vsak četrtek popoldne ob 16. uri v domski knjižnici in z veseljem pričakujejo nove in nove člane ...

četrtek, 23. september 2010 ob 21:45

Vnovič likovno ustvarjanje

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je z začetkom letošnje jeseni že drugič pričela z aktivnostjo likovna delavnica pod vodstvom akademske slikarke in magistre umetnosti Saše Bezjak iz Gornje Radgone. Prva tovrstna delavnica je pričela z delam lansko jesen in nekateri njeni slušatelji so svoja dela že tudi razstavili. Vodja delavnice, Saša Bezjak, kot obiskovalka delavnice Tatjana Mijatović pa sta bili letos maja povabljeni k sodelovanju na likovni koloniji za Dosorjev prstan ...

sreda, 22. september 2010 ob 10:46

Prodajna galerija Boni

V prostorih knjižnice pri pitnem salonu hotela Radin v Radencih je bila v petek, 17. septembra, ob 17. uri otvoritev prodajne galerije in trgovine s slikarskimi potrebščinami Boni. Lastnik trgovine je Marko Logar, sin znamenitega slovenskega grafika Lojzeta Logarja, predavatelja grafike na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, ter Bee Baboš Logar, upokojene profesorice iz Radenec.

sobota, 18. september 2010 ob 14:11

Modelarji se predstavijo

V Hrastju Moti se je treba zapeljati proti gramoznicam v bližini reke Mure in pri ribiškem domu zaviti na levo na makadamsko cesto. Po skoraj 400 metrih se med koruznimi polji ter njivami z bučami pride do piste radenskih modelarjev, ki so tam s svojimi avtomobilskimi, letalskimi in helikopterskimi modeli vsak lepi vikend. A v soboto, 11. septembra, so pripravili prvič dan odprtih modelarskih vrat.

sobota, 11. september 2010 ob 12:07

Dve slikarki v DOSOR-ju

Od 10. septembra do 10. oktobra je v avli DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, na ogled likovna razstava del dveh slikark - upokojenk iz Murske Sobote, Ivanke Lehner in Marije Skledar. Otvoritev razstave je potekala v petek, 10. septembra, ob 19.uri, ko je zapela Anja Gojc, z recitacijo svoji babici pa je nastopil še Vid Horvat.

sobota, 11. september 2010 ob 11:52

Četrtič pokrajinska razstava

Iz devetih društev upokojencev, skupno jih v Pomurju deluje 33, se je 26 posameznic in posameznikov odzvalo povabilu Komisije za kulturo in izobraževanje pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev, s sedežem v Murski Soboti,  za udeležbo na 4. pokrajinski razstavi v Ljutomeru. Ta razstava je na ogled v Galeriji Ante Trstenjak v Ljutomeru od 9. do 30. septembra.

petek, 10. september 2010 ob 09:50

Poznejše ustvarjanje

Društvo upokojencev Ljutomer, ki ga kot predsednica vodi Slavica Sunčič, je s svojo literarno sekcijo – vodi jo Julija Stojko – 9. septembra bilo gostitelj srečanja literatov Pomurja, ki ga je razpisala Komisija za kulturo in izobraževanje, katere predsednica pri Pomurski pokrajinski zvezi društev upokojencev je Ema Tibaut.

petek, 10. september 2010 ob 08:31